fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα της εβδομάδας: Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει στη νέα εβδομάδα
AGENDA

Ατζέντα της εβδομάδας: Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει στη νέα εβδομάδα

Οι προτάσεις για να περάσουμε υπέροχα κάθε στιγμή στην καρδιά της πόλης


Καλή εβδομάδα! Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Κάθε ημέρα είναι και μια πρόσκληση για να περάσουμε όμορφες στιγμές. Εμείς σας προτείνουμε όσα ξεχωρίσαμε για να περάσετε υπέροχα και αυτήν την εβδομάδα.

Let's take a look together!

ΔΕΥΤΕΡΑ

Thessaloniki Wine Show 2023 στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης

754549-KOivH.jpg
Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση, έρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτες και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers. Το διήμερο διοργανώνει η δημιουργική ομάδας της Circo Entertainment και του Wine Style, γνωστοί για την εμπεριστατωμένη γνώση και αγάπη τους για το κρασί και την εμπειρία τους σε πληθώρα επιτυχημένων projects.

Στο Thessaloniki Wine Show 2023 πρωταγωνιστούν:
• Πάνω από 120 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με ελληνικά κρασιά.
• Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.
• Alternative Wine Bar
• Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines
• Cocktail Bar
• Τα 20 κορυφαία κρασιά του 2022

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του. Μαζί του πίσω από το Bar, θα εναλλάσσονται οι παράγωγοι μιλώντας για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.

Info: Δ.Ε.Θ. Εγνατίας 154. Κυριακή 2 & Δευτέρα 3 Απριλίου από τις 12:00 έως τις 20:00.

Πασχαλινό Βazaar του Ελληνικού Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου και του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου "η Αντηρίδα"

337516569-189093337212535-2817686101243254957-n-768x644.png


Στο κτίριο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί διήμερο πασχαλινό Bazaar που διοργανώνεται από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου "η Αντηρίδα", με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Bazaar θα φιλοξενηθεί στην είσοδο του κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 64. Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 14.30 η δράση διοργανώνεται από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και την Τρίτη 4 Απριλίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 14.30 από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου "η Αντηρίδα".

Info: Είσοδος κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 26ης Οκτωβρίου 64. Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 14:30. 

Κινηματογραφική προβολή Air (2023)

777691.jpg

Η δραματική comedy Air αποκαλύπτει την εκπληκτική συνεργασία του -τότε πρωτάρη- Michael Jordan με το νεοσύστατο τμήμα μπάσκετ της Nike. Η συνεργασία αυτή άλλαξε τα δεδομένα παγκοσμίως και το brand Air Jordan έφερε την επανάσταση στον κόσμο του αθλητισμού, αλλά και στη σύγχρονη κουλτούρα. Στη συγκινητική αυτή ιστορία θα παρακολουθήσουμε μια αντισυμβατική, παράτολμη ομάδα που η συνέχεια της κρέμεται από μια κλωστή· μια μητέρα ασυμβίβαστη, που έχει αντιληφθεί το τεραστίων διαστάσεων ταλέντο του γιου της· και τον άνθρωπο -φαινόμενο του μπάσκετ, αυτόν που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο κορυφαίος παίχτης όλων
των εποχών. Σκηνοθεσία: Ben Affleck. Σενάριο: Alex Convery. Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Viola Davis, Ben Affleck, Jason Bateman, Chris Messina, κ,ά. 

Info: Η ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους για περισσότερες πληροφορίες. 

ΤΡΙΤΗ

Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2023 στο λιμάνι Θεσ/νίκης και στο Μέγαρο Μουσικής

32b04702a2da4699ab378a0e7dcb45ff-KYqUo.jpg

Το 10ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης επιστρέφει και έχει τρεις βασικούς άξονες. Στα τέσσερα ρεσιτάλ του κεντρικού κύκλου δράσεων, αναγνωρισμένοι σολίστ με διεθνή καριέρα παρουσιάζουν εκ διαμέτρου αντιθετικά προγράμματα, που επιχειρούν να προσεγγίσουν στο μέτρο του δυνατού, όλο το φάσμα των μουσικών στυλ και ιδιωμάτων. Η τζαζ κουλτούρα και το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού παλεύουν με κολοσσιαία έργα του ρομαντισμού, ενώ δημοφιλή encores συνομιλούν με μουσικές του 20ου και του 21ου αιώνα.

