fbpixel

Search icon
Search
Tips για να υιοθετήσετε ένα organic modern style στον χώρο σας
INTERIORS

Tips για να υιοθετήσετε ένα organic modern style στον χώρο σας

Αναβαθμίστε την εικόνα της κατοικίας σας


Καθώς ο μοντέρνος σχεδιασμός έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής, είναι λογικό να εμπνεύσει μερικές ακόμη οδούς διακόσμησης. Αυτά τα υβριδικά στιλ χρησιμοποιούν το modern style ως σημείο εκκίνησης και διακλαδίζονται προς νέες κατευθύνσεις, συνδυάζοντας τις καθαρές γραμμές του με απροσδόκητα στοιχεία, όπως τα off-white είδη και τους μεγαλοπρεπείς καθρέφτες. Το οργανικό μοντέρνο στιλ ανήκει σε αυτά τα «παρακλάδια» και βάζει μια νέα πινελιά στον μοντερνισμό, κάνοντας αυτό το - συνήθως πιο απρόσωπο - elegant design να μοιάζει ζεστό, γήινο και φιλόξενο.

DEFINITION

Ο οργανικός μοντέρνος σχεδιασμός συνδυάζει τις καθαρές γραμμές και τη μινιμαλιστική προσέγγιση του modern style με ζεστές, γήινες πινελιές, όπως άνετα υφάσματα, φυσικά υλικά και πολύ πράσινο.

Πώς να το ενσωματώσετε στην κατοικία σας!

Ορίστε το σκηνικό με αρκετά ουδέτερα χρώματα

3-vKIOo.jpg

Ο οργανικός μοντέρνος σχεδιασμός είναι γήινος και μίνιμαλ, γι' αυτό διαμορφώστε τον χώρο σας, χρησιμοποιώντας με μια ουδέτερη παλέτα. Γεμίστε το με γήινα καφέ, κρεμώδη λευκά και απαλά γκρι και μη φοβηθείτε να παίξετε με τις αντιθέσεις. Μπορεί η συγκεκριμένη τάση να κινείται σε neutral αποχρώσεις, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι σας απαγορεύει να τοποθετήσετε και κορεσμένους τόνους.

Κάντε layering με γήινες υφές

3-UlzUk.jpg

Υπάρχουν τόνοι φυσικών υλικών - και όλα τους είναι ευπρόσδεκτα σε έναν οργανικό μοντέρνο χώρο. Προσθέστε χνουδωτά ή φυσικά χαλιά, επιλέξτε υφαντές καρέκλες και τοποθετήστε ακατέργαστα ξύλινα μπολ για την κουζίνα και τη διακόσμησή σας και δεν θα χάσετε!

Βάλτε πράσινο παντού

3-lDuAw.jpg

Τα φυτά αποτελούν βασικό στοιχείο του οργανικού μοντέρνου σχεδιασμού, οπότε προμηθευτείτε πράσινο και τοποθετήστε το παντού. Αν λείπουν τα φυσικά υλικά από το design σας, τότε το στιλ σας δεν είναι σίγουρα το organic modern!

«Παίξτε» με μαλακά, οργανικά σχήματα

2-QZ4BX.jpg

Ο οργανικός μοντέρνος σχεδιασμός είναι γεμάτος καμπύλες. Γιατί; Τα σχήματα αυτά παραπέμπουν στις κομψές γραμμές του μοντερνισμού, ενώ μιμούνται κάποιες από τις πιο μαλακές άκρες που συναντάμε στη φύση. Προμηθευτείτε γήινα, οργανικά γλυπτά, οπότε να έχετε το νου σας να επιλέξετε καμπυλωτούς καναπέδες, στρογγυλές πολυθρόνες και άλλα τέτοια γλυπτά ευρήματα.

Μη αφήνετε τους χώρους σας ακατάστατους 

2-2bocE.jpg

Στον πυρήνα του, το συγκεκριμένο design εξακολουθεί να είναι μοντέρνο, οπότε μείνετε μακριά από την ακαταστασία και την υπερβολική διακόσμηση. Έχει να κάνει με το να ζεις χωρίς ακαταστασία, αλλά και χωρίς την αποστειρωμένη ψυχρότητα που μπορεί να έχεις σε έναν αυστηρά σύγχρονο χώρο. Όλα τα οργανικά στοιχεία πρέπει να είναι διακριτικά και όχι statement. Προσθέστε ακριβώς τη σωστή ένταση στη διακόσμηση, χωρίς να γίνεστε maximal.

Επιλέξτε ξύλο στους τοίχους και στην οροφή 

1-MUDTU.jpg

Το ξύλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά υλικά, το οποίο αποτελεί εύκολη προσθήκη σε κάθε οργανικό μοντέρνο σχέδιο διακόσμησης. Αν θέλουμε ένας χώρος να αισθάνεται ζεστός, προσθέτουμε σχεδόν πάντα ξύλο στο design του. Αν τα ξύλινα δάπεδα δεν είναι συμβατά με τη χρήση του χώρου σας, επενδύστε διαφορετικά σε αυτό, μέσω των φωτιστικών ή άλλων λεπτομερειών.

Πηγή: Mydomaine.com