fbpixel

Search icon
Search
Athens Riviera: Οι διάσημες εκδόσεις Assouline υποδέχονται το φετινό καλοκαίρι με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος
ARTS & CULTURE

Athens Riviera: Οι διάσημες εκδόσεις Assouline υποδέχονται το φετινό καλοκαίρι με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος

Η Ριβιέρα της Αθήνας σε πρώτο πλάνο


H πολυπόθητη έκδοση του οίκου Assouline, η πρώτη που αφορά στην Ελλάδα, κυκλοφορεί τον Ιούνιο με ένα πολυτελές λεύκωμα-ύμνο για την περιβόητη ακτογραμμή που εντοπίζεται στα νότια προάστια της Αθήνας με φωτογραφίες της καταξιωμένης Γαλλίδας φωτογράφου Stéphanie Artarit. Με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, η γοητευτική σειρά της παράκτιας περιοχής που αποτελεί τη Ριβιέρα της Αθήνας, είναι μια γαλήνια απόδραση από το κέντρο της πόλης που αξίζει έστω και μία επίσκεψή σας το φετινό καλοκαίρι. Μέσα από τις φωτογραφίες της Artarit βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο το παρθένο τμήμα των παραλιών, το ανανεωμένο Four Seasons Astir Palace, αλλά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η οπτική της ως προς το παρελθόν αυτής της περιοχής συνδέοντάς την με σημαντικά πρόσωπα όπως ο Σταύρος Νιάρχος και η Μελίνα Μερκούρη. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον ενισχύει μόνο την ομορφιά και των δύο, σ’ αυτήν την αρχαία πρωτεύουσα.

9-courtesy-of-eliamietphotography-by-dimitri-papadimos.jpg
2-c-marina-vernicos.jpg

Ετοιμαστείτε να «βουτήξετε» μέσα σε μια γοητευτική σειρά παράκτιων προορισμών που αποτελούν τη λεγόμενη «Ριβιέρα της Αθήνας», που είναι κατάλληλη για μια γαλήνια απόδραση από τη συνεχή κίνηση που συναντάει κανείς συνήθως στο κέντρο της πόλης. Θα ανακαλύψετε επίσης μια επιλογή από ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών καθώς και τις μοναδικές ακτές που απλώνονται μέχρι το νοτιότερο σημείο της χερσονήσου της Αττικής και θα χαραχτούν στη μνήμη σας. Ένα λεύκωμα που θα σας μυήσει σε έναν ανεξερεύνητο κόσμο, με ειδυλλιακές εικόνες, φρέσκα πρόσωπα και μια καλοκαιρινή αύρα που διατρέχει κάθε σελίδα του. Το Athens Riviera θα σας βάλει ασυζητητί σε summer mood. 

Η Αθήνα με λίγα λόγια γίνεται πρωταγωνίστρια μιας αναβίωσης που αφορά σε μεγάλο βαθμό την τέχνη, τη νυχτερινή ζωή και τον σχεδιασμό. Πρόκειται για μια μητρόπολη που συνδέεται συνεχώς με το παρελθόν της, ενώ τα σύγχρονα βήματα ανάπτυξης και πολιτισμού στέκονται δίπλα σε φημισμένα ερείπια και αντικείμενα από την αρχαιότητα. Στην πραγματικότητα, η αντιπαράθεση αυτή, καταφέρνει να ενισχύει την ομορφιά και των δύο περιόδων.

6-c-german-larkin.jpg
8-c-olympia-krasagaki.jpg

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα συνδυάζει τον παλμό του παρελθόντος και του νέου κόσμου, ενώ αναδεικνύει μια βαθύτερη κατανόηση αυτής της αρχαίας πρωτεύουσας. Προβάλλοντας τόσο την «ηλεκτρική» ενέργεια της πόλης, όσο και την ηρεμία ενός παραθαλάσσιου θέρετρου, η Αθήνα δε μπορεί να παρουσιαστεί με απλούς όρους. Κάποιος πρέπει να τη βιώσει μόνος του, για να καταλάβει και να αφομοιώσει κάθε γωνιά της! Και αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο λεύκωμα. Αυτός ο περίτεχνος συνδυασμός του ήρεμου με το ζωντανό, των γρήγορων ρυθμών της πόλης και της φύσης, του παραδοσιακού με το σύγχρονο, που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψει κανείς κατευθυνόμενος σε εκείνον τον τόπο. 

3-c-lizy-manola.jpg
4-c-calliope.jpg
5-c-lizy-manola.jpg

Λίγα λόγια για τη Γαλλίδα φωτογράφο Stéphanie Artarit

Η Stéphanie Artarit ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος κι εργάστηκε ως ψυχαναλύτρια για πολλά χρόνια στο Τόκιο. Στη συνέχεια, ξεκίνησε να γράφει το μυθιστόρημα "Variations of the Devil", το 2013. Σήμερα, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε σπίτια στην Αθήνα και στο νησί των Κυκλάδων της Αντιπάρου, όπου επίσης λειτουργεί και τη boutique της, Petit Tipota, κι εκπροσωπεί πολλές γαλλικές εταιρίες μόδας στην Ελλάδα. Το 2018, ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση, The Gang of Style, η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό boutiques εσωτερικών χώρων για πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

www.assouline.com