Στις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται συναυλίες νέων καλλιτεχνών, masterclass, διαλέξεις-ανοιχτά μαθήματα καθώς και μία συναυλία έκπληξη για όλη την οικογένεια με προβολή ταινιών βωβού κινηματογράφου και συνοδεία live μουσικής. Τέλος το μοναδικό παγκοσμίως μουσικό σύνολο Piandaemonium, μία ορχήστρα πιάνων με 6 πιάνα και 12 πιανίστες, επιστρέφει δυναμικά στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, κλείνοντας θριαμβευτικά την επετειακή αυτή διοργάνωση, που γιορτάζει τα δέκα χρόνια του Φεστιβάλ.

Info: Αποθήκη Δ' λιμάνι & Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να μπείτε εδώ. Διάρκεια φεστιβάλ: έως 29 Απριλίου. 

Κινηματογραφική προβολή Το Μπλε Καφτάνι - The Blue Caftan

775752-9sqMC.jpg
Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Youssef. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίμ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους. Σκηνοθεσία: Maryam Touzani. Σενάριο: Maryam Touzani, Nabil Ayouch. Πρωταγωνιστούν: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui.

Info: Η ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Σύντομα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες και ώρες προβολής.

Έκθεση ζωγραφικής της Δανάης Κεραμέως στη Myró Gallery

775988-BH5dq.jpg
Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Δανάης Κεραμέως στο Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Απριλίου 2022. Την έκθεση θα συνοδέψει μουσικά κουαρτέτο εγχόρδων, τμήμα της JoveNata Ensemble. Η εικαστικός πιστεύει ότι η ζωγραφική είναι ένας τρόπος έκφρασης, αντίληψης καθώς και "αντίδοτο" για τις μικρές ή μεγαλύτερες απογοητεύσεις της καθημερινής ζωής. Και αυτό ισχύει τόσο για την ίδια, όσο και για τον κόσμο που καλείται να δει την υποκειμενική της πραγματικότητα μέσα από τα έργα της.

Info: Myró Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8. Τρίτη από τις 12:00 έως τις 18:00. Διάρκεια έως 8 Απριλίου. 

ΤΕΤΑΡΤΗ

Παράσταση «Η ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ στο θέατρο Αυλαία

718157.jpg
Η Λουκία Μιχαλοπούλου συναντά και πάλι τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε μια ξεχωριστή καινούργια συνεργασία, μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης "Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;". Αυτή τη φορά, οι δυο τους, αγκαλιάζουν το σπουδαίο μονόλογο του Ζαν Κοκτώ "Η Ανθρώπινη Φωνή". Η κάτοχος του θεατρικού βραβείου Μερκούρη (2011) θα αναμετρηθεί με έναν εμβληματικό ρόλο που κατά το παρελθόν ερμήνευσαν κάποιες από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς παγκοσμίως όπως οι Σιμόν Σινιορέ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν, Χούλια Μιχένες, Ντενίζ Ντιβάλ, Ρενάτα Σκότο κ.α. Πρωταγωνιστεί: Λουκία Μιχαλοπούλου.

Info:
Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136. Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Απριλίου στις 21:00. Διάρκεια: έως Κυριακή 9 Απριλίου.

Συναυλία Alexei Volodin - Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Ρουμανίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης

