fbpixel

Search icon
Search
Απώλεια βάρους: 4 βασικοί κανόνες του πρωινού για να χάσετε κιλά
WELLNESS

Απώλεια βάρους: 4 βασικοί κανόνες του πρωινού για να χάσετε κιλά

Η σωστή διατροφή ξεκινάει από την πρώτη στιγμή της ημέρας


Πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι, η ανάγκη για την απώλεια των περιττών κιλών γίνεται πιο έντονη. Οι επισκέψεις στο γυμναστήριο είναι πιο συχνές ενώ το καθημερινό διατροφολόγιο αρχίζει να γίνεται πιο αυστηρό. Παρόλα αυτά, έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι για να χάσουμε βάρος δεν χρειάζεται ούτε να κάνουμε υπερβολές ούτε να ακολουθούμε εξαντλητικές μεθόδους. Αρκούν μερικά «έξυπνα» βήματα και οργάνωση, τα οποία θα μας οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Καθώς όλα αρχίζουν από την πρώτη στιγμή της ημέρας, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 4 βασικούς κανόνες που καλείστε να ακολουθήσετε στο πρωινό για να χάσετε βάρος. 

Ανακαλύψτε τους!

1. Μην παραλείπετε το πρωινό

e37a1b823cff7ff91eb135e855808e13.jpg

Ο πρώτος και ο βασικότερος κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να παραλείπετε το πρωινό γεύμα, ό,τι κι αν συμβαίνει. Σύμφωνα με ειδικούς, το πρωινό επιταχύνει τον μεταβολισμό και μας βοηθά σημαντικά στο να κάψουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν έχει σημασία μόνο τι τρώμε εκείνη τη στιγμή αλλά ολόκληρη η διαδικασία, η οποία κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. 

2. Πιείτε νερό

e462de973ad8f80681d3fe94d2725573-1.jpg

Πρόκειται για μία συνήθεια, την οποία μόλις την εντάξετε στην καθημερινότητά σας δεν θα μπορείτε να την αποχωριστείτε. Πολλοί πιστεύουν πως η κατανάλωση νερού θα πρέπει να ξεκινάει μετά το πρωινό. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Για να ενεργοποιήσετε τον μεταβoλισμό σας, καλείστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, με άδειο στομάχι. Ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να πίνουμε νερό και κατά τη διάρκεια του γεύματος αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του. Άλλωστε η σωστή ενυδάτωση προωθεί ένα υγιές πεπτικό σύστημα, με ομαλή λειτουργία της πέψης.

3. Η πρωτεΐνη το πρωί είναι must

367e101b104e108fb24ced9a7fa92de0.jpg

Ειδικοί διατροφολόγοι και διαιτολόγοι επισημαίνουν πως το πρωινό γεύμα πρέπει να περιέχει ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης. Και αυτό γιατί, η πρωτεΐνη είναι κορυφαίο μακροθρεπτικό συστατικό για τον κορεσμό, δηλαδή μας δημιουργεί την αίσθηση ότι είμαστε χορτάτοι, έχοντας καταναλώσει μικρότερη ποσότητα φαγητού. Ποια τρόφιμα ανήκουν στην κατηγορία των πρωτεϊνών, τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε το πρωί; Πρώτα στη λίστα με τη μεγαλύτερη δημοφιλία βρίσκονται τα αυγά, καθώς είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,D, K, B12, B2, B5, αλλά και σίδηρο, φώσφορο και ποτάσιο. Αποτελεί επίσης μια καλή πηγή Ω3 λιπαρών και είναι χαμηλό σε θερμίδες - μόλις 80 ανά αυγό. Ακολουθούν η γαλοπούλα, το γιαούρτι, οι σπόροι κολοκύθα και το τόφου. 

4. Πείτε όχι στη ζάχαρη

397f8000561719de89e66f18a02f81d0.jpg

Κι αν δεν μπορείτε να πείτε ένα ολοκληρωτικό «Όχι», προσπαθήστε να την περιορίσετε. Αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Για παράδειγμα, η προσθήκη ζάχαρης στον καφέ είναι υπεύθυνη για την επιβάρυνση της σιλουέτας. Σκεφτείτε πόσους καφέδες πίνετε την ημέρα και την αναλογία της ζάχαρης που αντιστοιχούν. Αν δεν μπορείτε τον σκέτο καφέ, προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης που προσθέτετε ή περιορίστε την από άλλα γεύματα της ημέρας.