fbpixel

Search icon
Search
Athens calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά
ARTS & CULTURE

Athens calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά

Από σήμερα κάθε ημέρα στην πρωτεύουσα είναι και μια καλλιτεχνική «έκπληξη»


Η Αθήνα μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Ένα δεκαήμερο γεμάτο από δημιουργικές προτάσεις ξεκινά και μας προσκαλεί να γίνουμε κοινωνοί σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γεμάτη από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκπλήξεις. Από σήμερα μέχρι την επόμενη Κυριακή, η καρδιά της πρωτεύουσας μας περιμένει για να απολαύσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχαγωγίας.

Let's take a look together! 

EXHIBITIONS

"Risky Business" της Όλγας Μηλιαρέση - Φωκά, "After Dark" της Αμαλίας Βεκρή & "The Rubble Chute Order" του Ανδρέα Αγγελιδάκη στη The Breeder Gallery

unnamed-1.jpg
© Olga Migliaressi-Phoca

H "The Breeder Gallery" μας εισάγει στον κόσμο τριών Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, της Όλγας Μηλιαρέση - Φωκά, της  και του Ανδρέα Αγγελιδάκη. Με τη νέα ατομική έκθεση της Όλγα Μηλιαρέση - Φωκά με τίτλο "Risky Business", έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί της προσωπικής της εξερεύνησης σχετικά με ζητήματα, όπως το φύλο, η ταυτότητα, η οπτική αναπαράσταση και η πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ υποκειμένων και αντικειμένων. Η ίδια μας προσκαλεί σε ένα σαγηνευτικό παιχνίδι λέξεων μέσα από τη μεταμόρφωση εμβληματικών λογότυπων στα έργα της που βασίζονται σε κείμενο. Άμεσα αναγνωρίσιμα, οικεία γραφικά σήματα που έχουν γίνει μέρος της γλώσσας μας, επανεξετάζονται με διεγερτικές ανατροπές για να δημιουργήσουν νέα νοήματα και να προκαλέσουν ενδοσκόπηση.

Η Αμαλία Βεκρή μας μυεί σε έναν κόσμο, γεμάτο από καπνούς και έντονους στροβιλισμούς και φιγούρες. Με την έκθεσή της με τίτλο "After Dark", τα έντονα συμβολικά στοιχεία μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Μέσα στο κτίριο της γκαλερί, το Breeder Studyroom, όπου κάθε καλλιτέχνης δημιουργεί ένα δωμάτιο μελέτης για να μοιραστεί μέρος της δημιουργικής του διαδικασίας με το κοινό της γκαλερί. Πρώτη κάτοικος του studyroom ήταν η Chioma Ebinama, κατά τη διάρκεια της ατομικής της έκθεσης στη γκαλερί, τον Μάιο του 2023. Αυτή τη φορά ο Ανδρέας Αγγελιδάκης καταλαμβάνει το χώρο για να παρουσιάσει την έκθεση The Rubble Chute Order. Το The Rubble Chute Order είναι ένα έργο που αναπτύσσεται μέσα σε άλλα έργα, όπως εκθέσεις, εγκαταστάσεις κ.ο.κ., βρίσκοντας ευκαιρίες να συνδεθεί εννοιολογικά με δομές κατανόησης. Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας πλαστικών τσουβαλιών από μπάζα που συγκεντρώθηκαν το καλοκαίρι του 2015, όταν η Ελλάδα εκδιώχθηκε από την Ευρώπη. Το καλοκαίρι των δημοψηφισμάτων και των τεράστιων ουρών στα ΑΤΜ.

Info: The Breeder Gallery, Ιάσονος 45, Αθήνα. Διάρκεια εκθέσεων: Από 8 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου.

Projects «Μαθαίνοντας Aκόμα από την Αθήνα» & «Hic Sunt Dracones (Εδώ υπάρχουν δράκοντες)» του Rick Lowe στην Gagosian Athens & στο Μουσείο Μπενάκη

rlowe-20230018-crp-large-APJD7.jpeg

Η Gagosian είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει δύο εκθέσεις έργων ζωγραφικής και έργων σε χαρτί του Rick Lowe στην Αθήνα: Hic sunt dracones (Ανεξερεύνητοι τόποι). Χαρτογραφώντας το Άγνωστο: Ένα πρότζεκτ του RickLowe στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο έχει τη μορφή διαλόγου με την ιστορική συλλογή του ιδρύματος, και Μαθαίνοντας ακόμα από την Αθήνα, η πρώτη έκθεση του Lowe στο παράρτημα της γκαλερί στην πόλη.

