fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Τι να κάνετε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Τι να κάνετε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Οι πιο updated προτάσεις για να περάσετε υπέροχα


Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το φθινόπωρο με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, τις οποίες -εάν ακολουθήσετε- είμαστε σίγουροι θα περάσετε υπέροχα! Οι επιλογές είναι πολλές, γι' αυτό κι εσείς δεν έχετε παρά να κρατήσετε σημειώσεις απ' όλα όσα συγκεντρώσαμε παρακάτω, τα οποία είμαστε σίγουροι πως θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Take notes!

Δευτέρα

Αίας του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους

703139.jpg

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τον εμβληματικό Αίαντα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, σε μια παράσταση που αναδεικνύει τη μετωπική σύγκρουση δύο αντίθετων κόσμων. Ο Αίας, ένας από τους γοητευτικότερους τραγικούς ήρωες πεθαίνει και μαζί του πεθαίνει μια ολόκληρη εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Σοφοκλής καταγράφει στον Αίαντα μια οριακή στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Τη στιγμή κατά την οποία ένας νέος κόσμος αναδύεται κι ένας παλιός κατακρημνίζεται, συμπαρασύροντας με θόρυβο τους παλιούς ήρωες και τα ιδανικά τους στην άβυσσο. Τροία. Οι Έλληνες στρατιώτες πίστευαν πως εκστρατεύουν για δεκαπέντε μέρες, έχουν περάσει όμως δέκα χρόνια, δέκα βαρείς χειμώνες του πολέμου και είναι ακόμη εκεί. "Ὣς πότε γιὰ πάντα;" αναρωτιούνται οι ήρωες του Σοφοκλή, καθηλωμένοι σε αυτό το παγωμένο και αφιλόξενο περιβάλλον όπου ο χρόνος μοιάζει να μην κυλάει. Κι ανάμεσά τους, ο ένδοξος ήρωας και θρυλικός βασιλιάς της Σαλαμίνας: ο Αίας, ο γενναίος πολεμιστής. Παίζουν: Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Τάσος Μικέλης κ.ά.

Info: Θέατρο Δάσους, απόψε στις 21:00.

Αφιέρωμα στον Ennio Morricone με τους Ensemble Le Muse

en-m.jpg

Μια ξεχωριστή βραδιά στις 12 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών , αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη του κινηματογράφου. Οι μελωδίες του μεγάλου Ιταλού μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες όπως «Για μια χούφτα δολάρια», «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», «Κάποτε στη Δύση», «Σάκκο και Βαντζέτι», «Κάποτε στην Αμερική», «Σινεμά ο Παράδεισος», «Η Αποστολή», και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στην μουσική παράσταση του γυναικείου σχήματος Ensemble Le Muse, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη, για μια εμφάνιση.

Info: Μονή Λαζαριστών, απόψε στις 21:00.

Ο Κωστής Μαραβέγιας live στην Περαία

maraveghias-maraveyas-ilegal.jpg

Ο Κωστής Μαραβέγιας τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην Περαία, μ' ένα ανανεωμένο και δυνατό show, όπως παλιά, χωρίς περιορισμούς, για να μας ταξιδέψει στη μαγεία των συναυλιών που τόσο μας έλειψαν. Γεμάτος με ενέργεια και χαμόγελο, διασκευάζει και τραγουδά όλα τα αγαπημένα μας από τη δισκογραφία του - και όχι μόνο - και μας προσκαλεί να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε σε ένα καλοκαιρινό πάρτι.

Info: Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, (επί της Ανθέων) στην Περαία, απόψε στις 21:00.

Τρίτη

Νατάσσα Μποφίλιου, «Εποχή του Θερισμού», στο Θέατρο Γης

natassa-bofiliou-tetragwno-1600x921.jpg

Η Νατάσα Μποφίλιου με την «Εποχή του Θερισμού» έρχεται στο Θέατρο Γης, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, συμμετέχοντας στις μουσικές εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Δάσους 2022. Η εκρηκτική Νατάσσα Μποφίλιου, πάντα με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο πλευρό της, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην αθηναϊκή σκηνή του VOX, ταξιδεύει επιτέλους και πάλι με την εξαιρετική μπάντα της σε Ελλάδα και Κύπρο, για να γιορτάσει την επιστροφή σε αυτό που αγαπά περισσότερο: την άμεση επικοινωνία με το ενθουσιώδες κοινό της, μέσα από τις ανοιχτές συναυλίες.

