fbpixel

Search icon
Search
Αυτή είναι η νέα οικολογική συλλογή ρούχων διάσημου οίκου που θα σας ενθουσιάσει
ECO GLOW

Αυτή είναι η νέα οικολογική συλλογή ρούχων διάσημου οίκου που θα σας ενθουσιάσει

Η CameLuxe που είναι βασισμένη στο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας και τη διαδικασία Upcycling φέρει την υπογραφή της Max Mara


Η επίτευξη ενός πλήρως βιώσιμου τρόπου ζωής δεν είναι πάντα εύκολη και η ανάγκη για επιλογές ένδυσης φιλικές προς το περιβάλλον, περισσότερες από αυτές που παρέχει η βιομηχανία της μόδας, έχει γίνει πιο έντονη από ποτέ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έναν κύκλο παραγωγής, βασισμένου στο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας, και η διαδικασία Upcycling είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η λέξη Upcycling αποτελεί έναν νεολογισμό, ο οποίος περικλείει δύο έννοιες οι οποίες δε συμβαδίζουν πάντοτε. Πρώτον, την ιδέα της ανακύκλωσης και δεύτερον την ιδέα της βελτίωσης και της ποιότητας (παρόλο που χρησιμοποιούνται απορριφθέντα υλικά), γι’ αυτό και η πρόθεση «up».

Στο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας, στόχος είναι να παράγονται όσο το δυνατόν λιγότερα απόβλητα, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε πιθανό υλικό και ύφασμα που εμπλέκεται στη διαδικασία παραγωγής. Στην περίπτωση της Max Mara, το μάλλινο ύφασμα που χρησιμοποιείται για τα θρυλικά παλτά του οίκου (και όχι μόνο) ανακυκλώνεται και δημιουργεί μία ζεστή επένδυση, η οποία είναι ικανή να διατηρεί τις ιδιότητες των παρθένων υλικών, χωρίς να απαιτείται επιπλέον κατανάλωσή τους. Ο συγκεκριμένος τύπος επένδυσης ονομάζεται CameLuxe.

screen-shot-2019-12-17-at-100638-nn-u1q1t.jpg

Η CameLuxe δημιουργείται σε τρία στάδια: Πρώτα, τα ανακτηθέντα υλικά συγκεντρώνονται και διαχωρίζονται από τους κατασκευαστές μας στην Ιταλία. Στη συνέχεια, μέσω μιας μηχανικής διαδικασίας, μετατρέπονται σε εξαιρετικά λεπτές ίνες οι οποίες τέλος αναμειγνύονται με ανακυκλωμένο πολυεστέρα, δημιουργώντας ένα ισχυρό μονωτικό μείγμα, έτοιμο για την επεξεργασία που θα παράγει την επένδυση.

Αυτή η πατενταρισμένη διαδικασία, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα υλικό ανθεκτικό το οποίο διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες ελαστικότητας και αντοχής και προσφέρει ισχυρή επένδυση. Η CameLuxe έρχεται να θέσει ένα νέο όριο στην οικολογική υπεύθυνη βιομηχανία της μόδας, δίνοντας έναν νέο λόγο ύπαρξης στα απορριφθέντα πολύτιμα υλικά, μέσω μιας διαδικασίας που είναι λιγότερο επιζήμια όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας, την παραγωγή αποβλήτων, τη χρήση νερού και τις εκπομπές CO2 (διοξειδίου του άνθρακα).

2019-11-15-maxmara-5591-2.jpg

Το νέο αυτό project είναι πιστοποιημένο με το Global Recycling Standard, ένα πιστοποιητικό που προωθείται από τo Textile Exchange, ένα αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο εδώ και 15 χρόνια υποστηρίζει την υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, και από το ICEA, ένα εθνικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που πιστοποιεί πως οι οργανισμοί λειτουργούν σύμφωνα με τα βιώσιμα πρότυπα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Η CameLuxe βρίσκεται υπό την αιγίδα του Imbotex Lab.

Η σειρά εμφανίζεται σε 11 σχέδια στη συλλογή Max Mara The Cube SS20, το ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής ένδυσης και αξεσουάρ που ξεκίνησε το 2008. Η συλλογή Max Mara The Cube συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της στην έρευνα της καινοτομίας, συνδυάζοντας το πρωτοποριακό πνεύμα με την εύκολη προσέγγιση της σύγχρονης ένδυσης για να διαμορφώσει μια καινοτόμο ιδέα όχι μόνο από άποψη σχεδιασμού, αλλά και από άποψη δεξιοτεχνίας και τεχνικής. Αναστρέψιμη και ευέλικτη, με μια σειρά αξεσουάρ, η συλλογή Max Mara The Cube είναι πολυτελής, λειτουργική, πρακτική και μοναδική, με μια σαφή και ακριβή ταυτότητα που υπογραμμίζεται από την αδιαμφισβήτητη συσκευασία: το περίφημο "Cube".

Διατίθεται στα καταστήματα και στο maxmara.com από τον Νοέμβριο του 2019.

Παρακολουθήστε το βίντεο της συλλογής on the making:

Σχετικά με τη Max Mara

Η Max Mara, που ιδρύθηκε το 1951 από τον οραματιστή Achille Maramotti, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οίκους που εκφράζουν την ιταλική πολυτέλεια και το στιλ. Μια σύγχρονη συλλογή ready-to-wear και αξεσουάρ για τη σύγχρονη, δυναμική γυναίκα. Με χαρακτηριστικά τα διαχρονικά σχέδια και τα πολυτελή υφάσματα, η Max Mara είναι γνωστή και καταξιωμένη για το απόλυτο παλτό, τα «αιχμηρά» κοστούμια και τα σύγχρονα αξεσουάρ. Διανέμεται μάλιστα σε 2.600 σημεία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Το Max Mara Fashion Group αριθμεί εννέα διαφορετικά brands, ενώ η εταιρία παραμένει ιδιωτική και διαχειρίζεται από την οικογένεια Maramotti. Plus, η Max Mara διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον όμιλο DiL Fashion Group.