fbpixel

Search icon
Search
Athens is calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά
TRAVEL

Athens is calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά

Από σήμερα κάθε ημέρα στην πρωτεύουσα είναι και μια καλλιτεχνική έκπληξη


Η Αθήνα μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Ένα δεκαήμερο γεμάτο από δημιουργικές προτάσεις ξεκινά και μας προσκαλεί να γίνουμε κοινωνοί σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γεμάτη από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκπλήξεις. Από σήμερα μέχρι την επόμενη Κυριακή, η καρδιά της πρωτεύουσας μας περιμένει για να απολαύσουμε μια ξεχωριστή ψυχαγωγία.

Let's take a look together!

EXHIBITIONS

Early Paintings, Films and Works on Paper, 1977 - 1988 στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου

782070.jpg


Η ανθρώπινη φιγούρα στη μουσική σκηνή, στη νυχτερινή ζωή και στους δρόμους της συνοικίας του Kreuzberg του Βερολίνου από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και του 1980 αποτέλεσαν την κεντρική πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη Helmut Middendorf, ο οποίος ζούσε και εργαζόταν εκείνη την εποχή. Η έκθεση Early Paintings, Films and Works on Paper, 1977 - 1988 θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ένταση της δημιουργικής του ταυτότητας. Στο πλαίσιό της και για πρώτη φορά στην Αθήνα, θα προβληθούν οι πρώιμες Super 8 ταινίες του Middendorf, οι οποίες παρουσιάζουν συχνά τον ίδιο τον καλλιτέχνη στο στούντιο του στο Kreuzberg. 

Info: Γκαλερί Ελένη Κορωναίου, Δημοφόντος 30 & Θορικίων 7, Αθήνα. Διάρκεια: Τρίτη έως Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 18:00. Σάββατο από τις 12:00 έως τις 16:00. Διάρκεια: έως 15 Ιουλίου. 

Aphanès by Roberto Sironi στη Carwan Gallery

roberto-sironi-reinterprets-historical-architectural-fragments-ruins-exhibition-at-carwan-gallery-athens-designboom-2.jpg

Η γκαλερί Carwan παρουσιάζει με χαρά μια νέα συνεργασία με τον Ιταλό σχεδιαστή Roberto Sironi, με τη μορφή μιας συλλογής γλυπτών μαρμάρινων επίπλων που δημιουργήθηκαν σε διάλογο με την Ιταλίδα εκδότρια μαρμάρου Palmalisa Zantedeschi. Με τίτλο Aphanès, η συλλογή σηματοδοτεί μια νέα κατεύθυνση στη μορφολογική γλώσσα του Sironi, ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε θέματα που ήταν παρόντα σε όλο το προηγούμενο έργο του, όπως η ιστορία της αρχιτεκτονικής, μια μεθοδολογία βασισμένη στην έρευνα και μια γοητεία για τον αρχαίο και προϊστορικό υλικό πολιτισμό.

Info: Carwan Gallery, Πολυδεύκους 39, Πειραιάς. Opening: Παρασκευή 5 Μαίου από τις 18:00 έως τις 22:00. Διάρκεια: έως 18 Ιουνίου.

Εγκατάσταση Return to Sender στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