Ο Lowe είναι γνωστός για τα έργα «κοινωνικής γλυπτικής», στα οποία ξεδιπλώνει δεξιότητες στην οργάνωση των πολιτών, την πολιτική διαμαρτυρία, την ανάπτυξη ακινήτων και την κριτική της αρχιτεκτονικής, καθώς και για σχετικά έργα ζωγραφικής και έργα σε χαρτί. Από τότε που διάβασε τον Αριστοτέλη, ο ελληνικός πολιτισμός του ασκεί αμείωτη γοητεία. Μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα το 2015 ως προσκεκλημένος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, βυθίστηκε στην ατμόσφαιρα του τόπου περπατώντας από το προάστιο της Βουλιαγμένης έως το κέντρο της Αθήνας. Όταν επέστρεψε την επόμενη χρονιά για να αρχίσει να προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στην Documenta 14: Μαθαίνοντας από την Αθήνα, ανανέωσε τους δεσμούς του με την πόλη ως αστικό χώρο δημιουργώντας το Victoria Square Project (2016–), μια εξελισσόμενη συνεργατική παρέμβαση συμμετοχικού χαρακτήρα που εξερευνά τις αλληλεπιδράσεις των Ελλήνων κατοίκων με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Info: «Μαθαίνοντας Aκόμα από την Αθήνα». Εγκαίνια: Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 6-8 μ.μ. 7. Gagosian, Αναπήρων Πολέμου 22, Αθήνα. Διάρκεια: έως 29 Ιουλίου 2023. "Hic sunt dracones (Ανεξερεύνητοι τόποι). Χαρτογραφώντας το Άγνωστο: Ένα πρότζεκτ του Rick Lowe": Εγκαίνια: Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 6-8 μ.μ. Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα. Διάρκεια: έως 31 Ιουλίου 2023.

«Μελάνι σε Χαρτί 8: Οι γραφές της τέχνης» στη Luminοus Eye

melani-se-xarti-oi-grafes-tis-texnis-g-1-IY8mt.jpg

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος, σε συνεργασία με 32 εικαστικούς καλλιτέχνες, μας προσκαλεί να επισκεφθούμε την έκθεση «Μελάνι σε Χαρτί 8: Οι γραφές της τέχνης». Στο δημιουργικό αυτό project, κέντρο εστίασης αποτελεί η ιστορία του χαρτιού και του μελανιού, αλλά και οι τρόποι, μέσα από τους οποίους οι ίδιοι οι καλλιτέχνες ερμηνεύουν και προσεγγίζουν τα υλικά αυτά. Μια από τις φράσεις του Καπράλου είναι: «Αν γράψουμε ότι “Η ανθρώπινη ιστορία έχει γραφεί με μελάνι” οι περισσότεροι θα σκεφτούν βιβλία. Πολύ νωρίτερα, η ανθρώπινη μνήμη ζωγραφίστηκε στους βράχους των σπηλαίων με μελάνη, πολύ πριν εφευρεθεί καν η έννοια της γραφής. 100.000 χρόνια οι άνθρωποι πρώτα ζωγράφισαν και μετά, σταδιακά, έγραψαν ό,τι θα πρέπει να διασωθεί».

Info: Luminous Eye, Μητσαίων 2Α, Αθήνα. Εγκαίνια: Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, 18:00 - 22:00. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, 14:00 - 18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 17:00 - 21:00. Διάρκεια: έως 11 Ιουνίου.

Ομαδική έκθεση «Η θάλασσα που αγάπησα» στη γκαλερί Καψιώτη

h-thalassa-poy-agapisa-trianta-eikastikoi-exymnoyn-to-aperanto-galazio-stin-gkaleri-kapsioti-1-2T6Dr.jpg

Σύμβολο ελευθερίας, αποχωρισμού, ταξιδιού, ομορφιάς, ελπίδας, χαράς και προσδοκιών. Η θάλασσα και η αέναη ομορφιά της είναι μια άσβεστη και παντοτινή αγάπη βαθιά ριζωμένη στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ταυτισμένη με την ιστορία τους. «Τραγούδι που έκαμαν τρεις ποιηταί μεγάλοι, ο ήλιος, ο αέρας και ο ουρανός», αποκαλεί τη θάλασσα ο Καβάφης. Ένα «τραγούδι» που η ομορφιά και το μεγαλείο του έχουν πολλές μορφές κι όλες έχουν «την όψη του ιδανικού». Αυτή την ποικιλόμορφη ομορφιά της θάλασσας και όλα τα συναισθήματα που νιώθουμε βυθίζοντας το βλέμμα ή το σώμα μας στα νερά της, αποτυπώνουν στα έργα τους οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση με τίτλο «Η θάλασσα που αγάπησα» στη γκαλερί Καψιώτη. Έργα τέχνης που εκπροσωπούν όλα τα ρεύματα της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, από τον ρεαλισμό και τον υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση, τον εξπρεσιονισμό και τον ιμπρεσιονισμό, προσκαλούν το θεατή σε ένα συναρπαστικό ταξίδι και τον προκαλούν να νιώσει με όλες τις αισθήσεις του τη μαγεία της θάλασσας.