Info: Θέατρο Γης, Τρίτη στις 21:00.

Ticket to Paradise

45ced525-8c61-49d8-9d86-4284a92e00db-4jdgh-1.jpeg

Ο George Clooney και η Julia Roberts υποδύονται ένα πικραμένο διαζευγμένο ζευγάρι που ταξιδεύει στο Bali φαινομενικά για να παρευρεθεί στον γάμο της κόρης τους αλλά πραγματικά για να τον σταματήσει. Νομίζουν ότι κάνει το ίδιο λάθος που έκαναν με το να παντρευτούν ο ένας τον άλλον, αλλά φυσικά, καθώς προχωρά η rom-com, δεν μπορούν παρά να αναρωτηθούν: Ήταν λάθος; Πρωταγωνιστούν επίσης: Kaitlyn Dever, Billie Lourd, Lucas Bravo κ.ά.

Τετάρτη

Crimes of the future

726458.jpg

Σ' ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, καθώς η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον, το ανθρώπινο σώμα υφίσταται νέους μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις. Με τη σύντροφό του Caprice, o Saul Tenser, διάσημος καλλιτέχνης και performer, παρουσιάζει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του, σε avant-garde παραστάσεις. H Timlin (Kristen Stewart), μια ερευνήτρια του Εθνικού Μητρώου Οργάνων, παρακολουθεί μανιωδώς τις κινήσεις τους, μέχρις ότου μια μυστηριώδης οργάνωση αποκαλύπτεται… Η αποστολή των μελών της: να χρησιμοποιήσουν την διασημότητα του Saul για να ρίξουν φως στην επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης. Πρωταγωνιστούν: Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart κ.ά.

Reworks Festival 2022

ton-4730-1.webp

Το reworks επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ! Από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, το reworks φιλοδοξεί και φέτος να είναι σημείο συνάντησης των φίλων της σύγχρονης μουσικής και πυρήνας του σύγχρονου ψηφιακού μουσικού πολιτισμού στην Ελλάδα. Παρουσιάζοντας μια πλειάδα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο αλλά και της χώρας, σε ένα μουσικό περίπατο σε διάφορα σημεία της πόλης. Προσδοκώντας να επεκτείνει τους μουσικούς ορίζοντες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής, το Reworks ετοιμάζει ένα lineup το οποίο περιλαμβάνει ανερχόμενους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αγαπημένα acts και παγκοσμίου φήμης headliners.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, από αυτήν την Τετάρτη, δείτε εδώ περισσότερα.

Η Άννα Βίσση και η ανατρεπτική μπάντα της στο Θέατρο Γης

anna-vissi.jpg

Η απόλυτη, λαμπερή και διαχρονική Άννα Βίσση υποδέχεται το κοινό της στο Θέατρο Γης την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα. Rock glam ενέργεια, πάθος, πόθος, λάμψη, αισθησιασμός, συγκίνηση, διαχρονικές επιτυχίες, καθηλωτικές ερμηνείες, και εκρηκτικά συναισθήματα θα νιώσει όποιος απολαύσει την Άννα και τους 12 μοναδικούς μουσικούς της σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που μόνο η Άννα με αγάπη υπερβολική ξέρει να χαρίζει σε όλους τους fans της. Η Άννα Βίσση με την πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας on tour! Μαζί της ο Νικόλας Ραπτάκης και η Νατάσα Μηνδρινού.

Info: Θέατρο Γης, Τετάρτη στις 21:00.

Πέμπτη

Triangle of Sadness

725241.jpg

Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει. Πρωταγωνιστούν: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin κ.ά.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, από αυτήν την Πέμπτη, stay tuned για περισσότερες λεπτομέρειες.

Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»

722739.jpg

Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής, την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων σε θρησκευτικά μνημεία, όπου βρήκαν στέγη, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, παρουσιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ροτόντα θα φιλοξενήσει την έκθεση, που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες». Η έκθεση εστιάζει αφενός στη χρήση των θρησκευτικών μνημείων ως προσωρινή στέγη των προσφύγων, αφετέρου στη μεταφορά και διάσωση, από τις προσφυγικές οικογένειες, πολλών κειμηλίων, κυρίως φορητών εικόνων, από τις περιοχές προέλευσής τους, όπως την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, με την παρουσίαση, για πρώτη φορά σε έκθεση, 36 εικόνων και θρησκευτικών κειμήλιων.

