fbpixel

Search icon
Search
Halkidiki strolling: Φιλοξενία, γαστρονομία και shopping στην καλοκαιρινή Χαλκιδική
MAGAZINE

Halkidiki strolling: Φιλοξενία, γαστρονομία και shopping στην καλοκαιρινή Χαλκιδική

Μια βόλτα στον απόλυτο προορισμό για το καλοκαίρι


Η Χαλκιδική έχει τον τρόπο της να σε παρασέρνει στο μοναδικό vibe που εκπέμπει. Καλοκαίρι, ατελείωτες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά. Πώς να περάσετε μαγικά; Μα φυσικά, ακολουθώντας τη λίστα μας με τα musts του μοναδικού αυτού τόπου. Που να μείνετε, που να γευτείτε υπέροχες γεύσεις αλλά και που να κάνετε το πιο ενδιαφέρον shopping strolling φέτος. Δείτε παρακάτω...

TO STAY

Porto Koufo Villas

ang-3973.jpg

Δίπλα στον φυσικό όρμο του Πόρτο Κουφό, ένα τέλειο οικογενειακό καταφύγιο με πολυτελείς κατοικίες προσκαλεί για μοναδικές εμπειρίες περιπλάνησης στη γοητευτική φύση.

Από αυτήν την περιοχή, η Σιθωνία μπορεί να εξερευνηθεί σημείο προς σημείο και από τις δύο πλευρές της. Το Porto Koufo Villas έχει φωλιάσει σε μια εξέχουσα τοποθεσία, απ’ όπου μέσα σε 20΄ μπορείς να βρίσκεσαι από τη μαγική παραλία της Ακτής Κοβιού στις Καβουρότρυπες. Οι ολοκαίνουριες luxurious αυτές κατοικίες, με ιδιωτική μικρή πισίνα για τα παιδιά, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τις απαραίτητες ανέσεις, διαθέτοντας όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, πλήρη εξοπλισμό κουζίνας, αποθηκευτικούς χώρους, κοινόχρηστο BBQ και προφυλαγμένο δωρεάν parking. Κι εδώ το καλοκαίρι γίνεται τελικά πραγματικό όνειρο!

WHY WE LOVED IT

Από το Porto Koufo Villas, όσα έχουν χαρακτηρίσει τη Σιθωνία ως τον τελευταίο παράδεισο βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Info: Πόρτο Κουφό, τηλ.: 6978442266, portokoufovillas.com, Facebook: Porto Koufo Villas & Instagram: @porto_koufo_villas


TO EAT

Μετόχι Restaurant

image7.jpg

Μέσα σε έναν οικογενειακό ελαιώνα, στον δρόμο ανάμεσα σε Κασσανδρεία και Σάνη, συναντιούνται οι θαμώνες του εστιατορίου-συνώνυμου της premium κρεατοφαγίας.

Ως δημιουργικό εγχείρημα των αδερφών Κωνσταντίνου και Δημήτρη Σχοινά, με τον δεύτερο να αποτελεί και τον σεφ του, το Μετόχι έχει καταφέρει να προσελκύσει τους απαιτητικούς της γαστρονομίας. Μακριά από τις κατοικήσιμες περιοχές του πρώτου ποδιού, κρυμμένο μέσα στη φύση, είναι αυτός ο προορισμός που οι «λίγοι και καλοί» γνωρίζουν. Η κουζίνα του εστιάζει στα πιο ποιοτικά κρέατα, με premium κοπές που προέρχονται από την Ελλάδα αλλά και από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη μπορείτε να φανταστείτε ότι έχει «δυνατές» ποικιλίες - από την Ουρουγουάη, την Αμερική, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Η εκπληκτική θέα που προσφέρει στον Θερμαϊκό και τον Τορωναίο κόλπο από το ύψωμά του αποτελεί το επισφράγισμα της ασύγκριτης εμπειρίας του!

WHY WE LOVE IT

Από τα πιάτα του, η μοσχαρίσια ταλιάτα, αλλά και οι ωμές παρασκευές με κρέας, όπως το ταρτάρ και το καρπάτσιο, είναι απλά ασυναγώνιστες. Κάθε πιάτο απογειώνεται με μια επιλογή από την πλούσια wine list, με τις 150 εκλεκτές ετικέτες, που επιμελείται ειδικά ο Κωνσταντίνος Σχοινάς.

Info: Κασσανδρεία 63077, τηλ.: 6977 26 8210, Facebook: Metoxi


ΤΟ SHOP

Ficurini

ficurini-concept-store.jpg

Ανάμεσα στα πανέμορφα παραδοσιακά πέτρινα κτίσματα, στην Άφυτο της Χαλκιδικής, συναντάμε ένα concept store που μας ταξιδεύει σ’ ένα σύμπαν, όπου το design και η μόδα έχουν τον πρώτο λόγο.

Γεννήθηκε από το πάθος των ιδιοκτητών του για τον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης και της μόδας, οι οποίοι φρόντισαν να αναζητήσουν στοιχεία, τα οποία προσφέρουν μία νέα ερμηνεία στις καλλιτεχνικές προεκτάσεις τους. Στο Ficurini έρχεσαι για να ανακαλύψεις θησαυρούς από το φάσμα εκλεπτυσμένων fashion και design επιλογών. Στόχος των εμπνευστών του από την αρχή ήταν να αναδείξουν την Ελλάδα μέσα από την παρουσίαση των δημιουργιών ελλήνων σχεδιαστών, συλλέγοντας σπάνιες προτάσεις. Αυτό το καλοκαίρι, συναντάμε το concept store της γραφικής Αφύτου σε μια απόλυτα δημιουργική φάση, καθώς φιλοξενεί όλες τις νέες τάσεις ελληνικών και ξένων brands, μέσα από κομμάτια που συνδυάζουν την καινοτομία με τη διαχρονική κομψότητα.

WHY WE LOVE IT

Τo Ficurini αποκαλύπτει έναν υπέροχο κόσμο, στον οποίο η ελληνική δημιουργικότητα αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο.

Info: Άφυτος, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τηλ.: 6946 959112, ficurini.gr, Facebook: Ficurini Concept Store, Instagram: @ficuriniconceptstore