Info: Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 7.30. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 | Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00. Διάρκεια: έως 24 Ιουνίου.

THEATRE

«Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αναλογιζόμενοι την πορεία τους μέχρι το τέλος, ο Μακμπέθ και η Λαίδη Μακμπέθ έρχονται αντιμέτωποι με δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, όπως ο φόβος, η πλεονεξία, ο έρωτας, ο εγωισμός. Η εξουσία γίνεται αυτοσκοπός και ένα μέσο που καταπίνει όποιον την πλησιάζει και τον αποκόπτει από τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Πρόκειται για μια τρομακτική ιστορία που στην ουσία της όμως είναι τόσο ανθρώπινη, καθώς αναγκάζει τον άνθρωπο να κοιτάξει στον καθρέφτη και να αντικρύσει την ψυχή του αντί για το είδωλό του. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γκουτζαμάνης. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Ναταλία Κηρύκου, Κρίστη Παπαδοπούλου.

Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Πρεμιέρα: Παρασκευή 26 Μαΐου στις 21:30. Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 20:00. Διάρκεια: έως 11 Ιουνίου.

«Υβόννη, Πριγκίπισσα της Βουργουνδίας», του Βίτολντ Γκομπρόβιτς σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου στο «μαγαζάκι της τ3χνης»

yvonni.jpg

Το θεατρικό έργο του Πολωνού συγγραφέα Βίτολντ Γκομπρόβιτς «Υβόννη, Πριγκίπισσα της Βουργουνδίας» (1935) παρουσιάζει η Σοφία Φιλιππίδου, η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική επιμέλεια της θεατρικής δουλειάς.Η Υβόννη εκτός από την σιωπηλή, άσχημη, πληγωμένη «πριγκίπισσα» γίνεται το alter ego της βασίλισσας αλλά και ο καθρέπτης της, που βγάζει στην επιφάνεια την ασχήμια της ποίησης της! Ασημένη Τούντα, Αποστόλης Κεπεσίδης, Μαριέττα Κάβουρα, Ασημένη Τούντα, κ.ά.

Info: «Το μαγαζάκι της τ3χνης», Ν. Νοταρά 60, Αθήνα. Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Ιουνίου στις 21:15. Κάθε Σάββατο, 21:15 & Κυριακή στις 18:15. Διάρκεια: έως 18 Ιουνίου.

Τρεις επιπλέον παραστάσεις για την παράσταση «Υπερβολές!» στο θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

eni-2831-RDwS9.jpg

Ο Γιάννης Καλαβριανός, η Μαριάννα Κάλμπαρη και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου εξερευνούν, καθένας μέσα από την προσωπική του ματιά και μέσα από τη δική του πρωτότυπη ιστορία, τα όρια της φανερής αλλά και κρυμμένης βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Της βίας που ελλοχεύει παντού και απειλεί ανά πάσα στιγμή να ξεπηδήσει και να μας κατασπαράξει. «Υπερβολές!» συνηθίζουμε να λέμε για ό,τι θεωρούμε ότι ξεπερνά τα όρια του «κανονικού», του «φυσιολογικού». Τι είναι όμως «κανονικό» ή «φυσιολογικό» και ποιος μπορεί σήμερα να ισχυριστεί ότι είναι σε θέση να το ορίσει; Είναι δυνατόν να μιλάμε για βία «κανονική» ή για συναισθήματα «υπερβολικά»; Αυτά είναι τα κεντρικά ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε μέσω της ομώνυμης θεατρικής παράστασης. Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου.

Info: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, 14, Πλάκα. Παρασκευή 9 Ιουνίου, Σάββατο 10 Ιουνίου & Κυριακή 11 Ιουνιου στις 21.00. 

