fbpixel

Search icon
Search
Αρώματα: 5+1 τρόποι για να παρατείνετε τη διάρκεια τους
FACE & BODY

Αρώματα: 5+1 τρόποι για να παρατείνετε τη διάρκεια τους

Πώς μπορείτε να κάνετε ένα άρωμα να διαρκέσει περισσότερο στο δέρμα σας


Όταν δεν αξιοποιείτε στο έπακρο το άρωμά σας, το πρώτο πράγμα που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό είναι ότι μάλλον απλώς σπαταλήσατε το shopping budget σας. Όμως, δεν είναι πάντα το άρωμα που έχει κακή απόδοση ή μικρή διάρκεια ζωής. Ποια είναι η παγίδα; Πολύ συχνά, ο λόγος πίσω από την απογοητευτική απόδοσή του προέρχεται από τη λανθασμένη εφαρμογή του. Φυσικά, δεν έχει κάθε άρωμα τη δύναμη να σας εξυπηρετεί όλη την ημέρα, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πολλοί δεν ξέρουν πώς να το εφαρμόσουν σωστά.

Παρακάτω, ακολουθούν 5+1 συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια του αρώματός σας και να μυρίζετε υπέροχα all day long!

1. Κάντε ντους ή μπάνιο πριν εφαρμόσετε ένα άρωμα

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το άρωμα να εφαρμόζεται σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Κάθε λεπτό που περνάει, το δέρμα μας παλεύει με τον ιδρώτα, τη σκόνη από τον αέρα, τα μικρόβια και την απόρριψη των νεκρών κυττάρων του. Πρέπει να «αναπνέει», οπότε η απόρριψη αυτών των μικροβίων είναι απαραίτητη. Όταν πρόκειται για ντους, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ζεστό νερό - με αυτόν τον τρόπο οι πόροι του δέρματός σας θα ανοίξουν πολύ καλύτερα, πράγμα που επιπλέον σημαίνει ότι θα είναι πολύ πιο δεκτικό στο άρωμα. Σίγουρα, μπορείτε να το εφαρμόσετε χωρίς να κάνετε πρώτα ντους, αλλά σίγουρα δεν θα πετύχετε την απόλυτη απόδοση και διάρκεια. Η εφαρμογή ενός αρώματος στο καθαρό, στεγνό (μην ξεχνάτε να το στεγνώσετε καλά) δέρμα θα του επιτρέψει να υποδεχτεί το άρωμα και να το απορροφήσει πολύ καλύτερα.

shutterstock-1986199064.jpg

2. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Μετά το ντους και πριν από την εφαρμογή του, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια lotion πριν. Ο λόγος πίσω από αυτό το βήμα είναι ότι η ενυδάτωση του (λιπαρού) δέρματος θα διατηρήσει και θα «κλειδώσει» το άρωμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που έχετε μια ενυδατική κρέμα με το ίδιο άρωμα με το άρωμα που επιλέξατε - αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Tip: Το ξηρό δέρμα δεν θα διατηρήσει το άρωμα τόσο καλά όσο το λιπαρό. Μην χρησιμοποιείτε κρέμα με κάποια διαφορετική και συγκεκριμένη μυρωδιά, καθώς η αρωματική μίξη που θα δημιουργήσετε δεν θα είναι πολύ ευχάριστη.

3. Χρησιμοποιήστε βαζελίνη 

Αυτό που πιθανώς δεν γνωρίζατε είναι ότι η βαζελίνη, όταν εφαρμόζεται στη μέσα μεριά του καρπού σας, θα κρατήσει το άρωμα περισσότερο. Η βαζελίνη θα ενυδατώσει επίσης το δέρμα σας, γεγονός που θα παρατείνει τη διάρκεια του αρώματος. Επίσης, θα προστατεύσει το άρωμα από τον αέρα και την πιθανή επαφή με τα ρούχα σας. Η βαζελίνη είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε ένα άρωμα να διαρκέσει περισσότερο!

shutterstock-221862415-nMNBl.jpg

4. Ψεκάστε ή ταμπονάρετε το άρωμά σας, μην το τρίβετε

Ένα από τα συνηθισμένα λάθη είναι το τρίψιμο των αρωμάτων με γυμνά χέρια. Η καλύτερη πρακτική είναι να έχετε το μπουκάλι 5-7 ίντσες μακριά από το σώμα. Το τρίψιμο του αρώματος θα καταστρέψει τα σωματίδια του αρώματος, γεγονός που θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε επίσης, ότι μόλις ψεκάσετε το άρωμα δεν θα το αγγίξετε - αφήστε το να στεγνώσει σωστά.

5. Εφαρμόστε άρωμα στα σημεία παλμού

Ένας από τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να απολαμβάνετε με τον καλύτερο τρόπο το αγαπημένο σας άρωμα είναι να το εφαρμόζετε στα σημεία των παλμών σας. Δεν χρειάζεστε τόνους ψεκασμών σε τυχαία σημεία του σώματός σας, 1 ψεκασμός σε κάθε σημείο παλμού θα είναι αρκετός.

  • Πίσω από τα αυτιά σας
  • Στο σημείο της κλείδας σας
  • Πίσω από το κεφάλι σας
  • Στους καρπούς σας

Μην ψεκάζετε το άρωμα δύο φορές στα ίδια σημεία, γιατί αυτό δεν θα επιτρέψει στις νότες να ανοίξουν σωστά και να αναπτύξουν την πλήρη φύση τους. 

shutterstock-391237387.jpg

6. Εφαρμόστε λίγο στα μαλλιά σας

Δεν είναι κακό να ψεκάζετε λίγο από άρωμα στα μαλλιά σας. Είναι καλύτερο βέβαια να το ψεκάσετε στη βούρτσα σας για να κρατήσετε την τρίχα σας ασφαλή από το αλκοόλ και στη συνέχεια, απλά, να τα βουρτσίσετε. Το άρωμα θα διαρκέσει περισσότερο στα μαλλιά απ' ό,τι στο δέρμα, οπότε είναι μια win-win κατάσταση. Σας συμβουλεύουμε να εφαρμόζετε το άρωμα μόνο σε φρεσκολουσμένα μαλλιά, επειδή το φυσικό έλαιο τους μπορεί να βλάψει την αρχική μυρωδιά του αρώματος.