fbpixel

Search icon
Search
Back to the City: Όλα όσα «τρέχουν» αυτό το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Back to the City: Όλα όσα «τρέχουν» αυτό το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για τις προσεχείς ημέρες στην πόλη


Ένα ακόμα long summer weekend είναι εδώ και η πόλη έχει αρχίσει να παίρνει και πάλι ζωή, όσο ο Αύγουστος οδεύει προς το τέλος του! Για εσάς, λοιπόν, που αυτό το Σαββατοκύριακο σας βρίσκει στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήσαμε μια λίστα με όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να έρθετε σε επαφή με κάθε μορφή τέχνης και να αντλήσετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα από εικόνες.

Get informed για όλα όσα «τρέχουν» στην πόλη σήμερα και το weekend & απολαύστε κάθε στιγμή στο έπακρο!

Παρασκευή 21/08

Θεατρική παράσταση

1-jbN9S.jpg

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου και μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη στο θέατρο Δάσους από την Πέμπτη 20 έως και το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, συμμετέχοντας στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δάσους. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Με φόντο την κατεστραμμένη Τροία, οι γυναίκες Τρωαδίτισσες αναμένοντας την ανακοίνωση της τύχης τους, θρηνούν για την άλωση της πόλης. Ανάμεσά τους, παραδομένη στη μοίρα της, η γριά Εκάβη σέρνει το εξασθενημένο σώμα της, σηκώνοντας στις γέρικες πλάτες της τα βάρη μιας ζωής από το ένδοξο παρελθόν στο τραγικό παρόν. Μέχρι το τέλος του έργου η μια συμφορά διαδέχεται την άλλη, με αποκορύφωμα το θάνατο του εγγονού της, του Αστυάνακτα -τη μοναδική ελπίδα για την μελλοντική αναβίωση της Τροίας. Οι δυνάμεις της καταστροφής μοιάζουν πλέον ανεξέλεγκτες, σχεδόν θεϊκές. Ακόμα και οι θεοί που έδειξαν εύνοια στους Έλληνες, στη θέα των ανόσιων πράξεων, αλλάζουν τη στάση τους και προοικονομούν την τραγική έκβαση που θα έχει η επιστροφή των πολεμιστών στις πατρίδες τους. Αλλά στο έργο αυτό, η εκδίκηση δεν είναι ικανή να απαλύνει τα δεινά των ηττημένων. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Διαμαντούδης, Ελένη Θυμιοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Νίκος Μήλιας, Γιολάντα Μπαλαούρα, Ιωάννα Παγιατάκη, Χρίστος Στυλιανού, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Γιώτα Φέστα. Γυναίκες της Τροίας: Μαριάννα Αβραμάκη, Νεφέλη Ανθοπούλου, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Μομώ Βλάχου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Ελένη Θυμιοπούλου, Μαρία Καραμήτρη, Άννα Κυριακίδου, Ιωάννα Παγιατάκη, Εύη Σαρμή, Ελευθερία Τέτουλα.

Info: Θέατρο Δάσους, δάσος Σέιχ Σου, στις 21:00.

Κινηματογραφική προβολή

2.jpg

Για τους cinema lovers, η ταινία «Μαρία Κιουρί: Η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο – Radioactive» αφορά στη ζωή της γυναίκας που πήγε κόντρα στο κατεστημένο και κατάφερε να φέρει νέα δεδομένα στον παγκόσμιο τρόπο ζωής. Ένα ταξίδι στην πορεία της θρυλικής προσωπικότητας που ξετυλίγεται στη μεγάλη οθόνη, θα σας δώσει την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για το πώς η ίδια κατάφερε να επιβιώσει υπό την πίεση τοξικών συμπεριφορών και καταστάσεων, να ανακαλύψει τα μέσα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα και, τελικά, να βγει νικήτρια.

Σκηνοθεσία: Marjane Satrapi. Πρωταγωνιστούν: Rosamund Pike, Sam Riley.

