fbpixel

Search icon
Search
Baking: Τι σημαίνει αυτός ο όρος στο μακιγιάζ που ακούτε παντού
MAKE UP

Baking: Τι σημαίνει αυτός ο όρος στο μακιγιάζ που ακούτε παντού

Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που φαίνεται το αποτέλεσμα στο πρόσωπο σας


Γνωρίζετε ήδη πώς να κάνετε contouring και να τονίζετε το πρόσωπό σας με το highlighter, αλλά μια τεχνική που θα βελτιώσει πραγματικά το παιχνίδι του μακιγιάζ σας είναι το baking. Το «ψήσιμο» του μακιγιάζ είναι το μεγαλύτερο μυστικό των ειδικών και αυτό που φυσικά δημιουργεί τα αψεγάδιαστα αποτελέσματα. Αναφέρεται στο να αφήσετε ένα παχύ στρώμα πούδρας να "καθίσει" στο δέρμα σας για 5 έως 10 λεπτά, έτσι ώστε η θερμότητα του σώματός σας να ρυθμιστεί και τελικά να "ψήσετε" το foundation και το concealer σας από κάτω. Φυσικά, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη ποσότητα πούδρας από ότι συνήθως είναι λογικό να φοβάστε να το δοκιμάσετε αλλά με τα παρακάτω απλά βήματα θα γίνετε pro.

let-kim-kardashians-early-baking-pictures-restore-your-self-worth.png

Είναι το baking απαραίτητο;

Αν είσαι κάποιος που φοράει λίγο concealer που και που και γενικά παραλείπει το μακιγιάζ με πλήρη κάλυψη, τότε αυτή η τεχνική δε σας αφορά. Αλλά για όλες εσάς που λατρεύετε τις πολλές στρώσεις, πειραματίζεστε με τις νέες τάσεις στο μακιγιάζ προσώπου και θέλετε το foundation σας να παραμένει αναλλοίωτο όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις συνθήκες, τότε βρήκατε το ιδανικό βήμα.

Πώς θα ξεκινήσετε

Μια λεπτή, ημιδιαφανής, setting powder αναμειγνύεται πολύ εύκολα στο δέρμα και για αυτόν τον λόγο θα λειτουργούσε καλύτερα για το ψήσιμο του μακιγιάζ. Μην προσπαθήσετε να την αντικαταστήσετε με ένα έντονο foundation ή με μια πούδρα HD. Ο στόχος είναι να κάνετε το μακιγιάζ σας να φαίνεται χωρίς εσοχές και φιλτραρισμένο, όχι έντονο και cakey. Για αυτό το λόγο όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η πούδρα, τόσο το καλύτερο. Για την εφαρμογή της πούδρας, θα χρειαστείτε ένα νωπό σφουγγάρι μακιγιάζ ή ένα αφράτο πινέλο μακιγιάζ πούδρας για να το σκουπίσετε απαλά στη συνέχεια.

best-face-powders-2.jpg

Η σωστή σειρά

Επειδή το baking έχει να κάνει με το να στρώσετε το βασικό μακιγιάζ σας από κάτω, θα θέλετε να το κάνετε αυτό αφού εφαρμόσετε το foundation και το concealer σας. Παρόλο που μπορεί να έχετε δει ένα hack μακιγιάζ στο TikTok για την εφαρμογή πούδρας πριν από το foundation σας, αυτό το κόλπο είναι κυρίως για αποφύγετε τη λιπαρότητα, όχι να «ψήσετε» το μακιγιάζ σας από κάτω. Αν θέλετε να ρυθμίσετε το μακιγιάζ σας έτσι ώστε να παραμένει σταθερό όλη την ημέρα, θα θέλετε να ακολουθήσετε το ψήσιμο.

Κάντε το με το σωστό τρόπο

Απλώστε μια ενυδατική κρέμα ματιών πριν ξεκινήσετε να βάζετε το μακιγιάζ σας. Είναι πάντα σημαντικό να έχετε μια λεία, ενυδατωμένη περιοχή των ματιών για να τη γεμίζετε και να ελαχιστοποιείτε την εμφάνιση λεπτών γραμμών ή ρυτίδων, αλλά είναι και ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς που έχετε ξηρό δέρμα. Αφού βάλετε το foundation σας, περάστε ένα παχύ στρώμα υγρού concealer κάτω από τα μάτια σας - θα το χρειαστείτε. Στη συνέχεια «σετάρετε» το με ένα βρεγμένο σφουγγάρι μακιγιάζ. Το βήμα του blending είναι πολύ σημαντικό καθώς έτσι θα κλειδώσει η βάση. Πιάστε ένα αφράτο πινέλο πούδρας και τοποθετήστε ένα ελαφρύ στρώμα ημιδιαφανούς πούδρας πάνω από όλο το concealer που μόλις βάλατε. Αυτό θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σας και θα το προετοιμάσει για baking στο επόμενο βήμα.

kim-kardashian-baking-beauty-trend-1502891706.jpg

Τώρα, είναι ώρα για πιο σημαντικό step. Βρέξτε ένα σφηνοειδές σφουγγάρι μακιγιάζ με σκληρυντικό σπρέι και μετά βουτήξτε μέσα στη πούδρα. Σφραγίστε το προϊόν γενναιόδωρα στην περιοχή όπου μόλις εφαρμόσατε το concealer σας. Αν μοιάζετε σαν να έχετε τυλίξει το πρόσωπό σας με αλεύρι, τότε το κάνετε σωστά. Αφήστε το να δράσει για 5 με 10 λεπτά, ώστε η πούδρα να έχει άφθονο χρόνο να απορροφήσει το περιττό λάδι και να «ψήσει» το μακιγιάζ από κάτω. Εφαρμόστε τη πούδρα πριν προχωρήσετε στο μακιγιάζ των ματιών σας. Τώρα ήρθε η ώρα να την αφαιρέσετε. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο αφράτο πινέλο πούδρας για να σκουπίσετε τη πούδρα και να συνεχίσετε τη ζωή σας αψεγάδιαστη.

Bonus: Η χαλαρή πούδρα από το ψήσιμο θα βοηθήσει επίσης να μείνει σταθερή η σκιά ματιών, ώστε να μπορείτε εύκολα να την σκουπίσετε χωρίς να λερώσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας.