fbpixel

Search icon
Search
Bafta Awards 2021: Oι μεγάλοι νικητές & οι πιο λαμπερές εμφανίσεις των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου
PEOPLE & MOMENTS

Bafta Awards 2021: Oι μεγάλοι νικητές & οι πιο λαμπερές εμφανίσεις των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου

Όσα ξεχώρισαν στα 74α βραβεία του καθιερωμένου θεσμού


Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην τέχνη πέρασε και μας χάρισε όμορφες, λαμπερές εικόνες από ξεχωριστές προσωπικότητες που έφτασαν στην κορυφή χάρη στο κινηματογραφικό τους ταλέντο. Ακόμα και κάτω από αυτές τις τόσο ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, τα Bafta Awards -τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου- πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία, ανέδειξαν ηθοποιούς από διάφορες παραγωγές που συζητήθηκαν και στις πλατφόρμες ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς κι έθεσαν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο τη λάμψη μέσα από τα looks των λατρεμένων μας celebrities, οι οποίοι επέλεξαν κομμάτια που φέρουν την υπογραφή διακεκριμένων designers.

Aς δούμε μία προς μία τις λεπτομέρειες της όλης βραδιάς!

Τα νέα δεδομένα

2-JqSGw.jpg

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το Σάββατο η virtual τελετή παρουσιάστηκε από την τηλεοπτική παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγό Clara Amfo, με επίκεντρο τα βραβεία των τεχνικών κατηγοριών, ενώ χθες από το μεσημέρι κι έπειτα η επίσης διαδικτυακή τελετή απονομής, με παρουσιαστές τους Edith Bowman και Dermot O’Leary, μεταδόθηκε από το εμβληματικό Royal Albert Hall του Λονδίνου. Το μεγάλο event ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, με την είδηση αυτή να παραμένει -όπως είναι λογικό Νο 1.

Συγκεκριμένα, στην αρχή της απονομής, η Amfo διάβασε την εξής ανακοίνωση: «Εκ μέρους των βραβείων Bafta, είμαστε πολύ λυπημένοι με τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Ο Δούκας ήταν ο πρώτος πρόεδρος των Bafta πριν από 60 χρόνια και ήταν ο πρώτος μιας σειράς μελών της βασιλικής οικογένειας που αγκάλιασαν τον θεσμό, μέχρι τον σημερινό πρόεδρο, τον εγγονό του, William, Δούκα του Cambridge». 

4-QRfLl.jpg
Clara Amfo

Οι ηθοποιοί & οι παραγωγές που έφτασαν στην κορυφή

Όπως όλοι περιμέναμε, μιας και ήταν στα φαβορί, η αμερικανική δραματική ταινία "Nomadland", η πλοκή της οποίας αφορά σε μια κοινότητα ανθρώπων που ζουν σε βαν, ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων, στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας και σε εκείνες για τη γεννημένη στην Κίνα σκηνοθέτρια Chloé Zhao και πρώτου γυναικείου ρόλου για τη Frances McDormand. Μάλιστα, η ταινία κέρδισε και το βραβείο της καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας.

«Θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτό το βραβείο στην κοινότητα των νομάδων που τόσο γενναιόδωρα μας καλωσόρισαν στις ζωές τους. Ευχαριστούμε που μας δείξατε πως τα γηρατειά είναι ένα όμορφο κομμάτι ζωής -ένα ταξίδι το οποίο όλοι θα μπορούσαμε να αγαπήσουμε και να τιμήσουμε. Το πώς συμπεριφερόμαστε στους ηλικιωμένους μας λέει πολλά για το τι είμαστε ως κοινωνία και πρέπει να τα πάμε καλύτερα», δήλωσε η Zhao μετά την ανακοίνωση της βράβευσης.

1-j1sBM.jpg
Nomadland

Το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας κέρδισε η ταινία "Promising Young Woman", καθώς επίσης κέρδισε και στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσαν πέρυσι τα Bafta, όταν παρουσίασαν έναν κατάλογο με ηθοποιούς διεκδικητές των βραβείων που ήταν όλοι λευκοί, περισσότεροι από τους μισούς από τους 24 υποψήφιους φέτος ήταν έγχρωμοι. O Daniel Kaluuya, που κέρδισε πολλά βραβεία φέτος για το "Judas and the Black Messiah", κέρδισε στην κατηγορία δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στην ταινία "The Father" όπου υποδύεται έναν άνδρα που πάσχει από άνοια, κέρδισε ο βρετανός ηθοποιός Anthony Hopkins, ενώ συμπλήρωσε τη βράβευσή του με τα εξής λόγια: «Είμαι σε μια περίοδο της ζωής μου όπου δεν περίμενα ποτέ να πάρω αυτό το βραβείο». Ο ηθοποιός είναι 83 ετών.

2-RGm4g.jpg
Anthony Hopkins | The Father

Ακόμα, η ηθοποιός Youn Yuh-jung κέρδισε στην κατηγορία δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία "Minari", όπου υποδύεται μια γιαγιά που έρχεται από τη Νότια Κορέα στις ΗΠΑ για να φροντίσει τα εγγόνια της. Επίσης, ο Ang Lee -σκηνοθέτης των άκρως επιτυχημένων "Brokeback Mountain" και "Life of Pi"- έλαβε την ανώτατη διάκριση της Ακαδημίας για τη συνεισφορά του στον χώρο του κινηματογράφου στα τόσα χρόνια της πορείας του.

Τα red carpet looks που ξεχώρισαν

Όπως είναι λογικό, από το event δεν θα μπορούσαν λείπουν οι λαμπερές εμφανίσεις των προσωπικοτήτων που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και κέρδισαν το ενδιαφέρον των paparazzi. Ο χώρος του θεάματος φόρεσε τα καλά του και το πιο αστραφτερό του χαμόγελο και ξεχώρισε μέσα από τις εμφανίσεις του, που έφεραν την υπογραφή μερικών από τα πιο iconic fashion houses, με τον Louis Vuitton να κερδίζει την πρωτιά στις επιλογές των celebrities. Ας δούμε μερικά από τα red carpet looks που έκλεψαν τις εντυπώσεις!

5-NI1fo.jpg
Η Maria Bakalova με Giorgio Armani
6-tFUZK.jpg
Η Andra Day με Elie Saab
7-QibUR.jpg
Ο Tom Hiddleston με Ralph Lauren
9-yfmFc.jpg
Η Vanessa Kirby με Versace
12.jpg
Η Sophie Cookson με Giorgio Armani
Ανατρέξτε στην gallery για να δείτε περισσότερες εμφανίσεις των celebrities στο κόκκινο χαλί!