fbpixel

Search icon
Search
Bikini body: 5 τρόποι για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά
WELLNESS

Bikini body: 5 τρόποι για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Εντάξτε τους στο πρόγραμμά σας


Είτε ανήκετε στην κατηγορία των gym freaks είτε απλά θέλετε να εντυπωσιάσετε φέτος με τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις, η επίπεδη κοιλιά μπορεί να μην είναι ακόμα απλά ένα όνειρο. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε εύκολες και γρήγορες λύσεις που πρόκειται να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά, χωρίς να κουραστείτε ιδιαίτερα και παράλληλα να δείτε διαφορά στο νούμερο σας!

Ακολουθήστε τα και δε θα χάσετε.

1. Τρώτε περισσότερα λαχανικά

4b8a0397-93d0-4934-9a38-b9e34d8ec662.jpeg

Είναι τόσο απλό! Εάν σκέφτεστε να προετοιμάσετε οποιοδήποτε γεύμα, θέστε ως προτεραιότητα σας τα γνωστά, αγαπημένα μας veggies. Φροντίστε τουλάχιστον να καταλαμβάνουν το 50% των πιάτων σας. Όσο στη διατροφή σας υπάρχουν αρκετά λαχανικά, είστε στον σωστό δρόμο για καλύτερη υγεία και σύντομη απώλεια βάρους.

2. Επενδύστε στο πρωινό σας

epipedi-koilia-ODtYO.jpg

Όλα τα γεύματα είναι σημαντικά, αλλά το πρωινό είναι αυτό που σας βοηθά να ξεκινήσετε την ημέρα σας, ούσα στον σωστό δρόμο. Ένα καλό και πιο υγιεινό πρωινό θα σας βοηθήσει να νιώσετε χορτασμένοι πιο γρήγορα, ενώ θα σας κρατήσει με γεμάτο στομάχι για πολλές ώρες, μειώνοντας τις έντονες λιγούρες, που έρχονται συνήθως αργότερα. Θέστε ως στόχο να καταναλώνετε μεταξύ 400 και 500 θερμίδων στο πρωινό σας γεύμα και βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε σε αυτό και μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης, όπως για παράδειγμα αυγά, γιαούρτι ή καρύδια, καθώς και φυτικές ίνες σαν τα λαχανικά ή τα φρούτα. Ξεκινώντας την ημέρα σας με ένα μείγμα θρεπτικών ουσιών θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε πιο εύκολα.

3. Προσέξτε το αλάτι

epipedi-koilia-I2ebG.jpg

Δεδομένου ότι το αλάτι είναι συντηρητικό, τα συσκευασμένα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι συχνά πιο υψηλά σε νάτριο -κάτι που πρέπει να θυμάστε κατά τον προγραμματισμό των γευμάτων σας. Όταν πρόκειται να καταναλώσετε κάποιο σνακ, επιλέξτε ένα προϊόν με «χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο», δηλαδή πρέπει να είναι 140 mg ή λιγότερο ανά μερίδα- οπότε αν θέλετε πραγματικά να παραμείνετε πιστή στη διατροφή σας, μη ξεφεύγετε σε ό,τι αφορά τα αλατισμένα τρόφιμα.

4. Πιείτε περισσότερο καφέ

epipedi-koilia-dITKI.jpg

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα φλιτζάνι καφέ. Η καφεΐνη είναι ένα φυσικό διουρητικό και θα σας βοηθήσει να ξεπρηστείτε άμεσα, ενώ αποτελεί και μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα σας από βλάβες. Μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα έως και 400 mg καθημερινά. Το τσάι είναι επίσης, ένα φυσικό διουρητικό, και οι τύποι τσαγιού βοτάνων, όπως η πικραλίδα ή η ρίζα μάραθου, μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Δοκιμάστε το!

5. Περπατήστε

521ef808-9504-4e08-a74f-6f97c813dc9c.jpeg
Η άσκηση ανά πάσα στιγμή θα σας κάνει καλό. Μάλιστα, μια βραδινή βόλτα με τα πόδια μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για εσάς και ανακαλύψτε γιατί: επειδή ο μεταβολισμός πολλών ανθρώπων επιβραδύνεται προς το τέλος της ημέρας, 30 λεπτά αερόβιας άσκησης πριν από το δείπνο σας, θα αυξήσουν τον ρυθμό του μεταβολισμού σας και μπορεί να τον κρατήσουν ενεργοποιημένο για άλλες δύο ή τρεις ώρες, ακόμα και μετά τη διακοπή της γυμναστικής σας, βοηθώντας τον να κάψει ευκολότερα το βραδινό γεύμα σας. Επιπλέον, θα σας χαλαρώσει και δε θα χρειαστεί να μπείτε στον πειρασμό να πεινάσετε ξανά για τις επόμενες ώρες.