fbpixel

Search icon
Search
Avocado Face Masks: Πώς θα φτιάξετε μόνες σας τις πιο trendy μάσκες προσώπου
FACE & BODY

Avocado Face Masks: Πώς θα φτιάξετε μόνες σας τις πιο trendy μάσκες προσώπου

Εύκολες & γρήγορες συνταγές για όλες


Είναι γεγονός πως εδώ και μερικά χρόνια το avocado πρωταγωνιστεί στις επιλογές μας όχι μονάχα σε ό,τι αφορά τη διατροφή μας, αλλά και σε πολλούς ακόμη τομείς της σύγχρονης ζωής, όπως είναι η ομορφιά. Αν λοιπόν, είστε λάτρεις του ή ακόμη θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινοτόμο στην επιδερμίδα σας, τότε δεν έχετε παρά να το εισάγετε στη beauty routine σας. 

Εκτός από το να αποκτήσετε, όμως, μια ενυδατική κρέμα με avocado oil ή μια μάσκα λάμψης με το θαυματουργό αυτό συστατικό, πώς θα σας φαινόταν εάν φτιάχνατε μόνες σας στο σπίτι εύκολα και γρήγορα μερικές θαυματουργές face masks με βασικό υλικό το νόστιμο κι ευεργετικό αβοκάντο;

Παρακάτω, σας προτείνουμε τις 5 πιο αποτελεσματικές & πανεύκολες στην παρασκευή τους μάσκες προσώπου με avocado, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε έστω και μια φορά!

Τα οφέλη

shutterstock-499087843.jpg

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος και χαρίζει ενυδάτωση και λάμψη. Αποτελεί, ακόμη, μια καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Από τη μια, η βιταμίνη C βοηθά δραστικά στην παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης, χαρίζοντας έτσι άκρως ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ από την άλλη η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση και τα πρόωρα σημάδια που τείνουν να εμφανίζονται με την πάροδο των χρόνων. Τέλος, ωφελεί την επιδερμίδα και λόγω των ωμέγα-9 λιπαρών οξέων, που διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδα και συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων της.

1. The classic one

Υλικά:

  • μισό αβοκάντο λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση: Λιώστε αρχικά το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Διαλύστε το μέλι στο ζεστό νερό και στη συνέχεια ανακατέψτε το με το αβοκάντο. Μπορείτε να εφαρμόσετε το μείγμα χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά σας, αν και συνιστούμε ένα πινέλο για να απλωθεί καλύτερα. Κρατήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2. Αβοκάντο με γιαούρτι

Υλικά:

  • 1/4 λιωμένο αβοκάντο
  • 1 κουταλιά του γλυκού γιαούρτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση: Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε το με το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τη με τα δάχτυλά σας ή μια ειδική βούρτσα στο πρόσωπό σας, και στη συνέχεια αφήστε τα για περίπου 10-15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ιδανική μάσκα για εκείνους με ακμή ή ξηρό δέρμα.

shutterstock-599350505.jpg

3. Αβοκάντο και βρώμη

Υλικά:

  • μισό λιωμένο αβοκάντο
  • 1/2 κούπα βρώμη

Εκτέλεση: Προετοιμάστε τη βρώμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώστε στη συνέχεια το αβοκάντο με ένα πιρούνι και συνδυάστε το με τη βρώμη που έχετε βράσει. Εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα σας, συνεχίστε για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ιδανικό για να ενυδατωθεί η ξηρή επιδερμίδα και να αποκτήσει την ενυδάτωση που χρειάζεται.

4. Αβοκάντο και βερίκοκο

Υλικά:

  • μισό λιωμένο αβοκάντο
  • μισό λιωμένο βερίκοκο

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το αβοκάντο και το βερίκοκο ξεχωριστά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα μαζί, μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά -ή ως μάσκα νύχτας εάν χρειάζεστε επιπλέον θρέψη- και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3-FgQuk.jpg

5. Αβοκάντο και μπανάνα

Υλικά:

  • 1 λιωμένο αβοκάντο
  • 1 μπανάνα
  • 1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση:Λιώστε το αβοκάντο και τη μπανάνα ξεχωριστά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα μαζί με τον κρόκο αυγού μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για περίπου 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ιδανική για εκείνους που υποφέρουν από το λιπαρό δέρμα, αφού απορροφά το υπερβολικό σμήγμα.

Και κάθε φορά που δεν τα χρησιμοποιείτε για τη θεραπεία του δέρματός σας, μπορείτε απλώς να τα χρησιμοποιήσετε για να προετοιμάσετε μερικά... απίθανα γεύματα.