fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Θεσσαλονίκης: Όσα θα απολαύσουμε στην πόλη κάθε μέρα
CITY VIBES

Ατζέντα Θεσσαλονίκης: Όσα θα απολαύσουμε στην πόλη κάθε μέρα

Οι προτάσεις για να περάσουμε υπέροχα κάθε στιγμή


Καλή εβδομάδα! Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Κάθε ημέρα είναι και μια πρόσκληση για να περάσουμε όμορφες στιγμές. Εμείς σας προτείνουμε όσα ξεχωρίσαμε για να περάσετε υπέροχα και αυτήν την εβδομάδα.

Let's take a look together! 

ΔΕΥΤΕΡΑ

Παράσταση Ρόζα Εσκενάζυ: Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου στο θέατρο Σοφούλη 

roza-eskenazy-vassilisa-rempetikou-2023-05.jpg


Η "Ρόζα η ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά", γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, εβραϊκής καταγωγής, μετακόμισε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη, όπου και άρχισε την καριέρα της. Χαρισματική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, βίωσε τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ιστορίας της Ελλάδας. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα από πολέμους, κατοχή, δικτατορία, χωρίς να πάψει στιγμή να είναι μια γυναίκα "ανεμοστρόβιλος". Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιάννης Στάνκογλου, Φάνης Μουρατίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θοδωρής Μπουζικάκος. 

Info: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά. Πρεμιέρα: Δευτέρα 8 Μαίου στις 21:00. Διάρκεια: έως 23 Μαίου. 

Κινηματογραφική προβολή Φύλακες του Γαλαξία 3 - Guardians Of The Galaxy Vol. 3

e39bc75981e140308111fba766c1622c.webp


Στη νέα ταινία Φύλακες του Γαλαξία 3 των Marvel Studios, η αγαπημένη μας παρέα με τους ασυμβίβαστους ήρωες, είναι λίγο διαφορετική. Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα. Σκηνοθεσία: James Gunn. Σενάριο: James Gunn Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Zoe Saldana, κ.ά.

Info: H ταινία Φύλακες του Γαλαξία 3 - Guardians Of The Galaxy Vol. 3 προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους. 

Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης 2023 στον χώρο της ΔΕΘ

shutterstock-1961916049.jpg

H Ανθοκομική Έκθεση Θεσσαλονίκης επέστρεψε και αυτή την χρονιά, προσκαλώντας μας να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στους πολύτιμους θησαυρούς και τις ομορφιές της φύσης. Ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ έχει γεμίσει με μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από φυτά, τα οποία υπόσχονται να χαρίσουν γλυκές μυρωδιές της άνοιξης και του καλοκαιριού στους κήπους και στις βεράντες μας.

Info: ΔΕΘ, Εγνατίας 154. Ωράριο λειτουργίας: Από τις 10:00 έως τις 22:00. Διάρκεια: έως 14 Μαΐου. 

ΤΡΙΤΗ

Έκθεση γλυπτικής Future Perfect του Χρήστου Χατζηβασιλείου στη Metamorfosis Gallery

snapinstaapp-342371901-144410115078122-9113350567980241070-n-1080.jpg

Ιδιαίτερες μορφές, οι οποίες διακρίνονται για την αρμονία και την ισορροπία τους και έντονα χρώματα ενώνονται σε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση. Ο Χρήστος Χατζιβασιλείου μας συστήνεται και μέσω της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας και μας παρουσιάζει τα γλυπτά του δημιουργήματα μέσα από την έκθεση Future Perfect. 

Info: Metamorfosis Gallery, Χρυσοστόμου Σμύρνης 11. Εγκαίνια: Τρίτη 9 Μαΐου στις 20:00.

Φεστιβάλ Περφόρμανς Πράσινα όνειρα, υδάτινες θεότητες και techno προφητείες στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

784018.jpg

Γλωσσικά, ηχητικά και οπτικά μοτίβα, γήινοι και ψηφιακοί ήχοι, εμβυθιστικά περιβάλλοντα με νερά, χώματα, φυτά και άλλα στοιχεία της φύσης, ιδιαίτερα μετα-ανθρώπινα πλάσματα και υποβρύχιες αλλά και γήινες συνέργειες, καθώς και οριενταλιστικά μπαλέτα είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που διαπερνούν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Περφόρμανς στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Οι καλλιτέχνιδες Niya B, Εύα Γιαννακοπούλου, Agnes Momirski, Περσεφόνη Μύρτσου (Αϊσενούρ και το Οριενταλιστικό μπαλέτο), Annie Sprinkle & Beth Stephens μοιράζονται με το κοινό τα δημιουργικά τους μυστικά. Επιμέλεια: Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, Ιστορικός της τέχνης-Επιμελήτρια MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών.  