«Σεληνιασμός» του Ζορζ Σιμενόν στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή 

1-IVush.jpg

Ένα από τα καλύτερα "σκοτεινά" μυθιστορήματα του Σιμενόν για την κατάπτωση και την τρέλα, διαδραματίζεται στην Αφρική, στην γαλλική αποικία της Γκαμπόν. Ένας νέος Γάλλος ερωτεύεται την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στο οποίο μόλις έχει γίνει ένας μυστηριώδης φόνος. Η Αντέλ, βασική ύποπτη, τον πείθει να ξεκινήσουν ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι στην ενδοχώρα. Η ζούγκλα, ο πυρετός, οι υποψίες και η παράφορη ζήλια οδηγούν τον νέο σε ένα κρεσέντο ψυχικής διαταραχής που καταλήγει στην παραφροσύνη. Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουρούμπαλης. Παίζουν οι ηθοποιοί-σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Τεχνών Εκατό (αλφαβητικά): Χάρης Άννης, Δημήτρης Γαλανάκης, Γιάννης Γκολόης, Μαρία Ιωαννίδου, κ.ά.

Info: Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13. Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 18:30.

«Τι φάση πάλι, ρε;» της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο θέατρο Άλσος 

039e13ca-1200x628-new.jpg


Μετά την περσινή #soldout επιτυχία, η πολυτάλαντη Δήμητρα Παπαδοπούλου επιστρέφει για 2η σεζόν στο θερινό Θέατρο Άλσος και παρουσιάζει τις: Βίκυ Σταυροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα, Ματίνα Νικολάου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου και τους: Γιάννη Ζουγανέλης, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Θανάση Αλευρά, Λευτέρη Ελευθερίου, Στράτο Λύκο, Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Μουζουράκη. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Φωκάς Ευαγγελινός. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης - Φωκάς Ευαγγελινός.

Info: Άλσος Κυψέλης, Ευελπίδων 4, Αθήνα. Πρεμιέρα: Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20:30. Ώρες και ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 20:30. Διάρκεια: έως 30 Σεπτεμβρίου. 

MUSIC CONCERTS

Release Athens 2023 στην Πλατεία Νερού

madrugada-1200-vyoiu.jpg

Το Release Athens ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά μουσικά γεγονότα στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με βασικό χώρο την Πλατεία Νερού, ένα υπέροχο μέρος που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και ταυτόχρονα λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης. Στόχος του φεστιβάλ είναι να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μουσικά γούστα, χωρίς περιορισμούς και στεγανά. Σκοπός είναι το να δοθεί στο Ελληνικό -και όχι μόνο- κοινό η δυνατότητα να απολαύσουν εξαιρετικά shows υψηλών προδιαγραφών με ασφάλεια και άνεση, δημιουργώντας στο μυαλό όλων μουσικές αναμνήσεις για μια ζωή. Φέτος, ο μουσικός θεσμός θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων με τους Nightwish στις 7/06/2023. Μαζί τους οι Insomnium και οι In Flames.

Info: Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα. Διάρκεια: Από Τετάρτη 7 έως Πέμπτη 27 Ιουνίου. Έναρξη στις 17:00.

«Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι σε νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο 

mantama-mpatterflai-anna-son-foto-a-WHmxS.jpg

Με μια νέα παραγωγή της Μαντάμας Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 1, 4, 7 και 10 Ιουνίου 2023 τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης της όπερας και του θεάτρου Ολιβιέ Πυ, στην πρώτη του αναμέτρηση με το αριστούργημα του Πουτσίνι. Διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι είναι μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου. Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι διάσημη για τις υπέροχες άριές της, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της.

Η υπόθεση της όπερας αφορά τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, όπου μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει γιο από την Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί μονάχα στον ίδιο τον Πίνκερτον και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Info: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. 1, 4 7 & 10 Ιουνίου στις 21:00.

Συναυλία του Γιάννης Χαρούλης στο Κατράκειο θέατρο

nikaia-katrakio-xaroulis.jpg

O Γιάννης Χαρούλης και η παρέα του στις 12 Ιουνίου καλούν το κοινό τους στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας για να τραγουδήσουν δυνατά, να χορέψουν, να γελάσουν και να συγκινηθούν. Μαζί λοιπόν, για μία ακόμη φορά, με τραγούδια αγαπημένα, παλιά και νεότερα, φρέσκιες ενορχηστρώσεις, ροκ ηλεκτρισμό και τη δύναμη της παράδοσης.

Info: Κατράκειο θέατρο, Πάροδος Ακροπόλεως.  Δευτέρα 12 Ιουνίου στις  21:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.