w30-14242026998842romaniannationalsymphonyorchestrafotobyvirgiloprina50423.jpg


Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονικης τιμά το έτος Sergei Rachmaninoff με μια μοναδική συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ρουμανίας. Το κορυφαίο μουσικό σύνολο της χώρας επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Μαζί τους συμπράττει ο διεθνούς φήμης πιανίστας Alexei Volodin, γνωστός για την τεχνική του αρτιότητα και τη μοναδική του ευαισθησία στην εκτέλεση, ο οποίος θα ερμηνεύσει το εμβληματικό τρίτο κονσέρτο για πιάνο του Sergei Rachmaninoff. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρουμανίας, η οποία δημιουργήθηκε το 2008 στα πλαίσια ενός μοναδικού καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού προγράμματος από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της και διάσημο τσελίστα Marin Cazacu, συνενώνει τους σπουδαιότερους μουσικούς της Ρουμανίας, με κοινό στόχο την επιδίωξη της μουσικής τελειότητας. Με τακτικές περιοδείες σε κορυφαίους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ευρώπη, η ορχήστρα έχει αποκτήσει σημαντική φήμη για το πολύ υψηλό επίπεδο των συναυλιών που παρουσιάζει.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Cristian Mandeal, ο οποίος έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους σημαντικότερους διευθυντές ορχήστρας, ενώ οι εμφανίσεις του σε σπουδαίους συναυλιακούς χώρους έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως «οι καλύτερες των τελευταίων 50 ετών. Συμμετέχουν επίσης το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ (διδασκαλία Εριφύλη Δαμιανού) και η Χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης ΠΑΜΑΚ (διδασκαλία Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου).

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25η Μαρτίου & παραλία. Τετάρτη 5 Απριλίου στις 20:30. 

Έκθεση "Βits and pieces between two songs" του Έκτορα Μαυρίδη στη Λόλα Νικολάου Art Gallery

775825-EXAYs.jpg

Στη Λόλα Νικολάου Art Gallery παρουσιάζεται η νέα ατομική έκθεση του εννοιολογικού καλλιτέχνη, περφόρμερ και κεραμίστα Έκτορα Μαυρίδη. Ο Μαυρίδης σταθερά αναιρεί καλλιτεχνικές βεβαιότητες και στερεότυπα, εξωθεί τις αντοχές των υλικών, αφήνοντας πίσω του τον κόσμο του ψημένου πηλού και εντέλει κατορθώνει να κινείται με ευχέρεια ανάμεσα σε ποικίλα καλλιτεχνικά και θεωρητικά πεδία, ανάμεσα σε κόσμους που μπορεί να μοιάζουν και ασύμβατοι. Στην ερώτηση, αν είναι εννοιολογικός καλλιτέχνης, περφόρμερ ή κεραμίστας, η απάντηση είναι, απλή, ξεκάθαρη και σαφής: είναι όλα αυτά.

Info: Λόλα Νικολάου Art Gallery, Τσιμισκή 52. Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 15:00. 

Κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Ο ταξιτζής» στο ''Ολύμπιον''

axi-driver-1.jpg


Ο 26χρονος Travis Blick, βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ, ξεκινάει να δουλεύει ως ταξιτζής στη Νέα Υόρκη τις μεταμεσονύχτιες ώρες για να αντιμετωπίσει τη χρόνια αϋπνία του. Έρχεται, έτσι, σε επαφή με την σκοτεινή και παρακμάζουσα πλευρά της πόλης από την οποία θρέφεται το βίαιο ένστικτό του με αποτέλεσμα να οδηγείται καθημερινά όλο και πιο κοντά στο έγκλημα. Σκηνοθεσία: Martin Scorsese. Σενάριο: Paul Schrader. Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd, Albert Brooks.

Info: Ολύμπιον - αίθουσα Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους 10. Τετάρτη 5 Απριλίου στις 20:30. 

ΠΕΜΠΤΗ

2nd Open Day at Engel & Völkers Thessaloniki

open-day-1.jpg

Το παγκόσμιο brand της Engel & Völkers ενισχύει τη θέση του ως ηγέτης στον κλάδο του real estate, ανοίγοντας ξανά τις πόρτες του αμέσως μετά το global rebranding. Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, από τις 11:00 έως τις 18:00, η καταρτισμένη ομάδα του μας περιμένει στο 2ο Open Day στα γραφεία της στη Ναυάρχου Κουντουριώτου 3, στον 5ο όροφο. Αρπάζουμε την ευκαιρία ώστε να εξελιγχθούμε επαγγελματικά σε μία ηγετική εταιρεία πώλησης ακινήτων με παγκόσμια παρουσία.

