fbpixel

Search icon
Search
Big Spender: Tα 6 πιο ακριβά πανεπιστήμια στον κόσμο
LIFE & CAREER

Big Spender: Tα 6 πιο ακριβά πανεπιστήμια στον κόσμο

Μερικά από τα πιο απαιτητικά εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως


Αναζητάτε τα πιο ακριβά πανεπιστήμια στον κόσμο; Μην ανησυχείτε, καθώς παρακάτω, ανακαλύπτουμε τα έξι από αυτά όπου οι σπουδές κοστίζουν υπέρογκα ποσά. Συζητάμε γιατί συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, αλλά και τι προσφέρουν. Έτσι, αν είστε περίεργοι για τα πιο εκλεκτά και exclusive πανεπιστήμια στον πλανήτη, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα 6 πιο ακριβά πανεπιστήμια στον κόσμο σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.

Harvey Mudd College

feature-768x450-photo.jpg

Το Harvey Mudd College θεωρείται το πιο ακριβό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ και το πιο ακριβό πανεπιστήμιο στον κόσμο. Ο μέσος όρος των διδάκτρων για το του είναι περίπου 79.539 δολάρια! Το κολέγιο πήρε το όνομά του και χρηματοδοτήθηκε από τον μηχανικό ορυχείων Harvey Seeley Mudd. Το πανεπιστήμιο προσφέρει διάφορες ειδικότητες, όπως Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Computer Science. Είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι κάνει το Harvey Mudd College το πιο ακριβό πανεπιστήμιο στον κόσμο; Λοιπόν, ο κύριος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει το 2ο υψηλότερο ποσοστό παραγωγής διδακτορικών STEM. Επίσης, το προπτυχιακό του πρόγραμμα μηχανικής κατατάσσεται ως το καλύτερο στις ΗΠΑ. Οπότε, είναι λογικό να είναι τόσο ακριβό...

Columbia University

190150-hero.jpg

Το Πανεπιστήμιο Columbia ιδρύθηκε το 1754, είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αμερικής και ένα από τα ακριβότερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Είναι ένα από τα εννέα Colonial Colleges στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ομάδα πανεπιστημίων που ιδρύθηκαν πριν από την Αμερικανική Επανάσταση. Ο μέσος όρος των διδάκτρων είναι περίπου 66.383 δολάρια! Το πανεπιστήμιο προσφέρει μαθήματα σε διάφορους τομείς σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανικών Σπουδών, των Αρχαίων Σπουδών, της Ανθρωπολογίας, των Επιχειρήσεων, των Οικονομικών και της Αγγλικής Λογοτεχνίας. Το ποσοστό αποδοχής είναι μικρό, καθώς είναι ένα από τα πιο επιλεκτικά στον κόσμο, μόλις 5,5%.

New York University

new-york-university2.png

Ένα άλλο πολύ διάσημο πανεπιστήμιο είναι φυσικά το NUY. Με μέσο όρο διδάκτρων γύρω στα 65.850 δολάρια, είναι ένα από τα πιο ακριβά επίσης στον κόσμο. Ωστόσο, παρά το πόσο ακριβό είναι, είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πρώτα κολέγια που πήρε φοιτητές με βάση τις ακαδημαϊκές τους ικανότητες και όχι τις κοινωνικές τους διασυνδέσεις! Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό είναι η ποικιλία των διαθέσιμων τομέων σπουδών. Τα μαθήματα που προσφέρουν περιλαμβάνουν λογιστική, υποκριτική, χημεία, μηχανική, αγγλικά και global business. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είναι ένα πολυεθνικό κολέγιο και διαθέτει πανεπιστημιουπόλεις σε όλο τον κόσμο, σε μέρη όπως η Ασία, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και, φυσικά, οι ΗΠΑ.

University of Oxford

xoris-titlo-ojKif.jpg

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον κόσμο. Είναι το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο που λειτουργεί non-stop. Πολύ εντυπωσιακό, σωστά; Ο μέσος όρος των διδάκτρων του είναι περίπου 62.000 δολάρια και το 2018, είχε συνολικά έσοδα 2,237 δισεκατομμυρίων λιρών. Παρόλα αυτά, πολλοί ονειρεύονται να σπουδάσουν στην Οξφόρδη και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί! Το Oxford University προσφέρει μεγάλη ποικιλία μαθημάτων για να επιλέξουν οι φοιτητές. Περιλαμβάνονται τα Μαθηματικά, η Φυσική, οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες, η Φιλοσοφία, η Αγγλική Γλώσσα, η Λογοτεχνία και η Νομική.

Stanford University

xoris-titlo-SA0ML.jpg

Το Stanford, το οποίο κατατάσσεται πάντα μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, είναι ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα κολέγια στον κόσμο. Είναι γνωστό για τον πλούτο και την ακαδημαϊκή του δύναμη. Ο μέσος όρος των διδάκτρων του είναι περίπου 51.000 δολάρια! Το πανεπιστήμιο προσφέρει πολλά προγράμματα για να επιλέξουν οι φοιτητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν Computer Science, Βιολογία, Μηχανική, Μαθηματικά, Χημεία και Κοινωνιολογία.

Imperial College London

0160108-qt-sken-winter-012-185276-001-tojpeg-1504273907642-x1.jpg

Γνωστό για την εξειδίκευσή του στην ιατρική και το STEM, το Imperial College του Λονδίνου είναι ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον κόσμο! Με μέσο όρο διδάκτρων περίπου 50.000 δολάρια, είχε συνολικό εισόδημα 1.033 εκατομμύρια λίρες το 2018! Υπάρχουν διάφορα μαθήματα που προσφέρει. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν Βιοχημεία, Τεχνητή Νοημοσύνη, Business, Χημεία, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Φυσική.

Κεντρική φωτογραφία: Imperial College London