Info: Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Προβλήτας 1, λιμάνι. Τρίτη 09 Μαΐου, 21:00: Annie Sprinkle & Beth Stephens / Water Makes Us Wet: An Ecosexual Adventure (Το νερό μας υγραίνει: Μια οικοσεξουαλική περιπέτεια), 80’. Προβολή ταινίας (την ταινία θα προλογίσουν οι καλλιτέχνιδες σε ζωντανή σύνδεση). Διάρκεια: έως 13 Μαίου. Για περισσότερες πληροφορίες με το καθημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του. 

Κινηματογραφική προβολή Orlando προς τιμήν του Μισέλ Δημόπουλου στο Ολύμπιον

orlando.png

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη του Μισέλ Δημόπουλου με μια μοναδική προβολή που συμβολίζει τόσο το όραμά του ως διευθυντή του θεσμού, όσο και την πολύτιμη παρακαταθήκη που μας άφησε. Προσκαλεί το κοινό να απολαύσει με δωρεάν είσοδο, την Τρίτη 9 Μαΐου, το Orlando της Sally Potter, ταινία που κέρδισε τον πρώτο Χρυσό Αλέξανδρο τη χρονιά που διεθνοποιήθηκε το Φεστιβάλ με τον Μισέλ Δημόπουλο στο τιμόνι του.

Η ταινία είχε σαρώσει τα βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1992, κερδίζοντας τον Χρυσό Αλέξανδρο, το βραβείο της FIPRESCI, Καλλιτεχνικής Συμβολής, αλλά και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Tilda" Swinton. Η ταινία ήταν υποψήφια και για δύο βραβεία Όσκαρ (στις κατηγορίες του Σχεδιασμού Παραγωγής και των Κοστουμιών).

Σε αυτή την προβολή, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία αγαπημένων φίλων του Μισέλ Δημόπουλου, τους θεατές θα υποδεχτούν η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο συγκοινωνιολόγος, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ, Σπύρος Βούγιας, οι οποίοι θα αναφερθούν στον τρόπο με τον οποίο το όραμα του Μισέλ Δημόπουλου άλλαξε την πορεία του Φεστιβάλ.

Info: Ολύμπιον, αίθουσα Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους 10. Τρίτη 9 Μαΐου 2023 στις 20:00.

Έκθεση του Γιάννη Φωκά στην Αrtforum Gallery

yiannis-fokas-acrylic-on-canvas-140x140cm-2021.jpg

Μια ξεχωριστή δημιουργική προσωπικότητα με ενεργή παρουσία και συμμετοχή στον καλλιτεχνικό χάρτη της χώρας μας, αλλά και έξω από τα σύνορά της. Ο ζωγράφος Γιάννης Φωκάς μας προσκαλεί να γνωρίσουμε το γεμάτο χρώματα και πάθος σύμπαν του μέσα από τη νέα του ατομική έκθεση στην Αrtforum Gallery.

Info: Αrtforum Gallery, Τσιμισκή 113. Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Μαίου και ώρα 19:00.

