fbpixel

Search icon
Search
Βιβλιοθήκη: Πώς να την διακοσμήσετε σωστά δίνοντας στιλ και διάσταση στον χώρο σας
INTERIORS

Βιβλιοθήκη: Πώς να την διακοσμήσετε σωστά δίνοντας στιλ και διάσταση στον χώρο σας

Μετατρέψτε αυτό το χρηστικό έπιπλο στο απόλυτο decor κομμάτι της κατοικίας σας


Όταν διακοσμούμε τους χώρους τους σπιτιού μας, πάντα σκεφτόμαστε τόσο την υπέροχη και μοντέρνα όψη που θα δημιουργήσουμε όσο και τη λειτουργικότητα που είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει για μια πιο εύκολη καθημερινότητα. Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της βιβλιοθήκης μας, τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς, διότι αυτό που θέλουμε είναι μια γωνία όπου θα είναι τοποθετημένα τα βιβλία μας, αλλά κι ένα σημείο στη διακόσμηση που δε θα απέχει πολύ από το υπόλοιπο στιλ των χώρων μας -πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε κάποιο ιδιαίτερα εμφανές σημείο, όπως το σαλόνι.

Παρακάτω, ανακαλύψτε τους πιο μοντέρνους τρόπους για να διακοσμήσετε τη βιβλιοθήκη σας, δίνοντάς της με μερικές μόνο κινήσεις διάσταση και πολύ στιλ στον χώρο σας!

Οργανώστε τα βιβλία με βάση το χρώμα & ύψος τους

316c3ffcfaf6da13f11e3176fe0c29c2.png

Είναι σημαντικό να υπάρχει αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό, λοιπόν, συγκεντρώστε τα βιβλία που θέλετε να κοσμήσουν τα ράφια της βιβλιοθήκης σας και δείτε πώς θα τα ταιριάξετε μεταξύ τους, έτσι ώστε να μη δημιουργούν «σύγχυση» στο μάτι. Φροντίστε το πάνω μέρος τους να βρίσκεται στην ίδια ευθεία κι αν δεν είναι εφικτό, μπορείτε να βάλετε το ένα πάω από το άλλο δημιουργώντας στοίβες. Last but not least, προσέξτε τα χρώματα έτσι ώστε να «δένουν» μεταξύ τους για μια ultra chic και πολύ προσεγμένη εικόνα.

Πείτε «ναι» στη μονοχρωμία

aerin-lauder-home-apartment-new-york-living-room-navy-blue-sofa-bookcases-charcoal-navy-paint-walls-log-basket.jpg

Παραμένοντας στο κομμάτι της αρμονίας, είναι εύκολο να την πετύχετε αν επιλέξετε να κινηθείτε σε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα. Θα σας προτείναμε να επιλέξετε σαν βάση το μπλε και άλλες παρεμφερείς αποχρώσεις, που είναι super hot για τον φετινό χειμώνα και να δώσετε ένταση με μονοχρωματικά βιβλία, λευκώματα ή και περιοδικά. Καλύτερα να συνδυάσετε τους έντονους τόνους με πιο ουδέτερους, όπως το λευκό, το μαύρο, ακόμα και το καφέ το οποίο ταιριάζει μοναδικά με το space blue.

Μix & match

53c026e281a1414f338045fe4ede19e3.jpg

Μη σκέφτεστε πως η μόνη επιλογή διακόσμησης είναι η τοποθέτηση βιβλίων! Ακόμα κι εσείς που δεν έχετε πολλά στη συλλογή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας διακοσμητικά που θα χαρίσουν δόσεις πολυτέλειες να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Ακουμπήστε πάνω και δίπλα στα βιβλία σας κηροπήγια, μεταλλικά αντικείμενα, καλάθια αποθήκευσης και ό,τι άλλο θεωρείτε πως ταιριάζει.

Επενδύστε σε ένα έργο τέχνης

artwork.jpg

Σε περίπτωση που προτιμάτε ένα μόνο στοιχείο που θα ξεχωρίζει σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας, στρέψτε το ενδιαφέρον σας σε ένα oversized artwork που θα αναδείξει τη συνολική διακόσμηση του χώρου. Ειδικά αν τα βιβλία σας είναι πολλά και σας είναι δύσκολο να τα οργανώσετε χρωματικά και με βάση το μέγεθος, αυτή είναι η τέλεια ιδέα για να επικεντρώσετε την προσοχή σε ένα luxurious κι εντυπωσιακό στοιχείο, στο οποίο αξίζει να επενδύσετε, καθώς προσφέρει διαχρονικότητα.

Σκεφτείτε πιο δημιουργικά

40a22188c209f6864fc5d2ddc46bc017.jpg

Πολλά είναι τα σπίτια που δεν έχουν βιβλιοθήκη και οι ιδιοκτήτες τους ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις, που θα τους εξυπηρετήσουν και θα διακοσμήσουν ωραία τον χώρο. Ξεχάστε τους κλασικούς τρόπους και τα ογκώδη έπιπλα και δημιουργήστε τις δικές σας mini «κατασκευές», βάζοντας τα βιβλία σας το ένα πάνω στο άλλο. Φτιάξτε το πιο cool coffee table ή ένα κομοδίνο και δώστε στα δωμάτιά σας την προσωπική σας οπτική στο design. Ειδικά αν έχετε λευκώματα μόδας και διακόσμησης, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά αξιοζήλευτο!