Συναυλία της Μαρίζα Ρίζου στο Βεάκειο θέατρο

mariza-rizoy.jpg


Με τον ενθουσιασμό της κυκλοφορίας του τέταρτου προσωπικού της άλμπουμ "Το Χωριό" η Μαρίζα Ρίζου στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχεται τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά. Όπως η ίδια έχει δηλώσει: "Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ο 4ος δίσκος μου με τίτλο "Το Χωριό". Παρέα με ένα μέρος του χωριού -που είναι δηλαδή οι πολύτιμοι συνεργάτες μου-, ετοιμάζουμε ένα live που μιλά για τη διαδρομή που δυστυχώς δε γίνεται να παραλείψει κανείς, εάν θέλει να φτάσει στην ευγνωμοσύνη και στην βαθιά εκτίμηση της ζωής και ‘’Του Χωριού’’ του. Πιο κοντά από ποτέ, πιο μαζί και ήρεμα από ποτέ με μοναδικό στόχο να είμαστε όντως παρόντες και να το χαρούμε. Να είναι οι καλοκαιρινές μας βραδιές σαν να έχουμε μαζευτεί σε ταράτσες και τα λέμε, συνδεόμαστε και γελάμε και κλαίμε και ζούμε. Και είναι όλα οκ και αποδεκτά. Σας περιμένω, σας περιμένουμε! Μαρίζα".

Info: Βεάκειο θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλία. Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 21:30. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.

DON'T MISS

ElaiΩnas Festival 2023 στο θέατρο Ελέρ

790600.jpg

Το ElaiΩnas Festival επιστρέφει για 9η χρονιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, προσφέροντας ιαματικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις με συμμετοχές σημαντικών καλλιτεχνών. "Μένος", τις αιτίες που το γενούν, τη σημασία του, αλλά και τις επιπτώσεις του για τον άνθρωπο, και αντλώντας υλικό από την Ιλιάδα του Ομήρου διοργανώνεται ένα διήμερο αφιέρωμα όπου ηθοποιοί και μουσικοί καλούνται να δουλέψουν πάνω σε επιλεγμένες ραψωδίες: Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Φλωρίδου, Agile Experiments, Jan Van Angelopoulos, Φώτης Σιώτας, Έλενα Μαυρίδου, Γιώργος Μαυρίδης, MOb trio. 

Info: Θέατρο Ελέρ, Φρυνίχου 10, Αθήνα. Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου στις 21:00.

Athens Cocktail Week & Opening Party

acf-2022-186-1-kih3J.jpg

Μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τάσεις, εκείνη των κοκτέιλ, βρίσκει την καλύτερη εκδοχή της στην Αθήνα, την πόλη που στεγάζει μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου. Αυτή την καταπληκτική bar σκηνή της πόλης μας, βάζει στο προσκήνιο το Athens Cocktail Week και δίνει την ευκαιρία στο κόσμο, για 10 ημέρες, από τις 26 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου να δοκιμάσει signature cocktails σε 44 από τα καλύτερα μπαρ της πόλης μας σε προνομιακή τιμή.

Το Athens Cocktail Week, η μεγάλη γιορτή των cocktail ξεκινά με ένα εντυπωσιακό Opening Party στον πιο ανεξερεύνητο κήπο του κέντρου της Αθήνας, στο Θησείο, το Σάββατο 27 Μαΐου, στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens City Festival. Ένα φαντασμαγορικό party με δεκάδες διαφορετικά κοκτέιλ από κορυφαία αποστάγματα και μουσικές της Άννας Αναστασίου από τον Best Radio. Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε ανάμεσα σε περισσότερα από 15 cocktail bars που προτείνουν πάνω από 30 επιλογές σε δημιουργικά, και fun cocktails.

Η γιορτή των cocktail όμως, συνεχίζεται σε 44 κορυφαία μπαρ της πόλης! Μην χάσετε την ευκαιρία κατά την διάρκεια του Athens Cocktail Week από τις 26 Μαΐου ως τις 4 Ιουνίου 2023, να βγείτε σε όλη την Αθήνα! Στην διάρκεια της εβδομάδας, τα συμμετέχοντα bar στο ειδικό μενού του Athens Cocktail Week προτείνουν 2 signature συνταγές cocktail στην προνομιακή τιμή των 8 ευρώ, ενώ πολλά από αυτά διοργανώνουν parties, γευσιγνωσίες αλλά και μια σειρά από ενδιαφέροντα dj set και guest shifts, με καλεσμένους σπουδαία bar από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Info: Opening Party στο Θησείο στις 27 Μαΐου στο Open Air Garden Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Athens Cocktail Festival στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 9 & 10 Ιουνίου.

Κεντρική φωτογραφία: Από την παράσταση, «Η τραγική ιστορία των Μακμπέθ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.»