snapinstaapp-343403055-610389924481144-2871013921463428521-n-1080.jpg

Food for thought με νέα δεδομένα όσον αφορά τη σχέση μας με το περιβάλλον. Το παγκόσμιο ζήτημα των υφασμάτινων αποβλήτων συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και τίθεται σε πρώτο πλάνο, χάρη στην υπαίθρια εγκατάσταση "Return to Sender" της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, σε επιμέλεια της Κατερίνα Γρέγου και δημιουργήθηκε ειδικά για την Documenta 15 (2022). Το έργο, από τα πολυσυζητημένα της διοργάνωσης, είναι ένα περίπτερο φτιαγμένο από μεγάλα δεμάτια μεταχειρισμένων ρούχων που καταλήγουν στην Αφρική από τις εύπορες χώρες της Δύσης. Ωστόσο, η πλειονότητά τους καταλήγει σε χωματερές, δημιουργώντας ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα.Στο ΚΠΙΣΝ παρουσιάζεται η πρώτη εκδοχή της μετά το Κάσσελ. Με αφορμή την υπαίθρια εγκατάσταση και μέσα από την υποστήριξη του Ιδρύματος, σχεδιάστηκε και υλοποιείται ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για παιδιά και ενήλικες, καθώς και σχολικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Info: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα. Ώρες κατά τις οποίες το εσωτερικό του έργου είναι επισκέψιμο για το κοινό: 27/04-31/05: Δευτέρα έως Παρασκευή 11.30-21.00 και Σάββατο & Κυριακή 10.00-21.00. 01/06-19/09: Καθημερινά 10.00-21.00. 20-30/09: Δευτέρα έως Παρασκευή 11.30-21.00 και Σάββατο & Κυριακή 10.00-21.00

 Unapologetic της Αννίτας Καλημέρη στη gallery Genesis

782396-1.jpg

Ομορφιά. Το γυναικείο σώμα μαζί με τις γοητευτικές του ατέλειες διακρίνεται από ομορφιά. Η πέμπτη ατομική έκθεση της εικαστικού Αννίτας Καλημέρη με τίτλο "Unapologetic" (δεν απολογούμαι σε κανέναν) εστιάζει ακριβώς στον συγκεκριμένο στόχο. Η έκθεση περιλαμβάνει μια νέα ενότητα δουλειάς 17 έργων δουλεμένων με λάδι που αποτελούν εκδηλώσεις γυναικείας ταυτότητας και φορείς γυναικοκεντρικών νοημάτων.

Info: Gallery Genesis, Χάρητος 35, Αθήνα. Ημέρες & ώρες επίσκεψης: Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 21:00. Σάββατο από τις 12:00 έως τις 15:00. Διάρκεια: έως 20 Μαΐου. 

Έκθεση γλυπτικής Πλαστική-Χαλκοχυτική στο Μουσείο Μπενάκη-Εργαστήριο Γιάννη Παππά

plastiki-xalkoxytiki-ekthesi-sto-ergastirio-gianni-pappa-640x640.jpg

Στο Μουσείο Μπενάκη-Εργαστήριο Γιάννη Παππά, παρουσιάζεται ομαδική έκθεση με έργα φοιτητών του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Πρόκειται για έργα πλαστικής σε κερί και έργα χυτευμένα σε μπρούντζο. Η έκθεση, όπως δηλώνει και ο τίτλος της, πραγματεύεται τη σχέση της πλαστικής και της χαλκοχυτικής, στην ιστορική και σύγχρονή της διάσταση. Η προσπάθεια, η δημιουργικότητα και η μαγεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκονται στο επίκεντρο.

Info: Μουσείο Μπενάκη - Εργαστήριο Γιάννη Παππά, Ανακρέοντος 38, Αθήνα. Εγκαίνια: Παρασκευή 28 Απριλίου. Ημέρες & ώρες επίσκεψης: Τρίτη, Παρασκευή & Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00. Διάρκεια: έως 30 Ιουλίου.

Ομαδική έκθεση 11 Women United for Children στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

783521.jpg


Με αφορμή την αυξημένη δημοσιοποίηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ακραίας παραμέλησης, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη ενώνει τις δυνάμεις της με το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ για την επιμόρφωση επαγγελματιών που εργάζονται κοντά σε παιδιά, για την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών με υποψία κακοποίησης παιδιών. Συγκεκριμένα, η έκθεση στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου ΕΛΙΖΑ για τη δημιουργία ενός Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης και Ενδυνάμωσης Νηπιαγωγών για την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών.

Η έκθεση "11 Women United for Children" εστιάζει σε γυναίκες καλλιτέχνες με σκοπό τη δημιουργία μίας ομαδικής έκθεσης που θα πλαισιώσει τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ και θα μεταφέρει την απαραίτητη αίσθηση αισιοδοξίας για την επίτευξη της πρόληψης του οδυνηρού αυτού φαινομένου.