ΤΕΤΑΡΤΗ

To Fashion Room Service επιστρέφει στο COLORS URBAN HOTEL

gra-0505.jpg
Το μεγαλύτερο fashion event της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για έκτη φορά, χάρη στη δημιουργική ομάδα του περιοδικού Ozon και του OFFRADIO. Την Τετάρτη 10 Μαΐου συγκεντρώνουν 18 designers και brands κάτω από την ίδια στέγη, σε ένα απόγευμα και τα παρουσιάζουν! Τόπος συνάντησης, φυσικά παραμένει το πιο πολύχρωμο και μοντέρνο ξενοδοχείο της πόλης, το COLORS URBAN HOTEL και όλα αυτά στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον εκδήλωσης The Fashion Room Service – Thessaloniki.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και αυτήν την φορά, το art & fashion crowd της πόλης μετά την βόλτα στα δωμάτια δίνει ραντεβού στο fashion party, το οποίο ξεκινά λίγο μετά τις 20:00 και θα ολοκληρωθεί στις 00.00, στο Garden Bar του COLORS URBAN HOTEL. Το αγαπημένο μας Beefeater London Dry Gin θα δώσει τον παλμό της βραδιάς με δροσιστικά Beefeater Gin & Tonic για όλους τους καλεσμένους. Όσο για τη μουσική, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του OFFRADIO ξέρουν να διοργανώνουν τα καλύτερα #epicmusiconly parties!

Info: COLORS URBAN HOTEL, Τσιμισκή 13. Τετάρτη 10 Μαΐου. Ώρα έναρξης: 20:00. 

Παράσταση Σύμφωνο Επιβίωσης στο Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον 

simpfono-epiviosis-730x410.webp
Ο Αντώνης Κρόμπας κι ο Λευτέρης Ελευθερίου υπογράφουν Σύμφωνο Επιβίωσης και σχολιάζουν, σατιρίζουν, υποκρίνονται, εκνευρίζουν και ερεθίζουν το κοινό μέσα σε ένα καταιγιστικό δίωρο. Απορίες, καταγγελίες, ποιήματα, κι όλης της γης τα κρίματα αμέσως συγχωρούνται κι ευθύς ξαναγεννιούνται. 

Info: Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον, Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150. Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:30. 

Mίνα Φάκκα έκθεση ζωγραφικής Από το σκοτάδι στο φως. From darkness to light στην αίθουσα εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ.

mina-fakka-pinakas.jpg

Μια ζωγράφος, η οποία εστιάζει στην ουσιαστική και άμεση σύνδεση των προσωπικών αξιών με την Τέχνη. Η Mίνα Φάκκα μας προσκαλεί να γνωρίσουμε ακόμη πιο βαθιά τη δημιουργική της ταυτότητα, μέσα από την ατομική της έκθεση με τίτλο Από το σκοτάδι στο φως. From darkness to light στην αίθουσα Τέχνης Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης. 

Info: Aίθουσα Τέχνης Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 38Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Μάϊου 2023 και ώρα 19:30.

Κινηματογραφική προβολή Saison Morte

saison-morte-08.jpg

Ένα ξενοδοχείο και πολλά ερωτηματικά γύρω από ένα μυστήριο δολοφονιών και τραυματισμού κάνουν τον Χρήστο, τον κεντρικό ήρωα να αναζητά επίμονα να βρει την αλήθεια. Μια ιστορία, στην οποία κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται κι όλα και όλοι αλλάζουν ρόλους και θέσεις μέχρι την τελική ανατροπή. Σκηνοθεσία: Θανάσης Τότσικας. Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλης. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λάλος , Ορέστης Τζιόβας, Τζένη Θεωνά, Θανάσης Ταταυλάλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάνος Βακούσης, Τόνια Σωτηροπούλου, Όλγα Δαμάνη.

Info: Η ταινία Saison Morte προβάλλεται σε κεντρικές αίθουσες της πόλης. Επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους για περισσότερες πληροφορίες. 

ΠΕΜΠΤΗ

Spring-Summer Fashion Show στα Notos Θεσσαλονίκης

unnamed-1.jpg

Η απόλυτη γιορτή της μόδας και της ομορφιάς μας υποδέχεται στο πολυκατάστημα Notos στην καρδιά της πόλης και στο πολλά υποσχόμενο Spring – Summer 2023 Fashion Show, το οποίο έχει προετοιμάσει για όλους εμάς. Την Πέμπτη 11 Μαΐου θα ανακαλύψουμε τις νέες αφίξεις σε fashion brands (Self Portrait, Koudounaris, Just Cavalli, BCBG, Koorelloo, Furla) αλλά και τις νέες συλλογές από τα υπάρχοντα brands (Boggi Milano, Hugo, Patrizi Pepe και πολλά άλλα). Από τη λαμπερή διοργάνωση δεν γίνεται να απουσιάζει after Show cocktail party! Είστε έτοιμοι;

Info: Notos Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 24 & Μητροπόλεως. Πέμπτη 11 Μαΐου στις 18:00. 