Info: Ναυάρχου Κουντουριώτου 3, 5ος όροφος. Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 από τις 11.00 έως τις 18.00. Για δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του. Instagram: @engelvoelkers.greece

Ατομική έκθεση "Πριν τις 02.04.1999" της Μαρκέλας Ιακώβου στη Myró Gallery

775990-KCUQN.jpg

Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Μαρκέλας Ιακώβου, "Πριν τις 02.04.1999", στο Project Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Απριλίου 2022. Η Μαρκέλα Ιακώβου γεννήθηκε στην Πάφο, Κύπρο το 1999. Πρόσφατα τελειοποίησε τις σπουδές τις στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Info: Myró Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8. Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Μαρτίου από τις 15:00 έως τις 21:00. Διάρκεια έως 8 Απριλίου.

Κινηματογραφική προβολή «Η Εθελόντρια» - La voluntaria 

777824.jpg

Η Marisa Sola (που σημαίνει "μόνη" στα ισπανικά) είναι μια 65χρονη γιατρός που μόλις συνταξιοδοτήθηκε· επιθυμεί όσο τίποτα ν’ αποκτήσει εγγόνια, όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο κανένα από τα παιδιά της δεν προτίθεται να της δώσει αυτή τη χαρά. Έπειτα από μια έντονη συζήτηση σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, τότε αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω της και να ταξιδέψει στην Ελλάδα, σε μια προσφυγική δομή, πιστεύοντας πως θα συναντήσει παιδιά που χρειάζονται ανθρώπους σαν εκείνη. Ωστόσο, με την άφιξη της αντικρίζει μια πραγματικότητα που δεν φανταζόταν ποτέ – κι έτσι βρίσκει την ευκαιρία να διερευνήσει τα όρια μεταξύ της αγάπης και της ανάγκης. Ένα στοχαστικό βλέμμα στο ανθρώπινο τοπίο της καταστροφής που προκαλείται από την αναγκαστική μετακίνηση, μια ματιά που αμφισβητεί το παιχνίδι εξουσίας των παρείσακτων βλεμμάτων και εξετάζει το ενδεχόμενο να μείνει κανείς αμέτοχος όταν εκτυλίσσεται μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση. Σκηνοθεσία: Nely Reguera Σενάριο: Nely Reguera, Valentina Viso, Eduard Solà. Πρωταγωνιστούν: Carmen Machi, Aldarweesh Almanawer Alhemam, κ.ά. 

Info:
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι αίθουσες και οι ώρες προβολής.

Παράσταση «Εχθροί» του Ισαάκ- Μπάσεβις Σίνγκερ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

theatre.PNG
Το έργο του νομπελίστα συγγραφέα, Ισαάκ- Μπάσεβις Σίνγκερ Εχθροί, μια ερωτική ιστορία παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, τον Μάρτιο, σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά και δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Ένας άντρας προσπαθεί να ξεπεράσει τον εφιάλτη, το αξεπέραστο τραύμα του ολοκαυτώματος και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις τρεις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του, ψάχνοντας για έρωτα, αγάπη και σωτηρία.

Ο Χέρμαν Μπρόντερ, εβραϊκής καταγωγής, έχοντας διασωθεί από το Ολοκαύτωμα ζει στη Νέα Υόρκη, λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες της καταδίωξης τον αναγκάζουν να επιβιώνει στη σκιά, προστατεύοντας διαρκώς τα ίχνη του. Παντρεμένος με την Πολωνή υπηρέτριά του που τον έσωσε, διατηρεί σχέση με τη Μάσα, με την οποία είναι ερωτευμένος, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται στην πόλη και η Ταμάρα, η πρώην γυναίκα του, που τη θεωρούσε νεκρή. Πρωταγωνιστούν: Μελίνα Αποστολίδου, Παναγιώτης Καμμένος, Γιάννης Καραμφίλης, Ορέστης Παλιαδέλης, Θοδωρής Πολυζώνης, κ,ά.

Info:
 Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθ. Ἀμύνης 2. Πέμπτη στις 21:00.


