fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα τριημέρου: Όλα όσα θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σας αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα τριημέρου: Όλα όσα θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σας αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Μοναδικές προτάσεις που θα σας κρατήσουν συντροφιά το τριήμερο που μόλις ξεκίνησε


Ακόμα ένα Septmber long weekend είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη σας καλεί να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες, έχοντας για συντροφιά σας τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας που εναρμονίζονται απόλυτα με την τέχνη. Ένα τριήμερο γεμάτο νέες κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές, μόλις ξεκίνησε κι εσείς δεν έχετε παρά να εντάξετε τα πιο in events και τις χαλαρωτικές επιλογές στην ατζέντα σας, προκειμένου να γεμίσετε αυτές τις ημέρες με all day προτάσεις.

Ενημερωθείτε για όσα «τρέχουν» στην πόλη σήμερα και το Σαββατοκύριακο και περάστε υπέροχα!

Παρασκευή 11/09

Μουσική σκηνή

.jpg

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στο Μέγαρο», η MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει τη δουλειά της σε μια ξεχωριστή συναυλία ζωντανά μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (πλατεία), στις 21:00.

Παιδική θεατρική παράσταση

dynamic-9649719b-a87e-5a42-8235-f8967d2e9934.jpg

Η θεατρική διασκευή του «Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα» είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του David McKee, σε έκδοση της Andersen Press και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.

Info: Ελληνίς (θερινός), Λεωφόρος Στρατού (στον χώρο της Έκθεσης), στις 19:30.

Σάββατο 12/09

Θεατρική παράσταση

oli-i-ellada-enas-politismos.jpg



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιαστεί η θρυλική τραγωδία πάθους του Ευριπίδη, Μήδεια. Τα ερωτήματα που θέτει το έργο, όπως ποιες ψυχικές διεργασίες οδήγησαν την Μήδεια σε αυτήν  την αποτρόπαια πράξη ώστε να αποτελέσει το δολοφονικό μητρικό αρχέτυπο και πόσο και η ίδια υπήρξε θύμα των άθλιων κοινωνικών συνθηκών που βίωναν οι γυναίκες της εποχής της, παραμένουν διαχρονικά.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στις 21:00.

Μουσική σκηνή

1.jpeg

Στη σειρά εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στο Μέγαρο», λαμβάνει χώρα μια μουσική βραδιά υπό το ταλέντο της ερμηνεύτριας και ηθοποιού Νάντιας Κοντογεώργη και διακεκριμένου πιανίστα Αχιλλέα Γουάστωρ, οι οποίοι θα εκτελέσουν εξαιρετικά κομμάτια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 21:00.

Κυριακή 13/09

Κινηματογραφικές προβολές 

doc-20200908-8269109.jpg



Απολαύστε τη νέα ταινία της αγαπημένης ηρωίδας Μουλάν, σε σκηνοθεσία Niki Caro. Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας λοιπόν, διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η πρωταγωνίστρια Hua Mula, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον γνωστό σε όλους Hua Jun, και περνάει από πολλές σκληρές και ανατρεπτικές δοκιμασίες. Μια εξαιρετική μεταφορά της κλασικής ιστορίας που αναδεικνύει τη γυναικεία δυναμικότητα και το θάρρος. Παίζουν οι: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), προβολή στις 21:00.

Μουσική σκηνή

51670297-2050536968327816-898332915794968576-o.jpg

Image Source: The Speakeasies Swing Band

Το συγκρότημα "The Speakeasies’ Swing Band!", έρχεται για να κλείσει την εβδομάδα σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο υπό τον παλμό της μουσικής τους. Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» ως μια δυναμική ομάδα που φανερώνει συνεχώς την αγάπη της για τη μουσική, ετοιμάζει ένα άκρως ρυθμικό πρόγραμμα που θα αποτελείται τόσο από τις δικές τους μουσικές επιτυχίες όσο και από κομμάτια άλλων καλλιτεχνών που χαράζουν τη δική τους πορεία στη βιομηχανία του τραγουδιού. Από το 2010, το συγκρότημα ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στα περισσότερα φεστιβάλ, στοχεύοντας στο να διασκεδάσει το κοινό και να «ντύσει» με τις μελωδίες του ολόκληρη τη χώρα ανά τους καιρούς.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία, στις 21:00.

Have fun!