Κινηματογραφική προβολή Αγάπη, Ξανά - Love Again

c8ec4bc3abbb98f311d3d99af2805877.jpg


Η Mira (Priyanka Chopra Jonas) πενθεί τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της και εκτονώνεται με ρομαντικά μηνύματα που στέλνει στον παλιό του αριθμό. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι αυτός ο αριθμός ανήκει πια στον δημοσιογράφο Rob (Sam Heughan), που συγκινείται από την ειλικρίνεια σε αυτά τα όμορφα κι εξομολογητικά μηνύματα. Όταν ο Rob αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για τη Celine Dion, ζητάει τη βοήθειά της θρυλικής σταρ προκειμένου να βρει έναν τρόπο να συναντήσει τη Mira από κοντά... και να της κλέψει την καρδιά. Σκηνοθεσία: Jim Strouse. Σενάριο: Jim Strouse. Πρωταγωνιστούν: Priyanka Chopra Jonas, Sam Heughan, Celine Dion.

Info: Η ταινία θα προβληθεί σε όλες τις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ώρες, οι ημέρες και οι αντίστοιχες αίθουσες. Πρεμιέρα: Πέμπτη 11 Μαΐου. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

14η Μουσική Εβδομάδα

a1b31d852ba650376209c4c4ea108aa9.jpg

Βήμα σε όλους τους μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν όσα έχουν μάθει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να αποκτήσουν αντίληψη της σκηνής δίνεται στις συναυλίες της 14ης Μουσικής Εβδομάδας που διοργανώνεται στις 12 με 18 Μαϊου, φέτος σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Κάθε απόγευμα στις 6.30 έως τις 12 το βράδυ μέχρι τις 18 Μαΐου στο θέατρο του Π.Κ.Ι.Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας (Αισχύλου 17) της Άνω Πόλης με ελεύθερη είσοδο, θα παρουσιάζονται οι συναυλίες των σπουδαστών του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Info: θέατρο του Π.Κ.Ι.Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας (Αισχύλου 17) της Άνω Πόλης. Από 12 Μαΐου έως 18 Μαΐου καθημερινά από τις 18:30 έως τις 24:00. 

Κάποιος να με προσέχει του Frank McGuinness ξανά στο θέατρο Αυλαία

726687.jpg

Σε μια εποχή εξεγέρσεων, τρομοκρατίας και επαναπροσδιορισμού της ανδρικής συμπεριφοράς, η μεγάλη επιτυχία του Μακγκίνες «Κάποιος να με προσέχει» επιστρέφει στο θέατρο Αυλαία για να μιλήσει ξανά για τον καθένα από εμάς, τους φύλακές μας και τον φύλακα - άγγελό μας. Η αληθινή ιστορία θα φανερώσει τη σχέση έγκλειστου - απαγωγέα. Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου. Πρωταγωνιστούν: Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Μάριζας, Πήτερ Ραντλ.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136. Από Παρασκευή 12 Μαΐου στις 21:00. Διάρκεια: έως 14 Μαΐου. 

Κινηματογραφική προβολή Επιστροφή στη Σεούλ - Return to Seoul

784692.jpg

Μια 25χρονη γυναίκα επιστρέφει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα, όπου γεννήθηκε πριν δοθεί για υιοθεσία και μεγαλώσει στη Γαλλία, και αναζητά τους βιολογικούς της γονείς. Ένα παρορμητικό, ενδοσκοπικό ταξίδι στις ρίζες και την ανάγκη μας να τις εξερευνήσουμε, που οδηγεί σε πολλές διαφορετικές ζωές που αναζητούν συνδετικό κρίκο. Σκηνοθεσία: Davy Chou. Σενάριο: Laure Badufle, Davy Chou. Πρωταγωνιστούν: Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Kim Sun-young, Guka Han.

Info: Η ταινία θα προβληθεί στις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Σύντομα θα ανακοινωθούν ώρες, ημέρες και αίθουσες προβολής. 

