fbpixel

Search icon
Search
Bathroom dos & don'ts: Τα 5 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από το μπάνιο σας αυτό το καλοκαίρι
INTERIORS

Bathroom dos & don'ts: Τα 5 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από το μπάνιο σας αυτό το καλοκαίρι

Plus, όλα αυτά με τα οποία μπορείτε να τα αντικαταστήσετε


Το μπάνιο μας «λέει» πολλά για τη συνολική διακόσμηση του σπιτιού μας, γι' αυτό και πρέπει να το προσέχουμε ιδιαίτερα. Είτε ο χώρος είναι μικρός είτε μεγάλος, το σημαντικό είναι να αφιερώνουμε χρόνο στις λεπτομέρειες, καθώς αυτές είναι που θα ορίσουν ολόκληρο το αποτέλεσμα και θα προσδώσουν χαρακτήρα. Κι επειδή συχνά μπορεί να πέφτουμε στην παγίδα του overstyling, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικά από τα πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από αυτόν τον χώρο της κατοικίας, με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού, ώστε να εξασφαλίσετε ένα υπέροχο και αρμονικό σκηνικό.

Βασιστείτε στον μινιμαλισμό & ξεκινήστε το bathroom makeover!

1. Τα εκτεθειμένα προϊόντα

2-2byKL.jpg

Για λόγους πρακτικότητας, είναι λογικό να θέλετε να έχετε εκτεθειμένα τα προϊόντα σας στα ράφια και τις επιφάνειες του μπάνιου. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μια «σύγχυση» στο μάτι, κάτι που φυσικά δε θέλετε, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αναζητάτε την αρμονία στην καθημερινότητά σας. «Κρύψτε» όλα αυτά που χρησιμοποιείται καθημερινά σε καλάθια ή μέσα στα ντουλάπια και τα συρτάρια που υπάρχουν μέσα στο μπάνιο, ώστε να δημιουργήσετε ένα "clean" περιβάλλον.

2. Τα λουλούδια ή τα φυτά που έχουν μαραθεί

3-PAPyO.jpg

Είναι λογικό τώρα με τη ζέστη, τα λουλούδια και τα φυτά σας να ξεραίνονται πιο γρήγορα, σε σχέση με το καλοκαίρι. Σίγουρα θα πρέπει να τα ποτίζετε και να τα περιποιείστε, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε μέσα στο σπίτι, όταν έχουν χάσει τελείως τη «ζωντάνια» του και η όμορφη μυρωδιά τους δεν αναδύεται στον χώρο. Στρέψτε το ενδιαφέρον σας σε πιο ανθεκτικές επιλογές, ώστε να σας κρατήσουν περισσότερο.

3. Tο χαλάκι

4-3bbAF.jpg

Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει, δεν υπάρχει λόγος να έχετε χαλί στο πάτωμα του μπάνιου σας. Εάν το αφαιρέσετε, θα δείτε κατευθείαν πόσο θα «ανοίξει» ολόκληρος ο χώρος, καθώς και φωτίσει. Ωστόσο, σε περίπτωση που το θεωρείτε απαραίτητο, προτιμήστε ένα μικρό ακριβώς μπροστά από τη μπανιέρα ή ντουζιέρα, που θα σας φανεί χρήσιμο για τα νερά. 

4. Τα αρώματά σας

5-pNHR7.jpg

Μέσα στο μπάνιο υπάρχει αρκετή υγρασία και πολλές φορές το φως του ήλιου είναι έντονο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κουρτίνα ή παντζούρι. Αυτό σημαίνει πως τα αρώματά σας δε θα έπρεπε βρίσκονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ειδικά όταν έχει πολλή ζέστη. Τοποθετήστε τα είτε σε ένα δροσερό δωμάτιο, όπου δε θα έχουν άμεση επαφή με τον ήλιο, ώστε να μη χάνουν τη μυρωδιά και την αντοχή τους στο δέρμα σας. Πιο πρακτική λύση είναι να τα βάλετε ακόμα και στο ψυγείο και θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο έντονο θα γίνει το άρωμά τους!

5. Τα φάρμακα που έχουν λήξει

6-wm3AJ.jpg

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάτε στα ράφια και τα ντουλάπια τα χάπια και γενικότερα τα φάρμακα που έχουν λήξει. Πιάνουν περιττό χώρο και στερούν την αρμονία που χρειάζεστε. Τώρα που έχει μπει το καλοκαίρι, κάντε ένα declutter στα προσωπικά σας πράγματα και δείτε τι πρέπει να κρατήσετε και τι να απομακρύνετε από τον χώρο και τη ζωή σας.