fbpixel

Search icon
Search
Αποφύγετε αυτά τα λάθη όταν κάνετε ντους & αποκτήστε μεταξένιο δέρμα
FACE & BODY

Αποφύγετε αυτά τα λάθη όταν κάνετε ντους & αποκτήστε μεταξένιο δέρμα

Δείτε ποια είναι αυτά και πώς θα τα διορθώσετε


Ξέρουμε τι σκέφτεστε: Δεν υπάρχει λανθασμένο τρόπος όταν πρόκειται για το καθημερινό σας ντους, αφού οι κινήσεις είναι απλές και καθορισμένες. Βάζετε αφρόλουτρο, ξεβγάζετε με νερό και είστε έτοιμες. Μπορεί να νομίζετε πως καθαρίζετε την επιδερμίδα σας πλήρως, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Ως αποτέλεσμα ταλαιπωρείτε και κάποιες φορές ερεθίζετε το δέρμα σας, το αφυδατώνετε και τα μικρόβια και οι ρύποι δε φεύγουν ποτέ, αλλά απλώς μετακινούνται σε άλλα σημεία του σώματος και πολλαπλασιάζονται. Εμείς συγκεντρώσαμε τα 8 πιο συνήθη λάθη στα οποία προβαίνετε όταν κάνετε ντους και πώς θα τα διορθώσετε, για να αποκτήσετε flawless skin μια και καλή. 

shower.jpg

Λάθος #1: Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα ζεστό ντους μετά από μια κουραστική και πιεστική ημέρα στη δουλειά. Ωστόσο, το ζεστό νερό που πέφτει στο σώμα σας μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και να την κάνει πιο «σκληρή» τελικά. Επίσης, φέρνει το αίμα στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να προκαλείται φαγούρα ή ακόμη κι έκζεμα. 

Το σωστό: Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και μόνο για 10 λεπτά, διότι διαφορετικά θα μουλιάσει η εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και θα εμφανιστούν αυτές οι αντιαισθητικές ζάρες. 

Λάθος #2: Επιλέγετε το λάθος σαπούνι

Εκτός από τα αφρόλουτρα, υπάρχετε κι εσείς που προτιμάτε τα παραδοσιακά σαπούνια, που εκτός από τους ρύπους και τα μικρόβια, απομακρύνουν και τα φυσικά έλαια του δέρματος. 

Το σωστό: Αντ' αυτών, χρησιμοποιήστε soap bars, που είναι ενυδατικά και άοσμα, διότι και τα αρώματα μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα. Για να μυρίζετε όμορφα, απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική σώματος ή το body oil σας και είστε πανέτοιμες.

Λάθος #3: Τρίβετε πολύ το δέρμα σας

Το έντονο τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα κι ερεθισμούς στην εξωτερική στοιβάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα απολεπιστικά προϊόντα, που είναι πιο hardcore και άρα ακατάλληλα για την επιδερμίδα, ακόμη κι αν δεν είναι ευαίσθητη. 

Το σωστό: Εάν θέλετε να κάνετε απολέπιση, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε body sugars ή salt scrubs, τα οποία λιώνουν όταν ανακατεύονται με το νερό, οπότε είναι πιο ήπια και φιλικά. Εφαρμόστε τα 2 φορές την εβδομάδα. 

shower2.jpg

Λάθος #4: Αγαπάτε τον αφρό

Τα αφρόλουτρα που κάνουν πολλή σαπουνάδα περιέχουν αρκετά χημικά στοιχεία, όπως το λεγόμενο sidium laurel sulfate, που μπορεί να ερεθίσει στο μέγιστο το δέρμα. Επίσης, θεωρείτε πως όποιο προϊόν κάνει πολύ αφρό, καθαρίζει καλύτερα το δέρμα; Ξανασκεφτείτε το. 

Το σωστό: Αρκεί να εφαρμόζετε μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σας shower gel, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσο και να μην μπορείτε να αντισταθείτε στη μυρωδιά του.

Λάθος #5: Δεν προσέχετε το σφουγγάρι σας

Το να αφήνετε το σφουγγάρι σας στη μπανιέρα για μέρες χωρίς να το καθαρίζετε, μπορεί να γίνει εστία μικροβίων, τα οποία φυσικά θα μεταφερθούν στο δέρμα σας. 

Το σωστό: Μετά το ντους ξεπλύνετέ το πολύ καλά, ώστε να φύγει η σαπουνάδα και κρεμάστε το κάπου για να στεγνώσει. Φροντίστε, επίσης, να το ανανεώνετε κάθε 3 εβδομάδες ή και νωρίτερα εάν είναι εφικτό. Όσο για τις πετσέτες, καλό είναι να χρησιμοποιείτε σε κάθε ντους διαφορετική και καθαρή. 

Λάθος #6: Δεν ξεπλένετε καλά το αφρόλουτρο

Αλήθεια, σας έχει τύχει κάθε φορά που βγαίνετε από το μπάνιο, να υπάρχουν σημεία στο σώμα σας, στα οποία δεν ξεπλύνατε το αφρόλουτρο καλά; Εάν ναι, πρέπει να γνωρίζετε πως αφήνοντας το προϊόν στο δέρμα, αυτό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια, που είναι υπεύθυνα για την προστασία της επιδερμίδας σας. 

Το σωστό: Φροντίστε να ξεπλένετε πολύ καλά το σώμα σας με χλιαρό νερό και να σκουπίζεστε εξίσου σχολαστικά. 

shower3.jpg

Λάθος #7: Κάνετε απότομες κινήσεις όταν σκουπίζεστε

Σκουπίζοντας τόσο δυνατά το σώμα σας με την πετσέτα, αυτό που καταφέρνετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε φλεγμονές κι ερεθισμούς. 

Το σωστό: Αντ' αυτού, καλό είναι να το ταμπονάρετε με απαλές κινήσεις. Όσο για τα μαλλιά σας. Μην τα τυλίγετε πάνω με την ίδια πετσέτα, αλλά αφήστε τα ανέμελα να στεγνώσουν φυσικά ή με το πιστολάκι -σε μεσαία πάντα θερμοκρασία, για να μην ταλαιπωρήσετε την τρίχα.

Λάθος #8: Αργείτε να εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα σώματος

Πολλές φορές περιμένετε μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά το δέρμα σας, για να απλώσετε την αγαπημένη σας body lotion. 

Το σωστό: Το σωστότερο είναι να την εφαρμόζετε μέσα σε 3 λεπτά μετά το ντους, ενώ καλό είναι να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν ceramides, λιπίδια τα οποία μπορούν να ενυδατώσουν στο μέγιστο την επιδερμίδα και να μειώσουν τις πιθανότητες ερεθισμών.