fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Artist house

ΔΑΝΙΑ

Artist house

Η καλλιτέχνης Julie Von Lotzbeck βρήκε το χώρο που έψαχνε σένα παλιό σπίτι στα λιβάδια, περιτριγυρισμένο από υπέροχη φύση, στην περιοχή πίσω από το περίφημο Louisiana Museum of Modern Art στο Humlebaek της Δανίας. Κοντά στο αντικείμενο που αγαπά, την τέχνη, βρήκε στην κατοικία αυτή ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να εμπνέεται και να δουλεύει ευχάριστα. Με ήσυχο και όμορφο περιβάλλον, κοντά στο νερό, έμοιαζε να αγγίζει ό,τι ακριβώς είχε ονειρευτεί. Το επόμενο βήμα ήταν η ανακατασκευή του σπιτιού και η προσαρμογή του στις δικές της ανάγκες. Εκεί, ζήτησε τη βοήθεια των Norm Architects για να επέμβουν και να δώσουν λύσεις. Οι Jonas Bjerre-Poulsen και Kasper Ronn κλήθηκαν να μετατρέψουν το παλιό αγροτόσπιτο σένα μοντέρνο οίκημα όπου θα μπαίνει πολύ περισσότερο φως από παλιά, ώστε να λειτουργεί τόσο σαν σπίτι όσο και σαν studio. Tα αδρά υλικά που υπήρχαν ήδη στο χώρο έγιναν κύριο συστατικό της έμπνευσής τους. Τοίχοι από τούβλο, δάπεδα από μπετόν κι ένας τεράστιος μεταλλικός στύλος που υποστήριζε τον επάνω όροφο ήταν κάποια από τα βασικά στοιχεία του σπιτιού που διατηρήθηκαν. Αυτά ήταν και τα στοιχεία που αποφάσισαν οι αρχιτέκτονες ότι θα έδιναν την ταυτότητα του νέου χώρου, μαζί με τα παλιά ξύλινα δοκάρια που αποκαλύφθηκαν στη στέγη κατά την ανακατασκευή του πάνω ορόφου. Τα αυθεντικά δάπεδα από μπετόν αφαιρέθηκαν, έγινε εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης και επανακατασκευάστηκαν δάπεδα από μπετόν με αμμώδες τελείωμα και γυαλιστερή επάλειψη.

Λόγω της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, βγήκαν όλα τα θερμαντικά σώματα από τους τοίχους, ώστε οι νέοι που κατασκευάστηκαν εξαρχής να είναι clean-cut, ολόλευκες και ματ επιφάνειες. Χωρίς panels και γυψοσανίδες, μόνο καθαροί λευκοί τοίχοι. Το εξωτερικό του σπιτιού διατηρήθηκε σύμφωνα με τους αρχιτεκτονικούς περιορισμούς της περιοχής, όπως ήταν, καθώς και τα παράθυρα παρέμειναν με το αυθεντικό τους στιλ, κάνοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση με τα μεγάλα ορθογωνισμένα ανοίγματα που δημιουργήθηκαν στον ισόγειο χώρο. Η επίπλωση του σπιτιού έγινε με τα εντελώς απαραίτητα, με μία προτίμηση στα αδρά φυσικά υλικά, ώστε ο χώρος να διατηρεί το ύφος του open studio, όπου η καλλιτέχνης θα εργάζεται με άνεση και ευχέρεια.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ JONAS BJERRE-POULSEN

GLOW LOVES

 Λουκάς Αγγέλου & Βάσω Ασφή: Ερωτευμένοι με το design
DESIGN

Λουκάς Αγγέλου & Βάσω Ασφή: Ερωτευμένοι με το design


Έφτασαν οι customized fendi τσάντες