Οι συμμετέχουσες χρησιμοποιούν τη φωνή και το έργο τους για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χωρίς να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Info: Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Φιλικής Εταιρείας 20, Κολωνάκι, Αθήνα. Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, από τις 18:00 έως τις 21:00. Μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων των έργων της έκθεσης θα διατεθούν στο ΕΛΙΖΑ για την υλοποίηση του αναφερόμενου σκοπού.

THEATRE

Nostalgia Generation Δυστυχώς γίναμε vintage πολύ νωρίς στο θέατρο 104

ed1805fb-96e1-a67c-bd97-9c0774a78d6f.webp

Από τα επικά ταξίδια με το Ροδάνθη μέχρι τον Covid19, από τον Κώστα Τουρνά μέχρι τη Billie Eilish, από τη φάση μέχρι τον φασαίο και από τον Τιτανικό μέχρι τον τυφώνα με ονοματεπώνυμο, μία παρέα 40αρηδων συνειδητοποιεί, εν έτει 2023, ότι δεν έχει πια πρόσβαση στην εφηβική της ηλικία. Το Nostalgia Generation είναι ένα sitcom ντοκιμαντέρ με live μουσική για όλους εκείνους που οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν και ετοιμάζονται τόσο πρόωρα να “κάτσουν με τη νεολαία”. Αυτή η παράσταση/performances/DIY συναυλία αρχίζει απροσδόκητα (το νου σας), συμβαίνει σε όλους τους χώρους του θεάτρου και περιλαμβάνει τη συνειδητή ή μη συμμετοχή του κοινού. Ερμηνεύουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ρωμανός Καλοκύρης, κ.ά.

Info: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Κεραμεικός. Πρεμιέρα: Σάββατο 6 Μαΐου στις 21:30. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 23.00, Σάββατο & Κυριακή στις 21.30. 

Αντιγόνη, μετέωρη στο θέατρο Θησείον

782681.jpg

Η Αντιγόνη, μετέωρη. Μια ξένη-που δεν ανήκει ούτε στο φως ούτε στο χώμα. Το έργο μετέωρο, εκεί που χτίζεται διαλύεται, ένα γιαπί. Η πόλη μετέωρη, μετά από άγριο πόλεμο, παλεύει να σταθεί. Ο Κρέων θέλει να επιβάλλει δικαιοσύνη, αδέκαστος. Μετά από τη θυσία του παιδιού του βυθίζεται στη μαύρη τρύπα της Άτης, της αδυσώπητης θεάς που σε κάνει να βλέπεις για σωστό το λάθος. Ο θίασός μας μέσα από θραύσματα επιθυμεί να διαγράψει μια χειρονομία, μια διαδρομή, μνήμη για τους νεκρούς του, να εκπληρώσει μια κηδεία που δεν έγινε. Ερμηνεύουν: Δήμητρα Γκλιάτη, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Λυγερή Μητροπούλου, κ.ά.

Info: Θέατρο Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα. Πρεμιέρα: Τετάρτη 3 Μαίου στις 21:00. Διάρκεια: έως 20 Μαΐου. 

Δεσποινίς Τζούλια του August Strindberg στο θέατρο 104

782758.jpg

Σύγκρουση φύλων και κοινωνικών τάξεων, κληρονομημένων στερεοτύπων και βασικών ενστίκτων έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ιστορία αυτή. Το έργο Δεσποινίς Τζούλια του August Strindberg εστιάζει στα κοινωνικά προσωπεία, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι δύο κεντρικοί ήρωες και περιστασιακοί εραστές, Julia και Jahn. Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Τασία Σοφιανίδου.

Info: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα. Πρεμιέρα: Παρασκευή 28 Απριλίου στις 21:00. Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00. Διάρκεια: έως 28 Μαΐου. 