Hyatt Regency Thessaloniki: FineBeing Γαστρονομικό Event

thess-1.jpg

Το FineBeing διοργανώνει το επόμενο γαστρονομικό του event την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Hyatt Regency Thessaloniki, σε ένα απολαυστικό ταξίδι στις 5 ηπείρους. Στο 7 course menu της "Ψαροφαγίας 5 Ηπείρων" διεθνείς, διάσημες συνταγές υψηλής γαστρονομίας με βάση ψάρι και θαλασσινά εξαιρετικής ποιότητας, εκτελεσμένες από τον Executive Chef Απόστολο Αλτάνη θα ευχαριστήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Φίνες πρώτες ύλες, επιλογή από εξαιρετικά ροζέ, λευκά και κόκκινα κρασιά, ένας μονοποικιλιακός οργανικός καφές και το πολυβραβευμένο ελληνικό νερό εγγυώνται μια υψηλή γαστρονομική εμπειρία.
Οι φίλοι του καπνού θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πούρα Classic Robusto και Shade Corona της παλαιότερης premium cigars making company στην Αμερική. Την υπέροχη βραδιά του gala dinner στον μοναδικό χώρο της πισίνας του Hyatt Regency Thessaloniki θα πλαισιώσει live μουσική με Bossa Nova & Caribbean ρυθμούς.
Μέρος των εσόδων του event θα προσφερθούν στην Πανελλαδική Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών "Θερμαίδες" που με τη φιλανθρωπική τους δράση εδώ και είκοσι χρόνια ενισχύουν παιδιατρικές κλινικές και νοσοκομεία.

Info: Hyatt Regency Thessaloniki, 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Περαίας. Ώρα προσέλευσης: Παρασκευή 12 Μαίου στις 21:00. Για κρατήσεις επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του FineBeing.

Νατάσα Θεοδωρίδου στο Barbarella Live Party: Early show

jpg.jpg

H κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Νατάσα Θεοδωρίδου θα εμφανίζεται στη σκηνή του Barbarella Live Party κάθε Παρασκευή και Σάββατο και θα μας χαρίζει μαγικές βραδιές, με τις τεράστιες επιτυχίες της, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, θα ερωτευόμαστε, θα ταξιδεύουμε και θα τραγουδάμε με την ψυχή μας, σαν μια μεγάλη παρέα! Μαζί της ο ταλαντούχος Γιώργος Κακοσαίος, που ήδη έχει αγαπηθεί από το κόσμο και έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Επιμέλεια Προγράμματος: Παναγιώτης Μπρακούλιας.

Info: Barbarella Live Party, 26ης Οκτωβρίου 27. Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22.00. Διάρκεια: έως 21 Μαΐου.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κεντρική έκθεση της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Being as Communion

767687.jpg

Η κεντρική έκθεση της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης προτείνει μια επανεξέταση: μια επανεξέταση της ζωής ως κοινωνίας, αλλά και της συν-ύπαρξης ως ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων που βιώνουμε. Το ζήτημα της συν-ύπαρξης εξετάζεται μέσα από τα έργα 28 καλλιτεχνών/έχνιδων που εστιάζουν σε ποικίλες μορφές συνδιαλλαγής μεταξύ διαφορετικών υποκείμενων, ζώντων και νεκρών, ειδών και περιβαλλόντων. Η έμφαση μετατίθεται πια στις πρακτικές της φροντίδας, της αγάπης, του μοιράσματος, της αλληλοϋποστήριξης και της συμπεριληπτικότητας ως στάσεις ζωής. Καλλιτεχνικές ομάδες, και καλλιτέχνες/ιδες ερευνούν τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας σε οικοσυστήματα που απειλούνται, τα πιθανά σενάρια βιώσιμης αλλά και ομαλής συμβίωσης, και τον βαθμό στον οποίο μπορούμε να μάθουμε να μην επιβάλλουμε τον εαυτό μας στον κόσμο γύρω μας

Τα έργα της έκθεσης παρουσιάζονται σε δέκα χώρους και μουσεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, ακουμπώντας τις πολλαπλές στρώσεις της ιστορίας της πόλης, προτείνοντας μια πολυφωνική ανάγνωση, μια σύζευξη πολλών ισότιμων φωνών. Επιμέλεια: Μαρία-Θάλεια Καρρά.

Info: Χώροι: MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, Επταπύργιο, Γενί Τζαμί, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Γυάλινο περίπτερο "Κήπου Γλυπτών" (παραλία), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2). Ώρες επίσκεψης: Καθημερινά από τις 08:00 έως τις 21:00. Διάρκεια: έως 21 Μαϊου.

