fbpixel

Search icon
Search
HEALTH

Αντιμετωπίζετε συχνές κολπίτιδες; 9 προϊόντα που θα αλλάξουν αυτήν την κατάσταση

Αρκεί να αλλάξετε συνήθειες


Αντιμετωπίζετε συχνές κολπίτιδες; 9 προϊόντα που θα αλλάξουν αυτήν την κατάσταση

Νιώθετε κάποια φαγούρα ή κάψιμο στην περιοχή του κόλπου σας; Ή έχετε πρόσφατα παρατηρήσει μια έντονη μυρωδιά ψαριού εκεί κάτω; Μπορεί να αντιμετωπίζετε μη ισορροπημένο κολπικό pH. Με λίγα λόγια, το κολπικό pH είναι το μέτρο του πόσο όξινο ή βασικό είναι το περιβάλλον του κόλπου σας. Σε μια περιοχή από 0–14, ένα pH που είναι πιο κοντά στο 0 είναι πιο όξινο και ένα που είναι πιο κοντά στο 14 είναι πιο βασικό. Ένα pH κοντά στο 7 θεωρείται ουδέτερο. Ένα υγιές ή «φυσιολογικό» κολπικό pH τυπικά δεν πέφτει στο ουδέτερο εύρος, αλλά αντίθετα είναι αρκετά όξινο και κυμαίνεται μεταξύ 3,5 και 4,5.

Δυστυχώς, το pH του κόλπου δεν είναι πάντα σε ισορροπία. Το κολπικό pH μπορεί να μειωθεί για διάφορους λόγους, όπως λοιμώξεις, χημικές ουσίες, λήψη αντιβιοτικών, ακόμη και σπέρμα. Μερικά σημάδια ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε μη ισορροπημένο κολπικό pH περιλαμβάνουν: Μια έντονη μυρωδιά ψαριού (αυτό συμβαίνει συχνά σε άτομα που έχουν μια κοινή κολπική λοίμωξη που ονομάζεται βακτηριακή κολπίτιδα). Μια εμφάνιση κίτρινης ή λευκής κολπικής έκκρισης, κνησμό ή κάψιμο του κόλπου. 

bath-essentials-2-HGQ68.jpg

Παρακάτω, δείτε πώς με τα κατάλληλα καθαριστικά και τα κατάλληλα tips θα πετύχετε να διατηρήσετε το pH εκεί που απαιτείται. 

Δείτε ένα γιατρό

Πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε είδος θεραπευτικού σχήματος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μη ισορροπημένο κολπικό pH είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Δοκιμάστε προβιοτικά

Τα προβιοτικά συμπληρώματα είναι ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγείας του εντέρου και του μικροβιώματος του κόλπου.

Δοκιμάστε ένα κολπικό τζελ

Τα κολπικά τζελ είναι σχεδιασμένα για να εξισορροπούν το pH του κόλπου σας εάν είναι πολύ υψηλό ή όξινο. Θα βρείτε πολλά κολπικά τζελ διαθέσιμα στα φαρμακεία.

 Soft touch

Soft touch

Intim Area Foam, Frezyderm, Attica

BUY ME
 Gel me

Gel me

Intimate Plus, Apivita, Attica

BUY ME
 Extra protection

Extra protection

Intimate Plus Gel with Propolis & Tea Tree, Apivita, Hondos Center

BUY ME
 Parabens free

Parabens free

Intim Area Liquid, Frezyderm, Hondos Center

BUY
 Moisturizing gel

Moisturizing gel

Aqua Vaginal Care Gel, Frezyderm, Attica

BUY ME
 Treat me

Treat me

Wash Original, Eva Intima, Hondos Center

BUY ME

Γνωρίστε ότι τα αντιβιοτικά μπορούν να διαταράξουν το pH του κόλπου σας

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πολλά καλά βακτήρια που ζουν στον κόλπο και την κολπική χλωρίδα.

Μείνετε μακριά από προϊόντα με έντονο άρωμα

Τα αρωματικά σώματος και τα σαπούνια είναι ένα πολύ αγαπημένο συστατικό της ρουτίνας ντους πολλών ανθρώπων και για αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

bath-lily-aldridge.jpg

Φάτε λίγο γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει Lactobacillus, το οποίο είναι ένα «καλό» βακτήριο που μπορεί να βρεθεί σε διάφορα μέρη του σώματός, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων και του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές και ισορροπημένο κολπικό pH.

Εφαρμόστε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής

Στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε ένα υγιές κολπικό pH, μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσουν. Ορισμένες συστάσεις περιλαμβάνουν την κατανάλωση μιας πιο υγιεινής ή πιο ισορροπημένης διατροφής, τη διατήρηση της καλής ενυδάτωσης, την ελαχιστοποίηση της πρόσληψης ζάχαρης και τη χρήση εσωρούχων από βαμβάκι ή άλλο ύφασμα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.

1

Liquid dream

Intimate Feminine Wash, Messinian Spa, Hondos Center BUY ME

2

Sensitive area

Gyn-Phy Refreshing Gel Intimate Hygiene, Uriage, Vita4You BUY ME

3

With prebiotics

Balance Intim Gel, Pharmasept, Vita4You BUY ME