fbpixel

Search icon
Search
Αξιοποιήστε το lockdown με 6 εναλλακτικές από το σπίτι
LIFE & CAREER

Αξιοποιήστε το lockdown με 6 εναλλακτικές από το σπίτι

Here we go again, αυτή τη φορά στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους


Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται, οι αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και φυσικά όλοι μας οφείλουμε να παραμένουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο λόγω του lockdown. Από τότε, λοιπόν, που το stay home stay safe έγινε η νέα πραγματικότητα, οι δραστηριότητες που θα μπορούσατε να κάνετε από την άνεση του χώρου σας μοιάζουν να πληθαίνουν. Δεν υπάρχουν κανόνες στον τρόπο που θα τις δοκιμάσετε και δεν εξαντλείται πουθενά η δημιουργικότητα που θα μπορέσετε να αποκτήσετε. Ξεκινήστε κάνοντας μικρά βήματα και μην απελπίζεστε θέτοντας ένα απροσδιόριστο χρονικό πλαίσιο στο μυαλό σας. Κάθε ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να είναι η μοναδική ευκαιρία για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα και όχι μια ακόμη προσθήκη στο χάρτη της ζωής σας. Μάλιστα, με τις παρακάτω ιδέες μπορείτε και να ενισχύσετε τους ανθρώπους κάθε χώρου που κλείνει.

lockdown-drastiriotites-1.jpg

Ίσως το μεγαλύτερο μυστικό της ζωής να κρύβεται σε αυτή τη φράση: Τα πράγματα είναι όπως επιλέγουμε να τα δούμε!

Παρακολουθήστε μια εικονική παράσταση

Οι χώροι όπου γίνονται συναυλίες, παραστάσεις καθώς και οι κινηματογράφοι πλέον θα παραμένουν κλειστοί. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως ορισμένα από αυτά τα μέρη έχουν προσαρμοστεί για να συνεχίσουν να φέρνουν στο κοινό τους εντυπωσιακές παραστάσεις μέσω της δύναμης του live streaming. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο ή τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων των αγαπημένων σας τοπικών χώρων πολιτισμού και δείτε αν μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για μια επερχόμενη εικονική «δημιουργία». Μπορεί να μην είναι το ίδιο με μια βραδινή έξοδο αλλά παραμένει ένας τρόπος να στηρίξετε τις επιχειρήσεις και να ψυχαγωγηθείτε με ουσιαστικό τρόπο.

Γραφτείτε σε ένα virtual μάθημα

Δεδομένου ότι η συγκέντρωση σε μια τάξη δεν είναι ενδεδειγμένη αυτήν τη στιγμή, χάρη στη δύναμη του διαδικτύου, μαθήματα όλων των ειδών είναι πλέον διαθέσιμα. Συνεχίστε να κάνετε γυμναστική με την αγαπημένη σας yoga instructor, επιδοθείτε σε online μαθήματα αγγλικών και δείτε πόσο δελεαστικό και χαλαρωτικό είναι το να μάθετε να πλέκετε τα αγαπημένα σας pullover μόνοι σας! Η δικτύωση δεν υπήρξε ποτέ πιο εκπαιδευτική από ότι είναι σήμερα.

lockdown-drastiriotites-3.jpg

Ξεκινήστε κάτι χειρωνακτικό

Στο παρελθόν, έχετε δειλιάσει πολλές φορές να απαντήσετε στην ερώτηση: «ποια είναι τα χόμπι σας» απλώς και μόνο επειδή δεν είχατε χρόνο για να δοκιμάσετε όλα όσα ονειρευόσασταν. Μην παραμείνετε μόνο στα εικονικά μαθήματα, αλλά πηγαίνετέ το οτιδήποτε ένα βήμα παραπέρα. Ξεκινήστε το δικό σας hobby βρίσκοντας ένα μικρό κατάστημα ειδών τέχνης και χειροτεχνίας στην περιοχή σας. Αγοράστε ότι χρειάζεται και περάστε το χρόνο σας εποικοδομητικά. Εμείς θα σας συστήναμε ακόμη και να αλλάξετε χρώμα στους τοίχους του σπιτιού σας. Θα περάσει η ώρα και θα αλλάξετε διάθεση στη στιγμή.

Κάντε παζλ και παίξτε παιχνίδια

Στην αναζήτηση της πιο χαλαρωτικής δραστηριότητας πάντα την πρώτη θέση θα έχουν τα παζλ και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Μεμιάς θα νιώσετε τον εγκέφαλό σας να ενεργοποιείται και θα αποσπάσετε τις σκέψεις σας από οτιδήποτε σας θυμίζει τις συνέπειες της πανδημίας. Μάλιστα, θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε και εποικοδομητικό χρόνο με αυτούς που αγαπάτε. Ζητήστε από τους καταστηματάρχες τις προτάσεις τους για τα πιο αναζωογονητικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορούν να περιλαμβάνουν όλους τους φίλους σας.

lockdown-drastiriotites-2.jpg

Μαγειρέψτε κάτι ξεχωριστό

Σε μια τοπική αγορά μπορείτε να βρείτε τα πιο λαχταριστά είδη που θα βρεθούν από την παραγωγή απευθείας στο πιάτο σας. Για μια ακόμη φορά -με τη βοήθεια του #stay at home- θα έχετε την ευκαιρία να επεκτείνετε τις μαγειρικές σας ικανότητες και να ανακαλύψετε νέες συνταγές ή να αναβιώσετε τις παλιές. Θα σας ακουστεί δύσκολο αλλά με τα κατάλληλα προϊόντα και με αρκετή υπομονή μπορείτε να δημιουργήσετε όλα αυτά τα πιάτα που τρώτε στα πιο εξεζητημένα εστιατόρια. Μήπως να σκεφτείτε τα μαθήματα μαγειρικής online;

Διαβάστε μερικά βιβλία

Όλα αυτά τα βιβλία που θέλατε να διαβάσετε και δημιουργούσαν στοίβες γύρω από το κομοδίνο σας μπορούν τελικά να λάβουν την προσοχή που τους αξίζει. Κάποια αναφέρονται στην αυτοβελτίωση, άλλα αποτελούν κλασικά μυθιστορήματα και μερικά είναι Ελλήνων συγγραφέων που υποσχεθήκατε να τους ανακαλύψετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το κινητό σας μια ώρα πριν πάτε για ύπνο και να αφεθείτε στις σελίδες -και στη μυρωδιά- των βιβλίων.