fbpixel

Search icon
Search
Autumn tea menu: Οι elegant κινήσεις για να προετοιμάσουμε το κατάλληλο pairing
TASTE

Autumn tea menu: Οι elegant κινήσεις για να προετοιμάσουμε το κατάλληλο pairing

Ο εύκολος οδηγός για να δημιουργήσουμε μια εκλεπτυσμένη τραπεζαρία


Η εποχή του Φθινοπώρου είναι συνήθως ταυτισμένη στο μυαλό μας με ένα κομψό πορσελάνινο φλιτζάνι τσαγιού με την γεύση, που μας χαλαρώνει. Σε πολλές ασιατικές χώρες, η κατανάλωσή του θεωρείται απαραίτητο τμήμα της παραδοσιακής εναλλακτικής ιατρικής, δρώντας ως σημαντικός σύμμαχος ενάντια στην γρίπη και τα κρυολογήματα. Αποτελεί ένα είδος ροφήματος, το οποίο συμβάλει ενεργά στην διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου και της καρδιάς. 

Όπως συμβαίνει σε όλους τους τύπους ποτών, αλλά και τροφών, υπάρχουν χρήσιμοι κανόνες για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο pairing. Στο autumn tea menu, μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα, για να προετοιμάσουμε αντίστοιχα την τραπεζαρία μας, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία. Πρώτο στοιχείο, στο οποίο είναι χρήσιμο να δώσουμε έμφαση, όπως σε κάθε γευστική αντιστοίχιση είναι το είδος τσαγιού, με βάση το οποίο θα προχωρήσουμε στην επιλογή των τροφών, τα οποία θα το συνοδεύουν. Δεύτερος παράγοντας είναι η προσοχή στην θερμοκρασία του νερού που προσθέτουμε στο τσάι μας. Οι υπερβολικές θερμοκρασίες είναι ικανές να προκαλέσουν βλάβη της γεύσης, οδηγώντας σε μια έντονα πικρή αίσθηση, η οποία δεν αποτελεί το ιδανικό αποτέλεσμα. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τις απλές κινήσεις, με τη βοήθεια των οποίων, μπορούμε να ετοιμάσουμε το ιδανικό pairing για το fall menu 

Λευκό τσάι

tea.jpg

Το λευκό τσάι διακρίνεται για την ευαισθησία του, τη φυσική διαδικασία δημιουργίας του, καθώς και για την λεπτή, κομψή του γεύση. Με βάση τα συγκεκριμένα του χαρακτηριστικά, είναι καλό να συνδυαστεί με ελαφριές τροφές, όπως είναι τα μαλακά τυριά και τα φρούτα. Ένα soft πάντρεμα για όλους όσοι προτιμάτε μια εμπειρία ήπιας γευσιγνωσίας. 

Μαύρο τσάι 

038a0c15bcb6b9af45838bf28df8733b.jpg

Σε αντίθεση με το λευκό τσάι, το black tea, διακρίνεται από ένα σύνθετο αρωματικό προφίλ. Τα φύλλα του είναι ώριμα και πλήρως οξειδωμένα, με αποτέλεσμα να έχουν μια strong και στυφή γεύση, η οποία μοιάζει αρκετά με την αλμυρή αίσθηση του ψωμιού. Φρουτώδη αρώματα της μπανάνας, του μήλου και του αχλαδιού μπλέκονται μοναδικά με τις βοτανικές νότες της μαγειρεμένης πατάτας και του κολοκυθιού και δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία αισθήσεων. Βασιζόμενοι, λοιπόν, στην ιδιαίτερη ποικιλία που διαθέτει, ο κατάλληλος συνδυασμός του συγκεκριμένου τσαγιού είναι με τροφές, τις οποίες περιέχει ήδη στη δομή του, αλλά και παρεμφερείς αυτών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν κόκκινα φρούτα, όπως τα βατόμουρα και οι φράουλες, αλλά και λαχανικά με πιο γλυκιά γεύση, όπως είναι η κολοκύθα. 

Πράσινο τσάι

489572ac94309d1e968aadb6e0e6530a.jpg

Διακρίνεται για τα πλούσια αντιοξειδωτικά, τα οποία περιέχει. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το φρουτώδες άρωμά του, το οποία διαφέρει αρκετά από το λευκό τσάι, καθώς είναι αρκετά πιο έντονο στη γεύση του με μια μικρή δόση οξύτητας. Αντιπροσωπευτικό δείγμα gree tea είναι το Matcha, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί άρτια με επιδόρπια, όπως η σοκολάτα. 

Τσάι Oolong

9d66e0fa5416ee0490d698dd488bb180.jpg

Tο τσάι Oolong αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή τσαγιού, η οποία έχει στοιχεία του πράσινου και του μαύρου. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα κινέζικου ζεστού ροφήματος, το οποίο μπορούμε να συναντήσουμε σε ανοιχτές και πιο σκούρες αποχρώσεις. Το συγκεκριμένο είδος τσαγιού μπορεί να ταιριάξει με τις περισσότερες τροφές. Για παράδειγμα, το ανοιχτόχρωμο οolong μπορεί να συνδυαστεί άρτια με εσπεριδοειδή, μαλακά τυριά, αλλά και με dishes, τα οποία μπορεί να μας εκπλήξουν, με κυριότερα τα όστρακα. Τα σκουρόχρωμα Oolong ταιριάζουν με πιο δυνατές γεύσεις, όπως πάπια, αλλά και επιδόρπια με σοκολάτα.

Enjoy your tea pairing!