Info: Ροτόντα, Πέμπτη 08:00 - 20:00.

Παρασκευή

Η Faber-Castell και το πολυκατάστημα notos Θεσσαλονίκης έχουν ετοιμάσει μια μοναδική εμπειρία

img-4020-hdr-CKxJs.jpg

Η Faber-Castell μαζί με τα notos διοργανώνουν δύο διασκεδαστικά διήμερα και σας ταξιδεύουν στα δάση της Βραζιλίας! Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 δημιουργήθηκε στη Στοά Χιρς ένας ειδικός διαμορφωμένος χώρος με φυτά που ταίριαξε απόλυτα με την Νέα βιτρίνα της Faber-Castell, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα δάση της Βραζιλίας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ξεχωριστή διακόσμηση που σε ταξιδεύει στη φύση και δίνει την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητα. Η Faber-Castell μαζί με το πολυκατάστημα notos της Θεσσαλονίκης οργανώνουν επίσης δύο συναρπαστικά διήμερα, 09-10/09 & 16-17/09 όπου θα παραβρίσκονται στη Στοά Χιρς παιδαγωγοί για να διασκεδάσουν με τους μικρούς μας φίλους, να ζωγραφίσουν και να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους. Καθ’ όλη την διάρκεια της ενέργειας η Faber-Castell θα μοιράζει φανταστικά δώρα στους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. Διοργανώνει επίσης έναν μεγάλο διαγωνισμό και δίνει την ευκαιρία σε έναν τυχερό να κερδίσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Info: Στοά Χιρς, Παρασκευή και Σάββατο.

«Ερωτευμένα Άλογα» από την Ομάδα «Εν δυνάμει» στη Μονή Λαζαριστών

694049.jpg

Η παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα» από την ομάδα «Εν Δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου στη Μονή Λαζαριστών - Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Τρίτο μέρος της τριλογίας Το Άλλο το Κανονικό, η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, ομάδας "Εν Δυνάμει" να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας.

Info: Μονή Λαζαριστών, Παρασκευή στις 21:00.

Σάββατο & Κυριακή

Αριστοφάνης - Ηρώνδας: Contra tempo στο Θέατρο Δάσους

706203-UBGuW.jpg

Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo είναι ο τίτλος της δεύτερης καλοκαιρινής παραγωγής που θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε δημιουργική σύνθεση κειμένων του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα. Το χιούμορ, το πνεύμα και η αιχμηρή γλώσσα του Αριστοφάνη θα συναντηθούν με τους ακόλαστους, κωμικούς μιμίαμβους του Ηρώνδα, σε μια παράσταση που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σκηνική μάχη και ταυτόχρονα έναν «πόλεμο» ανάμεσα στα δύο φύλα, με μοναδικά όπλα την τολμηρή και ανελέητη σάτιρα. Η διασκεδαστική τους «αντιδικία» στην παράσταση του ΚΘΒΕ δεν είναι παρά η αφορμή να μιλήσουμε για το Τότε αλλά και για το Τώρα της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Γελώντας, φυσικά. Παίζουν οι: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Χαλκιάς , Σταμάτης Γαρδέλης, κ.ά.

Info:
Θέατρο Δάσους, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

Hip-hop συναυλία στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης

34570ba96cc3a4daee50221a47a4e2ec-xl-1000x600-GiUel.jpg

Μια μεγάλη hip-hop συναυλία έρχεται αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας 2022, οι Taki tsan & Phyrosum (Phyrotsan) – Moose – Ofili Adetokunbo Live Afrobeats – RSN & Black Athena είναι οι hip-hop artists που θα απολαύσουμε επί σκηνής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Info:
Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, Σάββατο στις 21:00.

86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

.jpeg

Ένα εκθεσιακό γεγονός με θεσμικό χαρακτήρα, συνδεδεμένο με την ιστορία της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας. Με ορίζοντα τις νέες πραγματικότητες στην παγκόσμια οικονομία, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον στους τομείς υγείας και ενέργειας, αλλά και τις καλπάζουσες εξελίξεις στην τεχνολογία, η 86η ΔΕΘ 10-18/9/2022, έρχεται να δηλώσει τη διαχρονική της παρουσία και συνεισφορά στη ζωή του τόπου υπηρετώντας πιστά τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της.

Info:
ΔΕΘ Helexpo, Σαββατοκύριακο 10:00-22:00.

Have fun!