Κωσταλέξι στο θέατρο Θησείον

780400.jpg

Η πραγματική ιστορία μίας γυναίκας, που οι ίδιοι οι γονείς της κράτησαν σε εγκλεισμό για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί την έμπνευση για την παράσταση "Κωσταλέξι" από την 812:Coal Theatre Company σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μωραΐτη. Η παράσταση, με την διάθεση της έρευνας, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική Ελένη Καρυώτη ξεπερνώντας την εικόνα της και τις ιστορίες της εποχής. Ηθοποιοί: Άλκηστις Νικολαΐδη, Ζωγραφιά Μεντεσίδου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Info: Θέατρο Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα. Πρεμιέρα: Παρασκευή 28 στις Απριλίου στις 23:30. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 23:30. Κυριακή στις 22:30. Διάρκεια: έως 4 Ιουνίου. 

Ο Ταρτούφος του Μολιέρου στο θέατρο Σταθμός

tartoufos-patroklos-skafidas-12-1024x655.webp

Σχέση υποκρισίας και πίστης. Μιας υποκρισίας όχι μόνο του ''Ταρτούφου'' αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Μιας πίστης με την έννοια της ανάγκης να πιστέψουμε, σε κάτι, σε μια αμόλυντη αξία. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη, που συχνά μας κάνει ευάλωτους, είναι που εκμεταλλεύονται κάθε λογής απατεώνες και υποκριτές. Με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του, η ομώνυμη παράσταση στο θέατρο Σταθμός αφιερώνεται από τον Γιάννη Νταλιάνη και την ομάδα του στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή, ο οποίος εντρύφησε στη δραματουργία του Μολιέρου κι έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο. Ερμηνεύουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Θανάσης Βλαβιανός, Ελίζα Σκολίδη, κ.ά. Ακούγεται η φωνή του Νίκου Χατζόπουλου στο ρόλο του δικαστικού κλητήρα.

Info: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Οὑγκώ 55, Αθήνα. Πέμπτη έως Σάββατο στις 21:00. Κυριακή στις 19:30. Διάρκεια: έως 28 Μαίου. 

MUSIC CONCERTS

Monika Live στο Fuzz

775749.jpg

Oκτώ χρόνια μετά την τελευταία αγγλόφωνη κυκλοφορία της, η Monika επέστρεψε με το άλμπουμ "Proud" και την Παρασκευή 28 Απριλίου προσκαλεί το κοινό στο Fuzz Club να διανύσει μια διαλεχτή μουσική διαδρομή σε ένα αμιγώς αγγλόφωνο πρόγραμμα. Με αφετηρία το "Avatar" και σταθμούς σε πολλά τραγούδια από τον νέο δίσκο "Proud" και από τις τρεις ακόμα αγγλόφωνες κυκλοφορίες της, η Monika ετοιμάζει μαζί με την κλασική αυθεντική rock μπάντα της, με συνοδεία από έγχορδα και τρομπέτα, μια μοναδική συναυλία με δυνατό ήχο αλλά και τα σόλο τραγούδια της.

Info: Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1. Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στις 21:30.

Ο Olivier Latry στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

781581.jpg

Με το αφιέρωμα Μεγάλοι οργανίστες γιορτάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα τριάντα χρόνια από την κατασκευή και τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, στην οποία έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς φημισμένοι δεξιοτέχνες, όπως πρόσφατα ο Ισπανός Juan de la Rubia [Χουάν ντε λα Ρούμπια], οργανίστας του περίφημου καθεδρικού της Sagrada Familia [Σαγράδα Φαμίλια] της Βαρκελώνης.

Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τρίτη 2 Μαΐου στις 20:30.

Γιάννης Πάριος Live στο Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

giannis-parios-1.jpg

Ο Γιάννης Πάριος έρχεται για δύο μοναδικές συναυλίες την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου. Ο καταξιωμένος ερωτικός τραγουδιστής και συνθέτης θα μας χαρίσει δύο αξέχαστες βραδιές με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνή του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, κατάφερε να έχει μια συγκινητική απήχηση στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Info: Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής. Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Απριλίου στις 21:00. 

DON'T MISS!

