fbpixel

Search icon
Search
5 designer-approved χρώματα που δεν είχατε σκεφτεί για το σπίτι
INTERIORS

5 designer-approved χρώματα που δεν είχατε σκεφτεί για το σπίτι

Tα πάντα για το decor του φθινοπώρου


Καθώς τα πάντα, από τη διακόσμηση του σπιτιού μέχρι τα πεσμένα φύλλα στους δρόμους, παραπέμπουν στις αποχρώσεις του κίτρινου, του κόκκινου, του πορτοκαλί και του καφέ - είναι ένα σαφές σημάδι ότι η εποχή αλλάζει και ότι το φθινόπωρο έφτασε. Κάθε νέο σεζόν, έρχεται η ώρα να ανανεώσετε τον χώρο σας, είτε με έναν βαθύ καθαρισμό, είτε αλλάζοντας τον τόνο και την ατμόσφαιρα των δωματίων σας με χρώμα. 

Ενώ υπάρχουν προφανείς επιλογές για τις αποχρώσεις της φθινοπωρινής διακόσμησης, το mydomaine.com ζήτησε από τους σχεδιαστές να δώσουν τη γνώμη τους για τους μη παραδοσιακούς τόνους που μπορούμε να υιοθετήσουμε στο interior μας - και οι απαντήσεις τους μπορεί να σας εμπνεύσουν να επιλέξετε μια διαφορετική χρωματική παλέτα, εκτός από τα ρουστίκ χρώματα, που έχετε συνηθίσει. 

Από διαφόρων ειδών πράσινα μέχρι ροζ τερακότα, παρακάτω θα ανακαλύψετε τα 5 top colours που δεν περιμένατε να βρείτε σε αυτήν εδώ τη λίστα!

Smoky Topaz

1-a8BMq.jpg

Η αισθητική της δεκαετίας του '70 εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά τις τρέχουσες τάσεις του σχεδιασμού. Η ανάγκη για λίγο "hygge" έχει οδηγήσει σε μια επιστροφή στις «ζεστές» υφές και τα γήινα χρώματα. Η εκλεπτυσμένη «ζεστασιά» του Smoky Topaz ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο καθώς αποτελεί ένα υπέροχο φθινοπωρινό χρώμα. Κάπου ενδιάμεσα από μια ουδέτερη κι έντονη απόχρωση, είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη πρόταση. Έχει την οπτική δύναμη να σταθεί μόνη της, αλλά επίσης, συνδυάζεται υπέροχα με πιο τολμηρά χρώματα και παρέχει ισορροπία και απλότητα όταν συνδυαστεί με statement υλικά, όπως το μάρμαρο. 


Olive

2-e4JoE.jpg

Το Ripe Olive είναι ένα αγαπημένο χρώμα. Είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πράσινο, που λειτουργεί σε πολλούς διαφορετικούς χώρους. Μπορεί να αναδειχτεί σε σκούρο και δραματικό ή φωτεινό, ανάλογα το δωμάτιο. Μας αρέσει πολύ αυτή η πρόταση ιδιαίτερα για τα ντουλάπια της κουζίνας. Όταν βάφετε τοίχους σε αυτό το χρώμα, είναι καλύτερο να κάνετε ένα μεγαλύτερο βήμα και να βάψετε επίσης, τα τελειώματα και τα ταβάνια στην ίδια απόχρωση, ώστε να φαίνεται ο χώρος πιο ψηλός. Για τα ντουλάπια, συνδυάζεται καλά με ορείχαλκο αλλά και με ζεστούς τόνους. 


Terracotta Pink

3-zgJF5.jpg

Είτε το αγαπάτε είτε το μισείτε, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον αντίκτυπο του Millennial Pink! Αυτό το πρώην "it color" επανέφερε το συγκεκριμένο χρώμα σε μια μορφή που δεν αφορά το φύλο, ανοίγοντας τον δρόμο για όλες τις όμορφες ροζ αποχρώσεις που ακολούθησαν. Είναι ένα απαλό χρώμα που συνδέεται με την αισιοδοξία - η «ζεστασιά» και ο ενθουσιασμός του πορτοκαλί συνδυάζονται για να κάνουν το Terracotta Pink - ένα τέλειο χρώμα για το φθινόπωρο. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με αποχρώσεις της κολοκύθας, της κρέμας ή του κονιάκ και δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον γιαf all cocooning!


Blue

4-PI8pY.jpg

Tο μπλε είναι ένα αειθαλές ουδέτερο χρώμα, που μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο αυτής της εποχής. Επιλέξτε το για να τραβήξετε τα βλέμματα, συνδυάζοντάς το με blue black αποχρώσεις σε μία ατμοσφαιρική τραπεζαρία ή ένα dramatic fireplace. Ταιριάξτε τα μεσαίου τόνου μπλε με βουργουνδί και μοντέρνα καφέ για μια φθινοπωρινή αίσθηση. Η γυαλάδα έχει επίσης σημασία. Ένας ματ τόνος προσφέρει «ζεστασιά» και προσκαλεί φθινοπωρινές δονήσεις στο σπίτι.


Green

5-LnhS9.jpg

Το φθινόπωρο έχει να κάνει με τη «ζεστασιά», με την υποδοχή των ανθρώπων στο σπίτι, και ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε μια εικόνα, που να προσκαλεί τους καλεσμένους στον χώρο σας είναι να τον διατηρήσετε απλό. Χρησιμοποιήστε φυσικά στοιχεία όπως κολοκύθες και τοποθετήστε τις σε διαφορετικά ύψη. Υπάρχουν τόσο μεγάλες ποικιλίες, που είναι εύκολο να επιλέξετε χρώματα που ξεχωρίζουν. Το πράσινο είναι το χρώμα της χρονιάς φέτος, καθώς αποτίει φόρο τιμής στη σύνδεση με την ύπαιθρο και την ανάγκη μας να έρθουμε σε επαφή με τη φύση.

Πηγή: mydomaine.com