Info: Village Cosmos (αιθ. 2), προβολή στις 21:30

Σάββατο 22/08

Έκθεση

3.png

Στον αύλειο χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος για τελευταία ημέρα παραμένει μια έκθεση αποτελούμενη από όλες τις συλλογές που υπάρχουν στο χώρο και τιτλοφορείται ως «Η αυλή των γλυπτών». Σ’ αυτή θα βρείτε εννέα γλυπτά σε μεγάλα μεγέθη και διάφορα υλικά, όπως μάρμαρο, ορείχαλκο, αλουμίνιο και σίδερο και θα έρθετε αντιμέτωποι με τη μακροχρόνια ιστορία που κουβαλούν ανά τους αιώνες. Τα γλυπτά αυτής της έκθεσης φέρουν την υπογραφή των: Κώστα Ανδρέου, Κώστα Δικέφαλου, Ανδρέα Κουλεντιανού, Κυριάκου Ρόκου, Αριστείδη Πατσόγλου, Μανόλη Τζομπανάκη, παράλληλα με τα μόνιμα εγκατεστημένα γλυπτά της Ναυσικάς Πάστρα και του Κωστή Γεωργίου.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, ώρες λειτουργίας: 19:00 – 22:00, τηλ. κρατήσεων: 2310 991 610.

Αφιέρωμα με κινηματογραφικές προβολές

3-U3sJG.jpg

Η Κινηματογραφική Λέσχη εργαζομένων ΕΡΤ3 και το ΚΕΜΕΣ παρουσιάζουν στο θερινό κινηματογράφο Απόλλων το αφιέρωμα «7 Γυναίκες εξομολογούνται».

Αυτό το Σάββατο μη χάσετε την ταινία «Μια άλλη γυναίκα» του Woody Allen που αφορά στη ζωή μιας πετυχημένης καθηγήτριας που προσπαθεί να γράψει ένα βιβλίο κι ακούει άθελά της την εξομολόγηση μιας άγνωστης στον ψυχαναλυτή της και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία να κάνει έναν αυτοκριτικό απολογισμό της ζωής της και των σχέσεών της με τους άλλους.

Info: Απόλλων θερινός, Σαρανταπόρου 4, προβολή στις 21:00.

Κυριακή 23/08

Cinema New Entries 

3-Nhajt.jpg

Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στο σινεμά! Παρακολουθήστε την προβολή της ταινίας «Καπόνε» που παρουσιάζει τη ζωή ενός αδίστακτου επιχειρηματία και λαθρεμπόρου του Σικάγο, του Αλ Καπόνε, που προσπαθεί να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο όπου είναι πλεγμένος. Ο ίδιος ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής, ενώ η ταινία εστιάζει στα τελευταία χρόνια της ζωής του, έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης και τότε που η θρυλική αυτή προσωπικότητα παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν επιστρέφουν.

Σκηνοθεσία: Josh Trank. Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Linda Cardellini, Matt Dillon, Noel Fisher, Jack Lowden, Kyle MacLachlan.

Info: ODEON Μακεδονία (αιθ. 7), προβολές: 19:40 & 22:00

9-20ONS.jpg

Εάν, όμως, θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία που να ξεχωρίζει για το romantic feeling της, τα «Παιχνίδια φωτιάς» της Marie Monge είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Ο ρομαντισμός αποκορυφώνεται όταν η συνάντηση ενός ερωτευμένου διδύμου πραγματοποιείται τυχαία και φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές τους. Το Παρίσι, ως χώρα του φωτός και του έρωτα, παίρνει άλλη μορφή χάρη στους δυο τους, οι οποίοι εμπλέκονται σε παράνομα παιχνίδια που ιντριγκάρουν τις αισθήσεις τους και τους εντάσσουν σε μονοπάτια που ανακαλύπτουν για πρώτη φορά.

Σκηνοθεσία: Marie Monge. Πρωταγωνιστούν: Tahar Rahim, Stacy Martin, Bruno Wolkowitch.

Info: Άλεξ θερινός, Αγ. Σοφίας & Ολύμπου 106, προβολές: 21:00 & 22:45.

Have a nice weekend!