fbpixel

Search icon
Search
Bernard Arnault: Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου περνάει από «οντισιόν» τους κληρονόμους του
LIFE & CAREER

Bernard Arnault: Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου περνάει από «οντισιόν» τους κληρονόμους του

Βρίσκεται με τα πέντε παιδιά του σε 90λεπτα dining meetings όπου συζητούν θέματα της επικαιρότητας


Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Bernard Arnault σε ηλικία 74 ετών πλέον είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, και όπως ανακαλύψαμε πρόσφατα σε δημοσίευμα της Wall Street Journal αναζητά τον επόμενο διάδοχό του. Ο ίδιος λοιπόν, φέρεται να προσκαλεί τα πέντε παιδιά του σε ένα μηνιαίο γεύμα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με το θέμα, το γεύμα διαρκεί 90 λεπτά και ξεκινά με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο να διαβάζει τα θέματα προς συζήτηση από το iPad του.

41.jpg

Ο Arnault συζητά τις επιχειρηματικές στρατηγικές της εταιρείας του με τους κληρονόμους του κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής συνάντησης. Στη συνέχεια, ο 74χρονος δισεκατομμυριούχος κινείται στο τραπέζι, ζητώντας τις συμβουλές των πέντε απογόνων του. Ο businessman ζητά επίσης από τα παιδιά του τις σκέψεις τους σχετικά με τους συγκεκριμένους διευθυντές που έχουν διοριστεί στον όμιλο ή αν ήρθε η ώρα για έναν ανασχηματισμό σε μία από τις πολυάριθμες εταιρείες που κατέχει η LVMH.

Κατά τη διαδικασία αυτή, τα παιδιά περνούν από «οντισιόν» για τον Arnault, ώστε να επιλέξει ποιος θα τον διαδεχθεί τελικά και θα αναλάβει την αυτοκρατορία των μεγαλύτερων luxury goods στον πλανήτη. Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος δεν έχει υποδείξει ποιος θα στεφθεί ακόμα, καθώς εμμένει στην πολιτική του να επιλέγει τον διάδοχό του με βάση την αντικειμενικότητα των επιτυχιών του καθενός. 

ba-comex-bis.jpg

Επιπλέον, το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι συναντήσεις αποτελούν μέρος ενός σχεδίου δεκαετιών για την εκπαίδευση των παιδιών του, τα οποία θα ηγηθούν τελικά του μεγάλου ομίλου όταν εκείνος αποβιώσει. Ο Arnault πέρασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στα τέλη του περασμένου έτους. Η καθαρή του αξία ήταν 208 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Τα παιδιά του Arnault και οι ρόλοι τους

41-KQV2Y.jpg

Ο Arnault, ο οποίος συνίδρυσε την εταιρεία-κολοσσό των ειδών πολυτελείας πριν από 35 χρόνια και είναι ο κύριος μέτοχος του, διόρισε πρόσφατα τα παιδιά του σε σημαντικές θέσεις στην εταιρεία. Η Delphine, η μεγαλύτερη κόρη του, έγινε διευθύνουσα σύμβουλος του οίκου Christian Dior, του δεύτερου μεγαλύτερου εμπορικού σήματος της αυτοκρατορίας, τον Ιανουάριο.

Ο Antoine, ο αδελφός της, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών που επιβλέπει την LVMH και την περιουσία της οικογένειας Arnault.

Τα τρία μικρότερα παιδιά του εργάζονται επίσης για τις μεγαλύτερες εταιρείες ειδών πολυτελείας στον κόσμο, όπως είναι η Stella McCartney, η TAG Heuer, η Bulgari και η Tiffany.

Ο Alexandre Arnault είναι στέλεχος της Tifanny, ο Frédéric Arnault είναι ο CEO της TAG Heuer και ο Jean Arnault είναι διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης προϊόντων για το τμήμα ρολογιών της Louis Vuitton.