fbpixel

Search icon
Search
Ασκήσεις προσώπου για αντιγήρανση: Οι 4 μέθοδοι που αξίζει να δοκιμάσετε
BEAUTY

Ασκήσεις προσώπου για αντιγήρανση: Οι 4 μέθοδοι που αξίζει να δοκιμάσετε

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να εντάξετε τη γυμναστική του προσώπου στην καθημερινή σας ρουτίνα


Τον τελευταίο καιρό, οι ασκήσεις προσώπου κάνουν και πάλι γύρους στο διαδίκτυο, με τους χρήστες να ισχυρίζονται ότι χάνουν λίπος στο πρόσωπο ή δημιουργούν ένα πιο ανασηκωμένο πλαίσιο μόνο από την εκτέλεση αυτών των ασκήσεων - αλλά είναι αλήθεια; 

Η αλήθεια πίσω από τις ασκήσεις προσώπου

Οι ασκήσεις προσώπου λειτουργούν για ορισμένους στόχους και ορισμένους ανθρώπους, αλλά όχι για άλλους. Σκεφτείτε το όπως θα κάνατε με τις προπονήσεις ολόκληρου του σώματος: Δεν θα αποκομίσει κάθε τύπος προπόνησης το ίδιο αποτέλεσμα. Ορισμένοι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλύτερα στο HIIT, ενώ άλλοι προτιμούν τη γιόγκα. Το πιλάτες μπορεί να βοηθήσει στη σμίλευση άπαχων μυών, ενώ το τζόκινγκ μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία και την αντοχή. 

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να μειώσουν τα λιποαποστήματα στο πρόσωπο. Αλλά αυτό μας φέρνει σε μια άλλη σημαντική προειδοποίηση: Το "ξεφούσκωμα" του προσώπου και η αλλαγή του περιβάλλοντος λίπους είναι δύο εντελώς διαφορετικά κίνητρα και συνεπώς απαιτούν διαφορετικούς τρόπους δράσης.

Αν θέλετε να χάσετε λίπος γύρω από το πρόσωπο, η άσκηση προσώπου από μόνη της δεν θα το κάνει να συμβεί, όποια κίνηση κι αν κάνετε - το ίδιο ισχύει και για ολόκληρο το σώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι δυνατή η σημειακή μείωση του λίπους. Ωστόσο, ορισμένες μορφές ασκήσεων προσώπου μπορούν να είναι αποτελεσματικές στην προσωρινή μείωση της εμφάνισης του φουσκώματος του προσώπου. Έτσι, αν ξυπνάτε το πρωί με πρησμένο πρόσωπο, οι χειρισμοί του προσώπου μπορούν να σας βοηθήσουν να το απαλύνετε.

Τύποι άσκησης προσώπου για να δοκιμάσετε για τα οφέλη του δέρματος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πειραματιστείτε για να έχετε διαφορετικά αποτελέσματα. Ακολουθούν τέσσερεις από τις πιο καλά τεκμηριωμένες επιλογές για οφέλη στο δέρμα:

1. Gua sha

shutterstock-2021589626.jpg

Η τεχνική gua sha έχει μια εξαιρετικά μακρά και ιερή ιστορία στην κινεζική ιατρική και χρησιμοποιήθηκε τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία ασθενειών. Τα εργαλεία Gua sha βοηθούν στην ενθάρρυνση της λεμφικής αποστράγγισης στο δέρμα και στη χαλάρωση των μυών του προσώπου. Το αποτέλεσμα με επίκεντρο την ομορφιά είναι το μακροχρόνιο περίγραμμα και ο ορισμός του προσώπου. Όταν χρησιμοποιείται με συνέπεια, αυτό το είδος μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του προσώπου που προκαλούν ρυτίδες έκφρασης στο δέρμα.

2. Face rollers

shutterstock-2010432653.jpg

Παρόμοια με το gua sha, οι κύλινδροι προσώπου έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Αν βάλετε το ρολό σας στο ψυγείο, η ψυκτική επίδραση μπορεί επίσης να αποσυμφορήσει στιγμιαία το πρόσωπο. Ωστόσο, τα ρολά προσώπου δεν θα προσφέρουν τόσο δραματικά αποτελέσματα όσο το gua sha. 

3. Μικρορεύματα

shutterstock-1755211676.jpg

Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος πλεονεκτημάτων όταν πρόκειται για τη χρήση εργαλείων μικρορεύματος στο πρόσωπο. Μερικά αξιοσημείωτα από αυτά είναι η μυϊκή τόνωση, η υποστήριξη της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, η ενίσχυση της απορρόφησης τοπικών προϊόντων και ακόμη και η μείωση των ρυτίδων. Με τα εργαλεία μικρορεύματος, μπορείτε να δείτε ένα άμεσο αποτέλεσμα σμίλευσης και μετά από ένα μήνα συμβουλευτικής χρήσης, θα αρχίσετε να βλέπετε και μακροχρόνια αποτελέσματα. 

4. Yoga προσώπου

shutterstock-2439525483.jpg

Όπως σημειώσαμε, η yoga προσώπου δεν θα αλλάξει ως δια μαγείας τη σύνθεση του προσώπου σας, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της συνολικής εμφάνισης με τον καιρό. Επιπλέον, οι καθημερινές τελετουργίες είναι σημαντικές -ειδικά αν αυτό σημαίνει ότι αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του δέρματός σας.

Άλλοι τρόποι βελτίωσης της εμφάνισης του δέρματος

-Χρησιμοποιήστε έναν ορό βιταμίνης C για να προωθήσετε την παραγωγή κολλαγόνου. Οι βιταμίνες C και Ε αποτελούν ζωτικά μέρη της διαδικασίας σύνθεσης του κολλαγόνου, οπότε τροφοδοτώντας τα κύτταρα του δέρματός σας με τα αντιοξειδωτικά, μπορείτε να ενισχύσετε τα φυσικά επίπεδα κολλαγόνου. 

-Ενισχύστε τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματός σας με ρετινόλη. Αυτό το παράγωγο της βιταμίνης Α θεωρείται το "χρυσό πρότυπο" των συστατικών περιποίησης του δέρματος από τους δερματολόγους.

-Κοιμηθείτε περισσότερο και αγχωθείτε λιγότερο. Η σύνδεση μυαλού-δέρματος είναι πραγματική και ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορείτε να φροντίσετε το δέρμα σας είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας. Τόσο το στρες όσο και η έλλειψη ύπνου προκαλούν διάσπαση του κολλαγόνου (μέσω του οξειδωτικού στρες και της κορτιζόλης). 

-Τρώγοντας μια γερή, ισορροπημένη διατροφή σημαίνει ότι το δέρμα σας λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδίδει βέλτιστα.