fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Αυτό είναι το μυστικό για να αποκτήσετε πορσελάνινο πρόσωπο

Αναβαθμίστε τη skincare routine σας και μάθετε πώς θα κάνετε dry brushing στο πρόσωπο


Αυτό είναι το μυστικό για να αποκτήσετε πορσελάνινο πρόσωπο

Μετά το dry brushing στο σώμα, που θεωρείται μια από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και της απόκτησης λείας όψης στην επιδερμίδα, ήρθε και η στιγμή του face brushing. Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο, για να φτάσετε στο δέρμα των ονείρων σας και να χαρίσετε στον εαυτό σας αξεπέραστη φυσική λάμψη -σαν να πηγάζει από μέσα σας. Παρόλα αυτά, μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμόσετε αυτή τη θαυματουργή τεχνική, για να δείτε βέβαια αποτελέσματα. 

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τον απόλυτο οδηγό για να μάθετε ότι χρειάζεται να ξέρετε, τις κινήσεις, καθώς και τα καλύτερα εργαλεία, για να πετύχετε μόνες σας στο σπίτι το πιο αποτελεσματικό face brushing!

dry-brush.jpeg

Τι είναι

Οι οπαδοί του τομέα της ομορφιάς και οι απανταχού beauty editors μιλούν με μανία για την τεχνική του ξηρού βουρτσίσματος του προσώπου, που μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που ταλαιπωρεί το δέρμα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μεγάλο trend του εξωτερικού και δικαίως, αφού τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Όπως οι μίνι βούρτσες σώματος, αλλά με πολύ πιο μαλακές τρίχες, έτσι και οι facial dry brushes χρησιμοποιούνται σε ξηρή επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό για να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών και των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται εκεί. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ιδανικό ακόμη και για ευαίσθητους τύπους δέρματος, αφού η πίεση που ασκείται δεν το ερεθίζει καθόλου. 

«Είμαι στη βιομηχανία της ομορφιάς εδώ και 30 χρόνια και ενώ τα προϊόντα και τα συστατικά τους έχουν αλλάξει κατά πολύ, το face brushing παραμένει σταθερό στη skincare routine μου» λέει η Tracey Woodward, Διευθύνων Σύμβουλος του beauty brand Aromatherapy Associates. Αυτή η αφοσίωσή της στη συγκεκριμένη τεχνική, την ενθάρρυνε να περάσει δύο χρόνια από την καριέρα της σκεπτόμενη το πώς θα φτιάξει την τέλεια βούρτσα για το πρόσωπο. 

facial-dry-brushing.jpg

How to

«Προτιμώ τις βούρτσες που έχουν στρογγυλεμένες κεφαλές, για να μπορώ να ακολουθώ πιο εύκολα κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό μου. Στην ουσία είναι μια μέθοδος, που μοιάζει αρκετά με το χτύπημα των αυγών, για να γίνω πιο κατανοητή» λέει η Woodward με χιούμορ. Βουρτσίστε τη στεγνή επιδερμίδα σας ξεκινώντας από το ντεκολτέ, που είναι εξίσου σημαντικό, και πηγαίνοντας προς τα πάνω με μικρές κυκλικές κινήσεις. Φροντίστε να αποφύγετε την περιοχή των ματιών σας, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Η Woodward ξοδεύει τρία λεπτά κάθε βράδυ κάνοντας dry brushing στο πρόσωπο πριν εφαρμόσει το face oil της και υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει την τέλεια απολέπιση, ενώ η ίδια χαλαρώνει από το άγχος της ημέρας! 

Προσοχή: Μη συγχέεται τη βούρτσα για dry brushing με την κλασική βούρτσα που χρησιμοποιείται για cleansing και peeling.

Είναι ευεργετικό για την επιδερμίδα;

Όπως το dry brushing στο σώμα, έτσι κι αυτό μπορεί να προσφέρει θετικά αποτελέσματα στην όψη της επιδερμίδας του προσώπου, που χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση. Οι περισσότεροι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από το dry brushing στο πρόσωπο, ακόμη και αν γίνεται μόνο μία φορά την εβδομάδα, αφού βοηθάει στο να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος και η επιδερμίδα να δείχνει πιο φρέσκια, απαλή και λαμπερή. Αλλά εάν είναι ξηρή ή με τάση προς ακμή, καλό είναι να μην υπερβάλλετε με την εφαρμογή της τεχνικής αυτής, για να μη βλάψετε τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος. 

The brushes

 With soft touch

With soft touch

Gentle Brush for face and neck, Sisley Paris

 Perfect for sensitive skin

Perfect for sensitive skin

LUNA 2 Cleansing System for Sensitive Skin, Foreo

 Like a makeup brush

Like a makeup brush

Fluenta Oval 10 Brush, Artis Brush

 With pineapple handle

With pineapple handle

Facial Dry Brush, Scratch Goods

 Round round round

Round round round

Daily Glow Facial Dry Brush, Province Apothecary

 For exfoliating/smooth skin

For exfoliating/smooth skin

G.Tox Ultimate Dry Brush, Goop Beauty