ΠΑΡΑΣΚΕΥH

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Βασιλικό Θέατρο

776775.jpg


«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, η κοινωνική σάτιρα, για τη διαφθορά, την αδικία και τον δεσποτισμό που χαρακτηρίζουν την προεπαναστατική Ρωσία είναι η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, που θα παρουσιαστεί στο Βασιλικό Θέατρο σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. "Ο επιθεωρητής" ανέβηκε για πρώτη φορά το 1836. Ο Νικολάι Γκόγκολ γράφει μια κωμωδία η οποία στηλιτεύει τις σχέσεις υποταγής και εξουσίας που χαρακτηρίζουν την προεπαναστατική Ρωσία, και όχι μόνο… Επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στους ανθρώπους που μαραζώνουν ανάμεσα στον φόβο της ιεραρχίας , στις περιορισμένες τους φιλοδοξίες, τις ανάγκες και τις μικρότητές τους. Πρωταγωνιστούν: Μαίρη Ανδρέου, Νεφέλη Ανθοπούλου, Χαρά Γιώτα, κ. ά. 

Info: Βασιλικό Θέατρο, 30ής Οκτωβρίου 2. Παρασκευή στις 21:00. 

Παράσταση «Απόφοιτος Λυκείου» με τον Θωμά Ζάμπρα ξανά στο Block 33

1486beebea9e475483135f9afdb04947.webp


Αφού βαρέθηκε μέχρι και αυτός την παλιά του παράσταση, Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με νέα παράσταση (μετά από 2 χρόνια) και 100% νέο υλικό. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την περηφάνια του που ανήκει σε μια από τις πιο παρεξηγημένες μειονότητες: Απόφοιτος Λυκείου. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Σύντομα κοντά σας. Ερχόμαστε στον χώρο σας. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

Info: Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33. Παρασκευή 7 Απριλίου στις 21:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Παύλος Παυλίδης και ''Hotel Alaska'' στο ''Principal Club Theater''

pavlos-pavlidis.webp


Μετά από μια καλοκαιρινή περιοδεία γεμάτη από πολλούς και σημαντικούς σταθμούς ο Παύλος Παυλίδης και οι Hotel Alaska θα εμφανιστούν αυτό το χειμώνα σε λίγους και επιλεγμένους προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έρχονται για να μας παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με επιλογές από όλη τη δισκογραφία του, από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έως και τον τελευταίο του δίσκο "Το Μαύρο Κουτί" που κυκλοφόρησε στις αρχές του Δεκέμβρη του 2021. Οι Hotel Alaska επαναπροσεγγίζουν το υλικό του Παύλου Παυλίδη δίνοντάς του νέα δυναμική και χαρακτήρα δημιουργώντας έτσι ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα.

Info: Principal Club Theater, Γεωρ. Ανδρέου 56. Παρασκευή 7 Απριλίου στις 22:00.

Συναυλία Κουαρτέτου Σαξοφώνων Osmosis στο Κρατικό Ωδείο Θεσαλονίκης

ad813e9c2044e5a37fa09826317cafb5.jpg

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Ώσμωσις (Osmosis) θα παρουσιάσει μια σειρά πρωτότυπων έργων αλλά και διασκευών Ελλήνων συνθετών. Θα ερμηνευτούν έργα των: Γ. Κουμεντάκη, Α. Μπαλτά, Μ. Αδάμη, Σ. Τσιλιγγιρίδη. Κεντρική δημιουργική απόπειρα είναι να συνδυάσει πρωτότυπα και διασκευασμένα έργα του σύγχρονου συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη, αρμονικά συνυφασμένα με τις αναγεννησιακές μελωδίες ενός άλλου σπουδαίου Κρητικού συνθέτη, του Φραγκίσκου Λεονταρίτη (Francesco Londariti), πρεσβεύοντας έτσι πως η μουσική είναι η διαρκής προσπάθεια συναισθηματικής και διανοητικής έκφρασης του ανθρώπου κάθε εποχής.

Info: Κρατικό Ωδείο Θεσαλονίκης, Φράγκων 15. Παρασκευή 7 Απριλίου στις 21:00. 

"Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)" του Guillermo Calderon στο Metropolitan The Urban Theatre

h-bila.jpg
Τρεις γυναίκες που τις λένε "Αλεχάνδρα" συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες, που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικής τους ιστορίας. Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της.

Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα. Η κληρονομιά μιας δικτατορίας που βαραίνει τους ήρωες του έργου δεν είναι άγνωστη σε εμάς. Μήπως είμαστε όλοι, τελικά, παιδιά μιας δικτατορίας κι έμμεσα ή άμεσα απόγονοι ενός τραύματος; Πρωταγωνιστούν: Νατάσα Εξηνταβελώνη, Λίλα Μπακλέση και Αγγελική Πασπαλιάρη.

Info: Metropolitan The Urban Theatre, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 2. Παρασκευή 7 Απριλίου στις 21:30 & Σάββατο 8 Απριλίου στις 19:00 & στις 21:30. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Polkar στο Block 33

polkar.jpg
Οι Polkar έρχονται για μια βραδιά στο Block 33 το Σάββατο 8 Απριλίου! Καλεσμένος τους ο Ορέστης Χαλκιάς! Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως "πανηγυρτζίδικη balkan", oι "Polkar" ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Πήραν το όνομα τους μετά από ένα ταξίδι της μπάντας στη Σερβία το 2013. Στα σλάβικα "polkar" σημαίνει "μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα". Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν. Δημιουργήθηκαν πριν από 9 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη για τον ήχο τους, τον βαρύ βαλκανικό αέρα και τα ένδοξα χρόνια των ‘90s που μεγάλωσαν στα μουσικά προβάδικα στα Άνω Λαδάδικα. 

Info: Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33. Σάββατο 8 Απριλίου στις 22:00. 

Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου στο Θέατρο Βεργίνα

glykaeri-aslanidou-2019-wqybv-fDLwk.jpg
Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό και αυθεντικό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια-σταθμούς μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. «Πάμε μαζί» με τη λαϊκή φωνή της Γλυκερίας & τη μοναδική χροιά της Μελίνας!

Info:
Regence Casino Thessaloniki, Θέατρο Βεργίνα, 12ο χλμ Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου. Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 22:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Άνοιξη και καλοκαίρι 2023 με την Thessaloniki walking tours

4039.jpg

"Άνοιξη και καλοκαίρι 2023 με την Thessaloniki walking tours". Πολιτιστικές περιηγήσεις, δυνατές εμπειρίες εντός και εκτός πόλης, πολιτιστικές εξορμήσεις, ταξίδια. Ξεναγός των δράσεων της Thessaloniki walking Tours: Τάσος Παπαδόπουλος με τη σύμπραξη του Βασίλη Μέλφου και της Εύης Καρκίτη. 

Info: Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις κεντρικές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα της. 

Κοινή έκθεση "Safe Shell" των M. Poetry και Σταύρου Σέγκουλη στην Toss Gallery

775371.jpg


Η Toss Gallery παρουσιάζει την πρώτη κοινή έκθεση του M. Poetry, σύγχρονου ποιητή και guerilla street artist και του εικαστικού Σταύρου Σέγκουλη, με τίτλο "Safe Shell". Εκτίθενται μια επιλογή από πορτραίτα, φιγούρες και ποιήματα που δεν αποτελούν μια απλή παράθεση, αλλά ξεκινούν ένα διάλογο, ερμηνεύοντας και συμπληρώνοντας το ένα το άλλο και προκαλώντας το θεατή να γίνει μέρος αυτής της διαδραστικής, παραγωγικής συνομιλίας. Αυτό που συνδέει τους δύο καλλιτέχνες είναι ένας κοινός προβληματισμός, αλλά και παράλληλα ανάγκη: η έκφραση των ενδοσκοπικών συναισθημάτων που εμπνέει το αστικό τοπίο, όπως αυτά "ξεκλειδώνονται" μέσα από τη συναναστροφή με τους ανθρώπους του. Το "Safe Shell" είναι ένας προσωπικός χώρος που φιλοξενεί τον εσωτερικό μονόλογο. Ένα συναισθηματικό κρησφύγετο μέσα στο οποίο ο σύγχρονος άνθρωπος προστατεύεται, αλλά και παράλληλα παρατηρεί και καταγράφει το χάος του αστικού περιβάλλοντος. Επιμέλεια: η ομάδα της Toss Gallery.

Info: Toss Gallery, Βηλαρά 1. Κυριακή από τις  19:00 έως τις 23:00. H είσοδος στην Toss Gallery γίνεται από το La Doze bar. 

Enjoy the week!