fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

ART Inspiration

TRENDS FW 2011/12

ART Inspiration

Fur Tales H γούνα γίνεται και πάλι ένα από τα βασικά συστατικά της χειµωνιάτικης µόδας και όλοι οι φηµισµένοι µετρ του χώρου αρέσκονται να παρασύρονται από τη γοητεία της. Σε συνδυασµό µε άλλα υλικά, ή και όχι, δηµιουργεί υπέροχα σύνολα και αξεσουάρ που βασίζονται στον εντυπωσιασµό και την αίσθηση πολυτέλειας, που άλλοτε γίνεται µε διακριτικό τρόπο και άλλοτε µε τον πιο προκλητικό. Μόδα είναι, άλλωστε, και µε τον εφήµερο χαρακτήρα της µπορεί να πειραµατίζεται ακόµη και µε ακρότητες.

Greenwich Oι τόνοι του πράσινου, από τους πιο σµαραγδένιους µέχρι τους πιο σκοτεινούς του κυπαρισσιού, γίνονται το απόλυτο must του χειµώνα που έρχεται. Συνδυάζονται µε ίσης βαρύτητας τόνους του µπλε, του γκρι ακόµη και του µαύρου, δηµιουργώντας µία από τις πιο ισχυρές τάσεις της νέας σεζόν. Ταιριάζουν, άλλωστε, σε κάθε γυναίκα, προσδίδοντάς της µυστήριο και ακαταµάχητη θηλυκότητα που ζητά εξερεύνηση.

Nostalgia Ροµαντική διάθεση που αναφέρεται σε περασµένες εποχές, µε υλικά που συνωµοτούν σέναν διάχυτο αισθησιασµό. Φίνα, διάφανα υφάσµατα, δαντέλες, τονισµένη µέση και κυµατιστά µαλλιά αναβιώνουν µε σύγχρονο τρόπο την εποχή του ροµαντισµού.

Dominatrix Επιθετική, προκλητική και υπεροπτική, η σύγχρονη γυναίκα αναζητά τα ισχυρά σύµβολα της κυριαρχίας της που θα εκπέµπουν δύναµη, σιγουριά, αυτοπεποίθηση. Όσο πιο έκδηλη γίνεται η επικράτησή της τόσο το καλύτερο.

Winter Whites To λευκό στη διάρκεια του χειµώνα αποκτά µία ιδιαίτερη γοητεία που ισοδυναµεί µε το απόλυτο contrast του χειµωνιάτικου mood. H δηµιουργικότητα εκφράζεται µε ανάγλυφα υλικά, διαφάνειες, νέας τεχνολογίας επιφάνειες και συνθέσεις που εντυπωσιάζουν µε το δικό τους µοναδικό τρόπο, χαρίζοντας τόνους αισιοδοξίας στο µουντό τοπίο.

Royalties Οι γαλαζοαίµατοι, τόσο επίκαιροι τον τελευταίο καιρό, δε θα µπορούσαν παρά να επηρεάσουν τα δρώµενα της µόδας. Σύγχρονες πριγκίπισσες γίνονται σύµβολα ενός παραµυθένιου κόσµου που µοιάζει να ανήκει σε άλλη εποχή.

Mixed Textures ιάφορα υλικά, µε υφές και τεχνοτροπίες περίτεχνες, κάνουν ανατρεπτικές συνθέσεις που σοκάρουν, προκαλούν και σίγουρα εντυπωσιάζουν. Η µόδα στην πιο ανατρεπτική της διάσταση δεν µπορεί παρά να δηµιουργεί ενδιαφέρον.

Boozy colors Oι τόνοι βαραίνουν και η µόδα δανείζεται χρώµατα από τους αναγεννησιακούς πίνακες, µε όλα τα σκούρα χρώµατα να εναλλάσσονται αρµονικά. Ένας από τους πιο ισχυρούς συνδυασµούς του νέου trend είναι αυτός του σκουρόχρωµου δαµασκηνί µε το βαθύ µπλε µε ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσµα. Το παιχνίδι µε τα υλικά βοηθά και επιβραβεύει τη δηµιουργικότητα και τη φαντασία.

Colorize me Αυτήν τη φορά, η παλέτα των δηµιουργών της µόδας γέµισε µε όλα ανεξαιρέτως τα χρώµατα και οι ίδιοι δείχνουν να αφήνονται σε µία έκρηξη δηµιουργικότητας χωρίς περιορισµούς. Απίθανοι συνδυασµοί, χρώµατα που δεν µπορούσαµε να φανταστούµε ότι θα στέκονταν το ένα δίπλα στο άλλο, χρώµα, χρώµα, χρώµα παντού. Ο χειµώνας που καταφθάνει θα είναι ο πιο πολύχρωµος που θυµάστε!

Zooland Καλωσήρθατε στον κόσµο των εξωτικών υπάρξεων του ζωικού βασιλείου. ∆ιάφορα ζώα και πτηνά δανείζουν τις µορφές τους, το τρίχωµα ή τα φτερά τους για ανεπανάληπτες δηµιουργίες της µόδας που θα µείνουν χαραγµένες στη µνήµη µας για πάντα.

Androgyne Η αρσενική εκδοχή του θηλυκού είναι αναµφίβολα µία ακόµη κυρίαρχη τάση της χειµωνιάτικης µόδας. Αυστηροί τόνοι, λιτές γραµµές, ισχυρές δόσεις λευκού µαύρου και εξεζητηµένες πινελιές πολυτέλειας αναδεικνύουν τη ροµαντική όψη του νοµίσµατος.

ΚΕΙΜΕΝA ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΑΡΙΑ

ASSISTANT ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΑΝΑΚΗ

GLOW LOVES

Η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου μας επανασυστήνεται ως συγγραφέας μέσα από το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το Φιλί του Θεού»
MAGAZINE

Η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου μας επανασυστήνεται ως συγγραφέας μέσα από το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το Φιλί του Θεού»