Reworks Agora

202304301623161332.jpg
photo:: Reworks

Η καρδιά του Reworks Agora χτυπά και φέτος σε δυο αγαπημένες τοποθεσίες, ξεκινώντας από το Ypsilon με πάνελ συζητήσεων και dj sets το Σάββατο 13 Μαΐου από τις 12:00 με δωρεάν είσοδο για όλους, ενώ οι δράσεις κορυφώνονται την Κυριακή 14 Μαΐου στο εμβληματικό Κυβερνείο (Παλατάκι) σε έναν χώρο που έχουμε λατρέψει και έχει αγκαλιαστεί τόσο πολύ από το κοινό του φεστιβάλ.

Ένα μοναδικό open air event από τις 17:00 με καλεσμένους το νέο αστέρι της techno Anfisa Letyago και το περιζήτητο δίδυμο των Fideles. Μαζί ο ISON και οι ΜΟMERY υπόσχονται τα καλύτερα.

Info: Σάββατο 13 Μαίου από τις 12:00 στο Ypsilon, Εδέσσης 5. Κυριακή 14 Μαίου στο Κυβερνείο (Παλατάκι), Θεμιστοκλή Σοφούλη 131, Καλαμαριά.

ΚΥΡΙΑΚΗ

17ο Αθλητικό Φεστιβάλ στο Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ

1920x1080-sportsfestival.jpg

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», για 17η χρονιά, διοργανώνει την Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, το ετήσιο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», που καθιερώθηκε ως εκδήλωση της άνοιξης στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Είναι μια ημέρα χαράς, κατά την οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, απόφοιτοι και φίλοι του Κολεγίου συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, αθλητικούς αγώνες και παρουσιάσεις, καθώς, επίσης, σε παραστάσεις και παιχνίδια που στόχο έχουν να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, μπορούμε να περιηγηθούμε στους χώρους του σχολείου, να το γνωρίσουμε να συνομιλήσουμε με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουμε μια όμορφη μέρα γεμάτη αθλήματα και δραστηριότητες, με τη συμμετοχή γνωστών και ιστορικών ομάδων της πόλης, που στηρίζουν το Φεστιβάλ και το πνεύμα του αθλητισμού.

Η σημαντική πρωτοβουλία: Φέτος, το Διευθυντικό Συμβούλιο του Κολεγίου αποφάσισε να προσφέρει μέρος των εσόδων του Αθλητικού Φεστιβάλ στην κατασκευή των νέων αθλητικών εγκαταστάσεών του. Επίσης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος «ΔΕΛΑΣΑΛ», η οποία δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, την ίδια ημέρα κατά τη διάρκεια του Αθλητικού Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία, στο φουαγιέ του Γυμνασίου-Λυκείου, από τις 10:00 έως τις 13:00, από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου».

Info: Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ, Οδός Δελασάλ, Πεύκα. Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, από τις 09:00 έως τις 15:00. Ώρα αιμοδοσίας από τις 10:00 έως τις 13:00. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου barbecue, καφέ και αναψυκτήριο, ώστε οι παρευρισκόμενοι να απολαύσουν στιγμές ανάπαυσης και χαλάρωσης.

Λευκές Νύχτες του Fyodor Dostoevsky στο θέατρο Φαργκάνη

lefkes-nikhtes.jpg

«Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας: είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;» αναρωτιούνται δύο μοναχικοί νέοι, οι δρόμοι των οποίων συναντιούνται ξαφνικά σε μια προκυμαία του ποταμού Νέβα. Και έτσι, μια ιστορία ενηλικίωσης πρόκειται να ξετυλιχθεί μπροστά μας. Στις Λευκές Νύχτες του Fyodor Dostoyevsky η τρυφερότητα, αλλά και η πίκρα του έρωτα αναμένεται να αποκαλυφθούν μαζί με τα μυστικά, τα οποία κουβαλούν οι κεντρικοί ήρωες. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί μαζί με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Info: Θέατρο Φαργκάνη, Αγίου Παντελεήμονος 10. Κυριακή 14 Μαΐου (τελευταία παράσταση) στις 21:00.

Enjoy the week!