fbpixel

Search icon
Search
Απρόσμενες αλλαγές και ηχηρές μετακινήσεις αναβαθμίζουν τη γαστρονομική σκηνή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
TASTE

Απρόσμενες αλλαγές και ηχηρές μετακινήσεις αναβαθμίζουν τη γαστρονομική σκηνή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα νέα που κάθε food lover θέλει να γνωρίζει


Η νέα σεζόν φέρνει μαζί της και μια καινούρια εποχή στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας. Η επιστροφή στην καθημερινότητα δημιουργεί την ανάγκη για διερεύνηση του ορίζοντα, για την ανακάλυψη νέων spots που θα μετατραπούν σε αγαπημένα στέκια και για γεύσεις που θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη έχουν αποδείξει πολλάκις, ότι γνωρίζουν πως να "ανακατεύουν την τράπουλα" αλλά και τον τρόπο να ανταμείβουν κάθε food lover - κι όχι μόνο. 

Απρόσμενες αλλαγές και αφίξεις που θα μετατραπούν σε talk of the town κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας και ταράζουν τα νερά της foody σκηνής των δύο μεγαλουπόλεων της χώρας!

Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποχαιρετά το Nolan και το Proveleggios

Μέσα από μία σύντομη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram πριν από λίγες ημέρες, ο chef, Σωτήρης Κοντιζάς, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα τρία εστιατόρια που αποτελούσε βασικό πυλώνα της λειτουργίας τους. Ο chef δεν είναι πια μέλος των Nolan, Proveleggios και sweet Nolan. Για τους gastronomy gurus της χώρας αυτή η κίνηση δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς, ο ίδιος του δεν είχε συμμετάσχει από την αρχή στο project της Μυκόνου.

Όπως όλα δείχνουν ο Σωτήρης Κοντιζάς, θα επικεντρωθεί στο Tanpopo, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις για νέες συνεργασίες. 

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι... Rock 'n' Roll  

Το θρυλικό bar της Λουκιανού - αντικειμενικά (!) το πιο όμορφο στενό της πρωτεύουσας - αλλάζει ταυτότητα και υποδέχεται έναν από τους πιο αγαπημένους chef της χώρας αυτήν τη στιγμή. Ο πολυβραβευμένος Άνταμ Κοντοβάς θα είναι ο νέος consultant chef του Rock 'n' Roll στο Κολωνάκι, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Χριστόφορο Πέσκια, ο οποίος βρίσκεται στο "τιμόνι" του θρυλικού spot για περίπου 30 χρόνια. 

Σε δηλώσεις του ο chef τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτήν τη συνεργασία που θα ξεκινήσει επίσημα μέσα στον Οκτώβριο. Οι προτάσεις που θα σερβίρονται θα βασίζονται απόλυτα στο στιλ και στη φιλοσοφία του Άνταμ Κοντοβά και θα αντλήσουν έμπνευση από το αμερικανο-fusion μπιστρό.

Πολυαναμενόμενες αφίξεις στην Αθήνα 

Πρώτο στις νέες αφίξεις της πρωτεύουσας βρίσκεται το εστιατόριο ASΩTOS. O chef  Μιχάλης Μερζένης επρόκειτο να ανοίξει, μέσα στις επόμενες ημέρες, το πρώτο του εστιατόριο μαζί με τον Λευτέρη Γεωργόπουλο των Clumsies, Odori, Theory bar κ.ά. μαζί με τους Παναγιώτη Κουτσουμπή και Νικόλα Σπυρόπουλο από τα Poco a Poco, Forte, Wild Poppies, Fillin’ Tipsy.

Το νέο αυτό εγχείρημα θα βρίσκεται στο Παγκράτι και θα πάρει τη θέση του Frater & Soror και το speakeasy του, το Phi Beta Kapa. Βασική αρχή του εστιατορίου θα είναι η απλότητα, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη. Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και τα κρασιά και τα cocktails που θα συνοδεύουν τις υπέροχες γεύσεις. 

Ο Ηλίας Μαρινάκης, ένας άνθρωπος που έχει συμβάλλει σημαντικά στη άνοδο της αθηναικής bar σκηνής, θα συστήσει στο κοινό της πρωτεύουσας - και όχι μόνο - σε περίπου δύο μήνες, το Quinn's, όνομα - φόρος τιμής σε ένα αγαπημένο λονδρέζικο spot του ιδιοκτήτη. To bar θα βρίσκεται θα βρίσκεται στην Πιάτσα των Ιλισσίων και θα έχει παγωμένα cocktails και  ανατρεπτικό bar food, ανοίγοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον δρόμο προς μία νέα μορφή διαχρονικότητας. 

Συνεχίζοντας, η Taratsa Athens δίνει την ευκαιρία να δούμε την Αθήνα από... ψηλά. Στον έβδομο όροφο του Regal Hotel, ο Γιώργος Μελισσάρης μαζί με τον Αλέξανδρο Τσελέπη και τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο του Bar in front of the bar - έχουν καταλάβει την 98η θέση στα περσινά The World´s 50 Best Bars - χαρίζουν στους επισκέπτες μοναδικά cocktails και γεύσεις που θα τους συνεπάρουν. Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης, ο οποίος παρουσιάζει γεύσεις με ελληνική κατεύθυνση σε συνδυασμό με το έντονο ανατολικό στοιχείο. 

Την προσοχή των food & bar lovers έχει κεντρίσει τόσο το "Τέλειον Hi-Fi bar", που προετοιμάζουν σε ένα παλιό ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης οι Κωνσταντίνος Πολατίδης, Πέτρος Χυτήρης, Γιάννης Κοντογεωργάκης και Θανάσης Χατζόπουλος και όσο και η "Amore Spritzeria" της Σκεύη Ερωτοκρίτου ("Blue Bird", "Joshua Tree"), που θα προστεθεί στο Νέο Κόσμο, η οποία θα είναι η αφιερωμένη στα απεριτίβο και κλασικούς και χαλαρούς ρυθμούς. 

New loves in SKG 

Είναι γνωστό, πως όταν μιλάμε για τη γαστρονομία, η Θεσσαλονίκη ξέρει πολύ καλά πως να βάζει το δικό της λιθαράκι και να μαγνητίζει τα βλέμματα. Αυτό το φθινόπωρο, η συμπρωτεύουσα τα έχει όλα και ετοιμάζεται να υποδεχθεί μία σειρά από αφίξεις που θα συζητηθούν. 

Πρώτο στη λίστα το Τζέλα Δέλτα - ούτε αυτό έχει φουγάρα! Πρόκειται για ένα νέο bar στο κέντρο της πόλης και με το συγκεκριμένο όνομα, δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο. Όπως όλα δείχνουν, το νέα αυτό spot θα έχει μία ενημερωμένη λίστα από cocktails και one of a kind αισθητική, ενώ βασικός στόχος είναι να δημιουργήσει μία νέα εποχή στα bar της Θεσσαλονίκης. 

Στις under constraction επιλογές βρίσκεται το Φοίνιξ Καφενείο, που όπως μαρτυράει το όνομα του θα είναι ένα σύγχρονο καφενείο που θα "παντρέψει" το χθες με το σήμερα, αλλά και το Mamo στη παλιά παραλία και πιο συγκεκριμένα στην οδό Λεωφόρος Νίκης. 

Τέλος, σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του το Lyke Café, ένα μοντέρνο spot για τους coffee lovers. Θα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, έχει μία μεγάλη ποικιλία καφέ, λιχουδιές και snacks που μπορείτε να απολαύσετε all day long.