fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Art of Style

ΜΥΡΤΩ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Art of Style

Η Μυρτώ Αναστασοπούλου µας υποδέχεται στο σπίτι της και µιλάµε για στιλ, µόδα, κοσµήµατα και ό,τι αγαπάει στην καθηµερινότητά της.Eίναι κόρη της διάσηµης σχεδιάστριας κοσµηµάτων Ileana Makri. Η Μυρτώ Αναστασοπούλου, όµως, δεν είναι µόνον αυτό. Πρόκειται για µια δηµιουργική και ταλαντούχα νεαρή γυναίκα που ξεχωρίζει για την έµφυτη αίσθηση του στιλ που διαθέτει και αγαπάει το κόσµηµα, κάτι που αποδεικνύει πως το γονίδιο είναι ισχυρό. Η ίδια, µετά τις σπουδές της στην Αµερική κι ενώ δούλεψε ως fashion assistant της editor at large Carlyne Cerf de Dudzeele, επέστρεψε στην Ελλάδα. Σειρά είχαν τα Μαγεία Tee σε Αθήνα και Μύκονο. Το κόσµηµα και η αγάπη της γι’ αυτό την κέρδισε και αποφάσισε ν’ ασχοληθεί ολοκληρωτικά. «Το 2012, πήγα στη Ν.Υ. και πήρα ένα πτυχίο για Diamond Grading από το GIA. Αγαπώ πολύ τις πέτρες και ήταν µια φανταστική εµπειρία». Σήµερα, συνεργάζεται µε τη µητέρα και την αδερφή της και τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη του press του brand, ενώ ασχολείται συγχρόνως και µε το buying για το νέο κατάστηµα Ileana Makri, που άνοιξε πριν λίγους µήνες στο κέντρο της Αθήνας. «Παράλληλα, ασχολούµαι καθηµερινά µε τον εσµό, µια M.K.O. που αρχίσαµε µε πέντε φίλες µου κι έχει στόχο την καταπολέµηση της σπατάλης».

New ideas

Αυτό που µε γοητεύει στη δουλειά µου είναι τα ταξίδια, γιατί έχω την ευκαιρία να δω ταλαντούχους ανθρώπους και νέες και διαφορετικές ιδέες. Οι τάσεις αλλάζουν συνεχώς κι εκεί που νοµίζω πως τα έχω δει όλα «βγαίνει» κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούριο. Όταν αυτό είναι από τον οίκο µας, µε κάνει ακόµα πιο χαρούµενη και συγχρόνως περήφανη.

Inspiration

Βασική πηγή έµπνευσης ήταν κυρίως η γιαγιά µου και η φίλη µου Heather Schiff, όσο ζούσαν, αλλά και η µαµά µου τότε, τώρα και για πάντα! Τη µητέρα µου τη θαυµάζω ιδιαίτερα. ίνει µάχη συνέχεια και καταφέρνει να κρατήσει το χιούµορ και την όρεξή της για τη ζωή. εν µπορώ παρά να τη θαυµάζω γι’ αυτό. Γενικά θαυµάζω όλες τις γυναίκες της οικογένειάς µου. Είναι όλες δυνατές και δυναµικές, αλλά συγχρόνως ευαίσθητες και τρυφερές.

Αll about style

To στιλ έχει να κάνει µε όποιον δε φοβάται να αγνοήσει τις τάσεις. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που ξέρουν τι τους πάει και τι τους βολεύει και δε βάζουν απλά κάτι που είδαν σε κάποιο περιοδικό και νοµίζουν πως αυτό πρέπει να δοκιµάσουν. Όταν το στιλ είναι έµφυτο σε µια γυναίκα, το αποτέλεσµα είναι αξεπέραστο. Ένα αξεσουάρ-κόσµηµα, τα παπούτσια, µια τσάντα είναι που θ’ αποθεώσουν στιλιστικά µια εµφάνιση και θα «δέσουν» όλο το σύνολο. Μου αρέσουν οι καθαρές, απλές γραµµές. Η ποιότητα στα ρούχα είναι το πιο σηµαντικό στοιχείο -να είναι καλοραµµένα και από καλά υφάσµατα. εν ξεφεύγω πολύ. Το χρώµα και αυτό το διαφορετικό το δίνω µέσω των αξεσουάρ.

Μy place

Το σπίτι µου είναι το καταφύγιό µου. Θέλω να είναι ζεστό και cozy, ενώ δε µου αρέσουν οι τεράστιοι χώροι. Στη διακόσµηση ωστόσο, αποφεύγω το πολύ busy ή βαρύ και το πολύ minimal. Όπως και στο ντύσιµό µου, έτσι και στον χώρο µου λατρεύω τα βασικά χρώµατα και σχέδια, τ’ απαλά υφάσµατα και κάποιες λεπτοµέρειες µε χρώµα σ’ έργα τέχνης και αξεσουάρ. Σίγουρα το υπνοδωµάτιό µου είναι η αγαπηµένη µου γωνιά. Πάνω στο κρεβάτι µου, κουκουλωµένη µε την κασµιρένια Lucien Pellat Finet κουβέρτα µου, χαλαρώνω µπροστά στο τζάκι µ' ένα βιβλίο ή βλέποντας σειρές.

Η Αθήνα µου

Για φαγητό ή ποτό στην πόλη επιλέγω το εστιατόριο Ράτκα, το Καφέ Αβησσυνία, το Μatsuhisa

για sushi -ειδικά το καλοκαίρι

στον εξωτερικό χώρο που έχει φανταστική θέα, το Bluebird bar,

τον Παπαϊωάννου στο Μικρολίµανο για θαλασσινά και φρέσκο ψάρι.

Νew project

Μόλις τελειώσαµε µια exclusive, καλοκαιρινή συλλογή που φτιάξαµε µε τη µαµά και την αδελφή µου για το net-a-porter. Eίµαστε πολύ χαρούµενες µε το αποτέλεσµα. Ένα άλλο project που µε γοητεύει πολύ είναι τα bespoke κοµµάτια.

My favorite list

Σχεδιαστής
O Giambatista Valli

Οίκος µόδας

The Row

Aρχιτέκτονας

Ο Στέλιος Κόις,

ο αρχιτέκτονας του καινούριου µαγαζιού µας! Όνειρο µου είναι να κάνουµε ένα µελλοντικό µου σπίτι µαζί.

Details για το σπίτι

Φρέσκα λουλούδια και πολλά κεριά παντού

Χρώµα

Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου

Gadget

Είµαι εξαρτηµένη από το Apple tv, το iPhone και το iPod και περιµένω και το iWatch µου!

KEIMENO EΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

MAKE UP ARTIST ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΧΟΠΑΝΟΥ

GLOW LOVES

Τα μακριά μαλλιά ξανά στη μόδα: Έτσι θα τα μακρύνετε πιο γρήγορα
HAIR & NAILS

Τα μακριά μαλλιά ξανά στη μόδα: Έτσι θα τα μακρύνετε πιο γρήγορα