fbpixel

Search icon
Search
Απολαύστε την προσθήκη του αρχιτέκτονα Frank Gehry στο κατάστημα Seoul Louis Vuitton
DESIGN NEWS

Απολαύστε την προσθήκη του αρχιτέκτονα Frank Gehry στο κατάστημα Seoul Louis Vuitton

Με μια στοίβα από τσαλακωμένο γυαλί


Ο Frank Gehry έχει προσθέσει μια σειρά από τσαλακωμένο γυαλί πάνω από έναν κύβο από λευκή πέτρα για το Louis Vuitton Maison Seoul, του οποίου το interior design υπογράφει ο πετυχημένος αρχιτέκτονας Peter Marino. Η οροφή είναι μια αναφορά στις καμπύλες στέγες που βρέθηκαν στην παραδοσιακή κορεατική αρχιτεκτονική, ενώ παράλληλα έχει και μια αναφορά στις φόρμες του Gehry's Foundation Louis Vuitton στο Παρίσι. Σχεδιασμένα για να «δίνουν την εντύπωση της πτήσης», αυτά τα γυάλινα panels βοηθούν στο φιλτράρισμα του φωτός σε όλο το κτίριο. Η στέγη σχηματίζει ζιγκ-ζαγκ, δημιουργώντας μια σειρά από ιδιωτικές βεράντες στους πάνω ορόφους. Περιηγηθείτε στους χώρους και γεμίστε τα μάτια σας με όμορφες εικόνες διακόσμησης! Είναι εκπληκτικό!

frank-ghery-louis-vuitton-maison-2seoul-architecture-photos-yong-joon-choi-dezeen-2364-col-5-852x1062.jpgfrank-ghery-louis-vuitton-maison-seoul-architecture-photos-yong-joon-choi-dezeen-2364-col-2-852x1302.jpg


«Αυτό που με ενόχλησε όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά τη Σεούλ πριν από περίπου 25 χρόνια ήταν η σχέση αρχιτεκτονικής με το φυσικό τοπίο» δήλωσε ο Gehry. «Θυμάμαι ακόμα τις έντονες εντυπώσεις που είχα από τον κήπο του ιερού Jongmyo» συνεχίζει λέγοντας.

Οι εσωτερικοί χώροι του Louis Vuitton Maison Seoul, που βρίσκονται πάνω από πέντε ορόφους, συνδυάζουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ του πολυτελούς οίκου μόδας με μια μόνιμη συλλογή έργων τέχνης και αρχειακών αντικειμένων κι έναν προσωρινό εκθεσιακό χώρο για όλους τους art lovers. Μάλιστα, μια εντυπωσιακή έκθεση με γλυπτά του Alberto Giacometti από τη συλλογή του ιδρύματος Louis Vuitton είναι σε εξέλιξη.

frank-ghery-louis-vuitton-maison-seoul-architecture-photos-yong-joon-choi-dezeen-2364-col-4-852x1136.jpg

Ο Μαρίνο δήλωσε ότι σχεδίασε κάθε όροφο σαν ένα «διαφορετικό σύμπαν», με μια τεράστια είσοδο ύψους δώδεκα μέτρων, που έρχεται σε αντίθεση με τα πιο οικεία καθιστικά στο εσωτερικό. Οι πιο ανοιχτοί χώροι είναι ένα μείγμα λευκών τοίχων και ξύλινων πατωμάτων. Τα μικρότερα ιδιωτικά σαλόνια ντύνονται με πέτρα στο δάπεδο για να δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε σκαλιστές κόγχες.

«Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν με απόλυτη ακρίβεια, ώστε να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στη ζωντανή, ενεργητική γλυπτική ποιότητα του εξωτερικού του Gehry» εξήγησε ο Marino. «Ο δυναμισμός των ορθογώνιων όγκων έρχεται σε ξεκάθαρη αντίθεση με τις μπαρόκ γυάλινες ασπίδες του κτιρίου». Στη βιτρίνα, μια σειρά από πολύχρωμα paper trees κάνουν σαφή αναφορά σε αυτά που χρησιμοποίησε το στούντιο του Gehry στα αρχιτεκτονικά του μοντέλα.

maison-seoul-store.jpg

Ο Marino επίσης επιμελήθηκε τα έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε όλο το κατάστημα. Τα έργα τέχνης επιλέχθηκαν για να δημιουργήσουν «φωτεινά πεδία χρώματος», συμπεριλαμβανομένων αυτών του Mark Hagan, του Anselm Reyle, του Brendan Smith και του Marcello Lo Guidice. Πρόσφατα ολοκλήρωσε εργασίες ανακαίνισης στο κατάστημα της Louis Vuitton στην οδό Bond Street του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας πανέμορφα έργα τέχνης από τον Tracy Emin και τους Campana Brothers.

Ο οίκος Louis Vuitton, ο οποίος πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στις τσάντες με ενσωματωμένες οθόνες OLED, συχνά συνεργάζεται με πετυχημένους αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και σχεδιαστές και πρόσφατα γιόρτασε 160 χρόνια συνεργασίας με μια εκπληκτική έκθεση στο Λος Άντζελες.

Φωτογραφία: Yong Joon Choi