FESTIVAL

Athens City Festival 2023

782923.jpg

Η μεγάλη γιορτή της Αθήνας έρχεται αυτόν τον Μάιο. 4 εβδομάδες, 100+ δράσεις για να ανακαλύψουμε την πόλη απ’ την αρχή. Το "This is Athens City Festival" είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ), που έχει στόχο να προσφέρει μια καινούρια ματιά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα σύγχρονα φεστιβάλ πόλης. Η κεντρική ιδέα βασίζεται στην λογική ότι ένα φεστιβάλ οφείλει να αναπτύσσεται πολυεπίπεδα, ούτως ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη του μια συνολική εμπειρία της πόλης.

Info: Έναρξη: 1η Μαίου. Διάρκεια: έως 31 Μαίου. Καθημερινά από τις 09:00 έως τις 23:00. 

Διήμερο φεστιβάλ αφιέρωμα στην Frida Kahlo στον χώρο 2510

el176167-fk-frida-idol-muray-archive-copy.webp

Τρυφερή, τολμηρή και αρκετά βασανισμένη αποτέλεσαν τα στοιχεία που διέκριναν τον ιδιαίτερο ψυχισμό και την καλλιτεχνική της προσωπικότητα. Η Frida Kahlo ήταν μια γυναίκα που ήξερε να ζει με πάθος και έρωτα, να ονειρεύεται και να ξεχνάει με τον πιο δημιουργικό τρόπο τις αντίξοες συνθήκες που βίωνε, εξαιτίας της ταλαιπωρημένης υγείας της. O Χώρος 2510 μαζί με την Θεατρική Ομάδα 2510 οργανώνουν ένα Διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην θρυλική και αντισυμβατική προσωπικότητά της. Για δυο ημέρες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν πτυχές της Frida Kahlo, μέσα από την Τέχνη της Ζωγραφικής, της Ποίησης, του Χορού και του Θεάτρου. Με αφορμή την νέα Θεατρική παράσταση "Frida Kahlo, Mε Σπασμένα Φτερά" του Ανδρέα Ζαφείρη έως και 35 σύγχρονοι Καλλιτέχνες εμπνευσμένοι από την πιο διάσημη Μεξικανή ζωγράφο συμμετέχουν παρουσιάζοντας τα έργα τους.

Info: Χώρος 2510, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια. Σάββατο 29 Απριλίου από τις 19:00 έως τις 03:00 & Κυριακή 30 Απριλίου από τις 18:00 έως τις 23:00. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί να βρει χειροποίητες δημιουργίες από νέους δημιουργούς, στο Bazaar που φιλοξενείται στο Υπόγειο (Κωλέττη 21) και στην είσοδο του Χώρος 2510.

DANCE

Show O Οίκος της Ταραχής της Πατρίσια Απέργη στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

o-oikos-tis-tarahis-patricia-apergi-c-pinelopwidth-2560-m89oaaktrduqdrr5.jpg

Μια απρογραμμάτιστη πτώση στο μέλλον υπόσχεται η διακεκριμένη χορογράφος Πατρίσια Απέργη, η οποία μας καλωσορίζει στο σύμπαν του νέου της έργου με τίτλο Ο Οίκος της Ταραχής (House of Trouble), όπου στήνει ένα νοερό ταξίδι στον χρόνο και στο έξω, του δρόμου, για να στήσει ένα πάρτι υποδοχής του μέλλοντος με τα πιο εκρηκτικά υλικά του παρελθόντος. Αυτός ο χορός εμπνέεται από τους χορούς που έχουν συμβεί «εκεί έξω» και «πρώτα από τα κάτω». Από τους χορούς του δρόμου που αναπτύχθηκαν την περίοδο 1980-2000 ως χειρονομίες δημόσιας αντίστασης και κοινωνικοπολιτικής αντίδρασης απέναντι σε περιστατικά βίας και εξευτελισμών που δεν βρήκαν τον δρόμο προς τη δικαιοσύνη.

Info: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107. Πρεμιέρα: Πέμπτη 4 Μαΐου στις 20:30. Διάρκεια: έως 7 Μαΐου. 

Enjoy! 

Κεντρική φωτογραφία: Ταρτούφος του Μολιέρου στο θέατρο Σταθμός