fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες wellness τάσεις που θα ασπαστούμε το 2022
WELLNESS

Οι νέες wellness τάσεις που θα ασπαστούμε το 2022

Γνωρίστε ποιες είναι αυτές


Διανύοντας δύο αρκετά απαιτητικά χρόνια εξαιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, οι τάσεις το κομμάτι του wellness και των νέων trends ευημερίας εναλλάσσονταν διαρκώς. Τα οφέλη για το μυαλό και σώμα μας θέτονται σε προτεραιότητα, ενώ μια αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας είναι αυτό που επιθυμούν οι περισσότεροι από εμάς αυτήν τη στιγμή. Η φροντίδα της ψυχικής και σωματικής μας ευεξίας λοιπόν, είναι ακόμα απαραίτητη. Από τo θετικό πρόσημο μιας αγαπημένης old-fashioned βόλτας μέχρι τα νέα υπερσύγχρονα tech gadgets και την ισορροπημένη διατροφή, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο hot right now wellness τάσεις, που αξίζει να γνωρίσετε καθώς θα σας απασχολήσουν αυτήν τη χρονιά! 

Get a look! 

Συνεχίζουν οι αναζωογονητικοί περίπατοι

shutterstock-1663722652.jpg

Μπορεί την προηγούμενη χρονιά, οι βόλτες να ήταν η μοναδική διέξοδός μας, ωστόσο φαίνεται ότι κάτι παραπάνω από μόνο αυτό. Από ότι μάθαμε υπάρχουν διάφορα είδη περιπάτου, όπως μία απλή "silly little walk", που αποτελεί μια σόλο, υπαίθρια βόλτα που γίνεται συνήθως χωρίς πραγματικό σκοπό, σκηνοθεσία ή αυστηρή αποστολή. Πρόκειται απλώς για μια αόριστη επιθυμία να βρεθούμε ξανά ανάμεσα στους «ζωντανούς». Στην άλλη άκρη του φάσματος; Το "hot girl walk", μια τάση του TikTok που ξεκίνησε από την TikToker Mia (το hashtag έχει σχεδόν 50 εκατομμύρια προβολές), όπου ουσιαστικά πηγαίνετε μια βόλτα και σκέφτεστε τα πράγματα, για τα οποία είστε ευγνώμονες, τους στόχους σας και πώς θα πετύχετε αυτά, και, φυσικά, πόσο hot αισθάνεστε! Το περπάτημα είναι η πιο δημοφιλής σωματική δραστηριότητα στον κόσμο και μία από τις πιο υγιεινές πρωτοβουλίες, που μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας. Σύμφωνα με μια έρευνα της Rockport, το 53% από εμάς περπατάμε 1 έως 5 μίλια περισσότερο την ημέρα, σε σύγκριση με τα στατιστικά στοιχεία πριν από την πανδημία και έχουμε κάθε λόγο να το διατηρήσουμε και φέτος όπως όλα δείχνουν.

Επαναπροσδιορίζεται η δυναμική των ψυχεδελικών

shutterstock-1649670568.jpg

Ο κόσμος της ψυχεδελικής ευεξίας συνεχίζει να αυξάνεται σε μέγεθος και εύρος. Οι ΗΠΑ βλέπουν μια έκρηξη στα κάποτε «υπόγεια» παραισθησιογόνα όπως η κεταμίνη, το LSD, το MDMA και η ψιλοκυβίνη που πολλοί πλέον αποδέχονται ως θεραπείες για θέματα ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). «Το τρέχον μοντέλο για τη θεραπεία προβλημάτων σαν το άγχος και την κατάθλιψη απλώς δεν είναι πολύ καλό», εξηγεί ο Frederick Streeter Barrett, Ph.D., επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στο Johns Hopkins School of Medicine. «Οι ασθενείς λαμβάνουν χάπια καθημερινά, για χρόνια, και αυτά τα φάρμακα όχι μόνο έχουν δυσάρεστες παρενέργειες, αλλά συχνά δεν έχουν καν αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, με μια θεραπεία υποβοηθούμενη από τα ψυχεδελικά, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις πραγματικά τη ζωή κάποιου με μία ή δύο συνεδρίες, επειδή φτάνεις στην κύρια πηγή.» Καθώς η άποψη για αυτά έχει αρχίζει να αλλάζει στην ιατρική κοινότητα, επανεμφανίζονται στον χώρο της ψυχικής υγείας, πάντα φυσικά ακολουθώντας των κανόνα ότι η πρόσβαση στη θεραπεία είναι ασφαλής.

«Αγκαλιάζονται» τα personalised tech gadgets

shutterstock-332361011.jpg

Όσο η τεχνολογία προοδεύει, τόσο εμείς είμαστε πρόθυμοι να εξερευνήσουμε νέους και σύγχρονους τρόπους για να παρακολουθούμε την υγεία μας και να αυξήσουμε τη μακροζωία μας. Και εκεί είναι που η επόμενη γενιά φορητών συσκευών συνεχίζει να μας τροφοδοτεί με καλύτερες συνήθειες για την υγεία μας, μέσω των δεδομένων και των πληροφοριών τους. Τα καινούργια smartwatches έχουν αισθητήρες που ελέγχουν το οξυγόνο στο αίμα, ενώ διαθέτουν επίσης ανιχνευτή ύπνου και διαφόρων δραστηριοτήτων, παρέχοντας βασικές μετρήσεις υγείας (​​θερμοκρασία σώματος, αναπνευστικού ρυθμού, μεταβλητότητα καρδιακών παλμών και ποιότητα ύπνου). Τα wearables gadgets που μπορούν μάλιστα να προσωποποιηθούν φαίνεται πως εστιάζουν σε ένα πιο ολιστικό μέλλον που θέτει ως προτεραιότητα τη συνολική ευεξία και ισορροπία.

Ενσυνείδητη, φυτική διατροφή

shutterstock-1708222834.jpg

Όποιο και αν είναι το φάσμα του διατροφικού σας στιλ, υπάρχει πιθανότατα ένας νέος και buzzy όρος για αυτό. Δύο νεότεροι όροι είναι το flexitarianism (ένας συνδυασμός του «ευέλικτου» και του «χορτοφαγικού») και το reducetarian (η δέσμευση να τρώτε λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά και λιγότερα αυγά). Το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των νέων διατροφών: η κατανάλωση λιγότερων ζωικών προϊόντων. Ως αποτέλεσμα, η αγορά με βάση τα φυτά συνεχίζει να αναπτύσσεται και γίνεται όλο και πιο εύκολο να βρεθούν αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις για τα meat products που καταναλώνονταν πιο τακτικά. Για εκείνους που εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους το κρέας, οι φυτοκεντρικές δίαιτες, όπως η σκανδιναβική, τονίζουν τη σημασία των ζωικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και βιώσιμης προέλευσης, όπως ο σολομός που αλιεύεται στο ποτάμι και τα αυγά που εκτρέφονται σε βοσκότοπους. Περιττό να πούμε ότι αυτή η αναπτυσσόμενη νοοτροπία προς τα φυτά δεν είναι μόνο καλύτερη για την υγεία μας, αλλά και για τον πλανήτη μας.