fbpixel

Search icon
Search
Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο για το 2021
LIFE & CAREER

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο για το 2021

Σύμφωνα με τη διάσημη λίστα του Forbes


Φέτος, διανύουμε ακόμη μια απαιτητική χρονιά, γεμάτη δραματικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές -και όχι δεν μιλάμε μονάχα για την πανδημία. Υπήρχαν διάφορα δημόσια ζητήματα που απασχόλησαν τους «δυνατούς» του κόσμου, από τις Αμερικάνικες εκλογές μέχρι την αυξανόμενη ζήτηση των κρυπτονομισμάτων και των ανερχόμενων τιμών τους. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στον 35ο ετήσιο κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο στην περίφημη λίστα του περιοδικού Forbes «εξερράγη». Ένα εκπληκτικό 86% είναι πλουσιότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Ο Jeff Bezos αποτελεί τον πιο πλούσιο άνθρωπο παγκοσμίως για 4η χρονιά, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 177 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Elon Musk έφτασε στη 2η θέση με 151 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της Tesla και της Amazon ανέβηκαν. Συνολικά, αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι αξίζουν 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν τα περισσότερα, με 724, ακολουθούμενες από την Κίνα με 698. 

Ανακαλύψτε παρακάτω την πλήρη λίστα των 10 πιο πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη αυτήν τη στιγμή!

10. Mukesh Ambani

mukesh.jpg

Ο Mukesh Ambani προεδρεύει και διαχειρίζεται 88 δισεκατομμύρια δολάρια (έσοδα) της Reliance Industries, η οποία ασχολείται με πετροχημικά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες και λιανική. Η Reliance ιδρύθηκε από τον αείμνηστο πατέρα του, Dhirubhai Ambani, έμπορο νημάτων από το 1966. Μετά το θάνατο του τελευταίου το 2002, ο Ambani και ο μικρότερος αδελφός του Anil μοιράστηκαν την οικογενειακή αυτοκρατορία. Το 2016, η Reliance πυροδότησε έναν «πόλεμο» τιμών στην υπερ-ανταγωνιστική αγορά τηλεπικοινωνιών της Ινδίας με την έναρξη της τηλεφωνικής υπηρεσίας 4G Jio. Κατά τη διάρκεια του lockdwon εξαιτίας του Covid-19, ο Ambani συγκέντρωσε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας το 1/3 της Jio σε μια σειρά επενδυτών, όπως το Facebook και η Google. Η περιουσία του τώρα ανέρχεται στα 84,5 δισ.

9. Sergey Brin

sergey.png

Ο Sergey Brin παραιτήθηκε ως πρόεδρος της Alphabet, θυγατρικής εταιρείας της Google, αλλά παραμένει μέτοχος της και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου. Δημιούργησε την Google μαζί με τον Larry Page το 1998, αφού οι δύο τους συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Stanford, ενώ ολοκλήρωναν τις σπουδές τους στο computer sciences. Η Google κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον κόσμο το 2004 και άλλαξε το όνομά της σε Alphabet το 2015. Ο Brin πέρασε πολύ χρόνο του στο ερευνητικό εργαστήριο X του φεγγαριού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος χρηματοδοτεί ένα high-tech airship έργο. Η περιουσία του ανέρχεται στα 89 δισεκατομμύρια δολάρια.

8. Larry Page

1-115Wa.jpg

O Larry Page είναι το όνομα πίσω από τη μεγάλη εταιρεία Αlphabet, η οποία αποτελεί θυγατρική της Google, από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, παραμένοντας ωστόσο στο διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα, βρίσκεται σε ηγετική θέση του τμήματος υγειονομικής περίθαλψης Calico και του έξυπνου τμήματος για οικιακές συσκευές Nest. Η περιουσία του αγγίζει τα 91,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

7. Larry Ellison

4-9Liux.jpg

O Larry Ellison ίδρυσε την εταιρία λογισμικού Oracle το 1977, που διαχειρίζεται την ανάγκη για βάσεις δεδομένων διαχείρισης πελατειακών σχέσεων -της οποίας του ανήκει το 35,4%-, ενώ το 2016 απέκτησε το Cloud-Software firm Netsuite. Σήμερα η περιουσία του ανέρχεται στα 93 δισεκατομμύρια δολάρια.

6. Warren Buffett

8-ilB3s.jpg

To όνομά του έχει μείνει γνωστό στην ιστορία ως "Oracle of Omaha". Ο Buffett αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές του πλανήτη, ενώ διαχειρίζεται την εταιρία Berkshire Hathaway και η περιουσία του ανέρχεται στα 96 δισεκατομμύρια δολάρια.

5. Mark Zuckerberg

3-TX9ZM.jpg

O Zuckerberg που ξεκίνησε το Facebook το 2004 στο πανεπιστήμιο του Harvard και αναδείχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε έναν από τους πιο δυνατούς και πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη δήλωσε πως πλέον προτεραιότητα του είναι η αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων. Η περιουσία του σήμερα -ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη παγκόσμια υγειονομική κρίση, που το Facebook αποτέλεσε ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας- αγγίζει τα 97 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. Βill Gates

9-RSnoI.jpg

O ίδιος και η σύζυγός του Μelinda διευθύνουν το ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, καθώς σώζει χιλιάδες ζωές και βοηθάει στην εξέλιξη παγκόσμια υγεία. Επίσης, παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, ενώ η περιουσία του αγγίζει τα 124 δισεκατομμύρια δολάρια.

3. Bernard Arnault

7.png

Ο Bernard Arnault αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ανθρώπους στη βιομηχανία της μόδας τα τελευταία χρόνια, αφού πρόκειται για τον διευθύνων σύμβουλο του κολοσσού, LVMH, μιας αυτοκρατορίας που διαθέτει πάνω από 70 γνωστά fashion brands. Η περιουσία του αγγίζει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Εlon Musk

elon.jpg

O Elon Musk έχει φροντίσει να φέρει την επανάσταση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές τόσο στη Γη, μέσω του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla -όσο και στο διάστημα, μέσω του παραγωγού πυραύλων SpaceX. Η εταιρεία πυραύλων του Musk, έχει πλέον αξία 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον Φεβρουάριο του 2021 και η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 151 δισ. Ο ίδιος μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και μετανάστευσε στον Καναδά σε ηλικία 17 ετών και στη συνέχεια σπούδασε ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία στην Αμερική.

1. Jeff Bezos 

jeff.jpg

O πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για ακόμη μια χρονιά, ο ιδρυτής της Amazon, δημιούργησε την εταιρία παγκοσμίου φήμης το 1994 από το γκαράζ του στο Σιάτλ. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αφού παραμένει ο διευθύνων σύμβουλος της και κατέχει ποσοστό συμμετοχής 16%. Η προσωπική περιουσία του ανέρχεται στα 177 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ, μέχρι τα τέλη του 2021 θα παραιτηθεί από CEO και θα αναλάβει τη θέση του executive chairman της εταιρίας-κολοσσού!