fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα μυστικά των γυναικών που τρώνε και δεν παίρνουν βάρος
WELLNESS

Αυτά είναι τα μυστικά των γυναικών που τρώνε και δεν παίρνουν βάρος

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον για το βάρος σας, χαλαρώστε και φροντίστε τους εαυτούς σας


Η υπόθεση των κιλών δεν πρέπει να θεωρείται άθλος, αλλά να χαιρόμαστε τη ζωή ξέγνοιαστες. Όλοι έχουμε από μια φίλη που δεν παίρνει βάρος, ενώ τρώει κανονικά όλα της τα γεύματα, με όλους να αναρωτιούνται πως τα καταφέρνει. Βέβαια, πέρα από τον καλό μεταβολισμό που διαθέτει ο οργανισμός μερικών ανθρώπων, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που βοηθούν να διατηρούν τα κιλά τους σε καλά επίπεδα και να μην ταλαιπωρούνται με αυστηρές δίαιτες. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκπαιδεύσετε τους εαυτούς σας να αντιμετωπίζουν πιο ευχάριστα το συγκεκριμένα θέμα, υιοθετώντας ορισμένες συνήθειες εμπνευσμένες από όσους ενδίδουν στους γευστικούς πειρασμούς και δεν προσλαμβάνουν παραπανίσιες θερμίδες.

Συγκεντρώσαμε τους τρόπους, γι' αυτό συνεχίστε να διαβάζετε για να τους ανακαλύψετε και σύντομα θα γίνουν μέρος της ρουτίνας σας!

Τρώνε αργά

Αν ρωτήσετε οι περισσότεροι που δεν παίρνουν έξτρα βάρος είναι συνήθως αυτοί που απολαμβάνουν κάθε τους μπουκιά, τρώγοντας αργά. Την ώρα του φαγητού βοηθάει πάρα πολύ να αφιερωνόμαστε σε αυτό και να μην δίνουμε σημασία σε τριγύρω γεγονότα, ώστε ο εγκέφαλος να επεξεργαστεί αυτή τη συνήθεια ως κάτι θετικό και να στείλει στην ώρα του το μήνυμα του κορεσμού στο υπόλοιπο σώμα. Όταν πέφτετε με τα μούτρα πάνω από το φαγητό σας, καταναλώνοντας κάθε μπουκιά βιαστικά και μπλέκοντας όλες τις γεύσεις μαζί, ο οργανισμός «μπερδεύεται» και επιβαρύνεται, προσθέτοντάς σας μόνο βάρος. Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει πως αυτή η συνήθεια ισχύει, γι αυτό την ώρα του γεύματος πάρτε ένα διάλειμμα για εσάς και χαλαρώστε.

Προϊόντα εποχής

Η συνήθεια του να αγοράζουμε τρόφιμα που γνωρίζουμε ότι είναι η κατάλληλη εποχή τους κι επομένως δεν έχουν δεχθεί επιπλέον επεξεργασία και συντηρητικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πόσο μάλλον, η επιλογή υλικών από την λαϊκή, η οποία διαθέτει φρέσκα, αγνά προϊόντα αποτελεί μια βασική συμβουλή, ώστε να αποφεύγουμε επεξεργασμένα τρόφιμα που θα μας προσφέρουν θερμίδες. Προτιμήστε να καταναλώνετε οτιδήποτε μας παρέχει η φύση ανά εποχή, εξάλλου κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν ωριμάζουν όλα τα προϊόντα όλο τον χρόνο.

shutterstock-346729013.jpg

Απουσία γλουτένης

Φυσικά, θα φάμε και μακαρόνια, ψωμί και οτιδήποτε άλλο, αλλά πάντοτε σε φυσιολογική ποσότητα. Η υπερκατανάλωση της γλουτένης δεν βοηθάει το σώμα μας, αντιθέτως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, γι αυτό προτείνεται και μια λύση. Μπορείτε κατά καιρούς να τα αντικαθιστάτε με καστανό ρύζι ή κινόα, αλλά και να προμηθεύεστε, για παράδειγμα μακαρόνια που αναγράφουν πως δεν περιέχουν γλουτένη.

Σταθερά γεύματα

Επίσης, εάν σταθεροποιήσουμε τα γεύματα μας ανά τρεις ώρες περίπου, καταναλώνοντας όσα χρειαζόμαστε δίχως ελλείψεις, αυτό θα μας βοηθήσει να αναγνωρίζουμε το πραγματικό αίσθημα της πείνας. Το μυστικό κρύβεται στο να αντιλαμβανόμαστε πότε πραγματικά πεινάμε και πότε αυτό οφείλεται σε συναισθηματικούς παράγοντες. Υιοθετώντας την ρουτίνα των σταθερών γευμάτων θα σας αποτρέψει από τις λιχουδιές και θα αρχίσετε να εντοπίζετε τις διαφορές στις δύο αυτές συμπεριφορές.

shutterstock-586742783.jpg

Σταματούν όταν χορτάσουν

Πόσες φορές έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε χορτάσει αλλά να «λυπόμαστε» τις τελευταίες μπουκιές που έμειναν; Σίγουρα, δεν είναι καθόλου εύκολο να ελέγξουμε το αίσθημα του κορεσμού, αλλά από λίγο κάθε φορά θα καταφέρετε να τελειώνετε το γεύμα σας όταν πραγματικά το επιθυμείτε. Εάν αρχίσετε να σκέφτεστε «γεύομαι αυτό που τρώω;» «το ευχαριστιέμαι;» και η αυτόματη απάντηση είναι όχι και απλά σας κυριαρχεί το συναίσθημα, τότε σταματήστε και βάλτε το στο ψυγείο, ώστε να το απολαύσετε ξανά αργότερα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο διατροφικό σας μενού και φυσικά όσα αναγράφουμε αφορούν απόλυτα υγιή ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, όπως θυρεοειδή και άλλων ειδών που προκαλούν και επιπτώσεις στην περίπτωση του βάρους μας. Για όσα σας απασχολούν, επισκεφθείτε έναν γιατρό και διατροφολόγο και χαρίστε στους εαυτούς σας το σώμα που πραγματικά θα αγαπάτε!