fbpixel

Search icon
Search
Αυτά μας συμβουλεύουν να κάνουμε οι γυμναστές πριν το καλοκαίρι
WELLNESS

Αυτά μας συμβουλεύουν να κάνουμε οι γυμναστές πριν το καλοκαίρι

Πώς να πετύχετε την αυτο-πειθαρχία


Η γυμναστική για πολλούς είναι μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας αλλά και τρόπος να ξεφεύγουν και εκτονώνονται. Παρόλα αυτά, κάθε work out έχει τον δικό του σκοπό και η αλήθεια είναι ότι λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι, πολλοί από εμάς καταφεύγουμε σε πιο εντατικούς τρόπους εκγύμνασης προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς αλλά και για να αποκτήσουμε το ιδανικό -για τον καθένα- summer body. Εάν ωστόσο, έχετε πιάσει τον εαυτό σας να δυσκολεύετε να ενταχθεί σε μια ρουτίνα γυμναστικής, τότε δεν είστε οι μόνοι.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε κάποια βοηθητικά tips που συμβουλεύουν οι γυμναστές ώστε να μπείτε "back on track" άμεσα και αποτελεσματικά! 

1. Ένα βήμα τη φορά

patrick-malleret-wa8o6rs22fw-unsplash.jpg

H «ρουτίνα» στη yoga είναι μια έννοια που επιβάλλεται από μόνη της. Ονομάζεται Dinacharya (din-day/charya-driving). Είναι μέρος του DNA κάθε γιόγκι. Έτσι, έχουμε συνηθίσει να ξυπνάμε νωρίς, να κάνουμε μια σειρά από μεθόδους καθαρισμού (kriyas) με το βούρτσισμα των δοντιών μας, το ξύσιμο της γλώσσας μας, το ξέπλυμα της μύτης μας, και στη συνέχεια να πίνουμε ζεστό νερό με άδειο στομάχι. Στη συνέχεια, να κάνουμε μια σειρά από μεθόδους αναπνοής, στάσεις και μερικές φορές λίγο διαλογισμό. Αν θέλετε να πετύχετε μια τέτοια ρουτίνα, χρειάζονται τρεις εβδομάδες για να ενσωματώσετε κάθε μέθοδο ως συνήθεια και κυρίως για να τις προσθέσετε τη μία μετά την άλλη με την πάροδο του χρόνου - το λάθος είναι να θέλετε να τα κάνετε όλα μαζί - αυτός θα έλεγε κανείς ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθαρρυνθείτε! Κάθε ρουτίνα προϋποθέτει πειθαρχία, που σε άλλους υπάρχει από μόνη της και σε άλλους λειτουργεί σιγά σιγά ως κίνητρο.

2. Ορίστε σταθερά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας

logan-weaver-lgnwvr-u76gd0hp5w4-unsplash.jpg

Η ρουτίνα καθιερώνεται με τον χρόνο και πάνω απ' όλα με μια καλή οργάνωση του προγράμματός σας. Ξεκινήστε δεσμεύοντας ένα ή δύο σταθερά χρονικά διαστήματα μέσα στην εβδομάδα για να προπονείστε σε τακτική βάση, ώστε να μην αναβάλλετε την προπόνηση για την επόμενη μέρα"..

3. Οραματιστείτε τον στόχο σας 

logan-weaver-lgnwvr-9d-rude7xva-unsplash.jpg

Η γυμναστική αποτελεί έναν πραγματικός τρόπος ζωής. Αν είστε καλά στο σώμα σας, θα είστε ακόμα καλύτερα στην καθημερινή ζωή. Από εκεί και πέρα, υλοποιείστε τα όνειρά σας πολύ συγκεκριμένα, σχεδιάζοντάς τα μέσα στην κάθε ημέρα σας. Η ρουτίνα μπορεί να είναι ένα μέρος πιο μακροπρόθεσμων επιτευγμάτων. Αν οραματιστείτε έναν στόχο είναι πιο εύκολο να τον θέσετε σε δράση.

4. Προγραμματίστε 20 έως 30 λεπτά online προπόνησης όποτε είναι δυνατόν

kari-shea-qa1wvrlwcio-unsplash.jpg

Η ρουτίνα «διορθώνεται» από μόνη της όταν ακούτε το σώμα σας. Δοκιμάστε τα πάντα, πειραματιστείτε κι εξερευνήστε διαφορετικές πρακτικές, διαφορετικές στάσεις ή αναπνοές, και στη συνέχεια αφήστε το σώμα να σας μιλήσει... Αφού έχει εκφράσει αυτό που το κάνει να νιώθει καλά και το «ξυπνάει» καλύτερα κάθε πρωί, ενσωματώστε το στη work out routine. Άλλοι μπορούν να το εισάγουν στη beauty ρουτίνα τους και άλλοι απλώς να βολεύονται να αφιερώνουν 20 με 30 λεπτά σε μια online προπόνηση, η οποία δεν τους αποσυντονίζει ολόκληρο το πρόγραμμα.

5. Εντοπίστε (στην πραγματικότητα) τα κίνητρά σας

graham-mansfield-y0v570ostg-unsplash.jpg

Χρειάζεται πάνω απ' όλα επιθυμία! Επιθυμία να γίνεις τακτικός στην προπόνησή σου. Αυτή μπορεί να είναι για να έχεις καλύτερη υγεία, να εξαλείψεις τον πόνο ή την ένταση, να τονώσεις ή να ελαφρύνεις ή να μειώσεις το άγχος... Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι η άσκηση μιας σωματικής δραστηριότητας είναι πάνω απ' όλα ολιστική. Είναι ένα σύνολο, δεν είναι απλώς ένας αισθητικός στόχος, είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, και το αντιλαμβανόμαστε αργά ή γρήγορα. Η κίνηση κάνει καλό στο μυαλό και όσο καλύτερα αισθάνεσαι, τόσο περισσότερο θέλεις να κινείσαι! Το μάντρα που πρέπει να σεβαστείτε απόλυτα; Είναι απαραίτητο να θέτουμε λογικούς στόχους, δεν χρειάζεται να κάνουμε μια ώρα προπόνηση την ημέρα. Δύο ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές αν περπατάτε παράλληλα. Και όταν χάνετε μια συνεδρία, μην αισθάνεστε ενοχές. Ο αθλητισμός είναι σαν τη διατροφή, είναι μέρος ενός συνολικού τρόπου ζωής και οι μικρές αποκλίσεις δεν έχουν καμία επίπτωση στα αποτελέσματα, είναι μάλιστα απαραίτητες. Οπότε λέμε «αντίο» στην πίεση και «ναι» στην ευχαρίστηση και την καλοσύνη προς τον εαυτό μας - αυτό είναι το μυστικό!