fbpixel

Search icon
Search
Άννα Ντουντουνάκη: Βαθιά υπόκλιση στην κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια που έγραψε ξανά ιστορία
PEOPLE & MOMENTS

Άννα Ντουντουνάκη: Βαθιά υπόκλιση στην κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια που έγραψε ξανά ιστορία

Μία γυναίκα που ξεπερνάει συνεχώς τα όριά της


Βάζει πάντα τον πήχη ψηλά, δουλεύει σκληρά και step by step, πετυχαίνει τους στόχους της. Η Άννα Ντουντουνάκη, δεν είναι μία τυχαία αθλήτρια. Είναι μία σπουδαία γυναίκα, μία πραγματική μαχήτρια, που δίνει πάντα και σε κάθε συνθήκη τον καλύτερό της εαυτό και παραμένει προσγειωμένη, ακόμη κι όταν όλα τα φώτα στρέφονται επάνω της. Αυτό κάνει και τώρα, με αφορμή την 5η θέση στα 100μ. πεταλούδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πρόκειται για το καλύτερο πλασάρισμα που έχει πετύχει ποτέ Ελληνίδα κολυμβήτρια στην ιστορία της διοργάνωσης και κάπως έτσι, το σπουδαίο, αυτό, κορίτσι από τα Χανιά πανηγυρίζει -ξανά- μία σπουδαία επιτυχία...

Μία αθλήτρια-πρότυπο!

Η απίστευτη επιτυχία

snapinstaapp-423433476-351691634375857-5508963960169751501-n-1080.jpg

Είχε την ευκαιρία να παλέψει για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εξασφάλισε την πρώτη της παρουσία στον μεγάλο τελικό και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, σε μία σπουδαία στιγμή για την ίδια. Από μόνη της, η πρόκριση αυτή σήμαινε πολλά για την Άννα Ντουντουνάκη, με την Ελληνίδα κολυμβήτρια να βάζει τον πήχη ψηλά και να ετοιμάζεται για τη δική της, μεγάλη στιγμή. Μετά τους ευρωπαϊκούς τίτλους που έχει κατακτήσει -σε 50άρα και 25άρα πισίνα-, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια πήγε στην Ντόχα κι έκανε ξανά το... θαύμα της!

Με χρόνο 57.62, κατέλαβε την 5η θέση στα 100μ. πεταλούδα κι αυτό, είναι το καλύτερο πλασάρισμα που έχει πετύχει ποτέ Ελληνίδα κολυμβήτρια στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας την 6η θέση που είχε πάρει η Έλλη Ρουσάκη το μακρινό 1986 στη Μαδρίτη. Το χρυσό μετάλλιο με 56.28 κατέκτησε η Angelina Kohler, η οποία έγινε η πρώτη Γερμανίδα που κέρδισε αυτό το αγώνισμα, αλλά και η πρώτη που αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά το 2009. Δεύτερη τερμάτισε η Αμερικανίδα Claire Curzan με 56.61 και τρίτη η Louise Hansson από τη Σουηδία με 56.94. Είναι μία σπουδαία στιγμή για την Άννα Ντουντουνάκη, μία ακόμη στην απίστευτη καριέρα της και ένα κορίτσι με απίστευτη δύναμη και καρδιά, βλέπει όλα τα βλέμματα να στρέφονται -επιτέλους- επάνω της. Το αξίζει, το χρειαζόταν και το απολαμβάνει, αν και η ίδια βάζει πάντα τον πήχη αρκετά ψηλά κι έχει μεγάλες προσδοκίες. Ακόμη και τώρα, ακόμη και μετά από αυτή την σπουδαία επιτυχία, σημειώνει πως θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο και δεν εφησυχάζει.

Ο πήχης παραμένει ψηλά

snapinstaapp-412297515-680832500837361-6431849689898590758-n-1080.jpg

Είναι μία γυναίκα που έχει μάθει να παλεύει. Στη δική της ζωή, δεν ήταν ποτέ τίποτα εύκολο. Η Άννα δεν συμβιβάζεται με το μέτριο. Δίνει τις μάχες της στην πισίνα, προπονείται σκληρά και όταν μπαίνει στην πισίνα, δίνει πάντα τον καλύτερό της εαυτό, αφήνοντας εκτός όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που -δεδομένα- αντιμετωπίζει. «Θα ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά πρώτη μου σκέψη ήταν το 57.62, γιατί δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου. Χαίρομαι προφανώς που είμαι πέμπτη στον κόσμο αυτή την στιγμή, αλλά ο στόχος μου για αυτήν την κούρσα εξαρχής ήταν να καταφέρω να φτάσω το ατομικό μου ρεκόρ (σ.σ. 57.25 από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο) και δεν ήρθε αυτό που ήθελα. Είναι αισιόδοξο για αρχή της χρονιάς που ξεκίνησα με αυτόν τον χρόνο, αλλά από εκεί και πέρα η αλήθεια είναι ότι περίμενα να κάνω έναν γρηγορότερο χρόνο στον τελικό», σημείωσε λίγο μετά το τέλος του τελικού στην Ντόχα και συνέχισε:

«Σίγουρα μου απορρόφησε αρκετή ενέργεια η πίεση που είχα και στις δύο μου κούρσες, αλλά εντάξει, δεν μπορώ ότι δεν είμαι ευχαριστημένη. Είμαι μάλλον πολύ σκληρή με τον εαυτό μου. Όσο πιο πολύ δουλεύεις για κάτι και επενδύεις σε αυτό, τόσο πιο πολλά περιμένεις και αυτή την στιγμή, με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς, έχω βάλει πολύ υψηλούς στόχους για τον εαυτό μου. Χαίρομαι για την πέμπτη θέση, χαίρομαι που βρέθηκα σε έναν τελικό Παγκοσμίου, αλλά ήθελα έναν καλύτερο χρόνο. Σειρά έχει η "σκυταλοδρομία" (σ.σ. 4Χ100μ. μικτή mixed) και μετά το 50άρι πεταλούδα. Σίγουρα το ότι έχω κάνει τρεις κούρσες εδώ με έχει βοηθήσει να εξοικειωθώ με το κλίμα των αγώνων και συνήθως είμαι πιο ήρεμη στο 50άρι».

Αυτή είναι η δική της νοοτροπία, αυτός είναι ο τρόπος σκέψης της. Ξέρει πως έχει γράψει ιστορία, γνωρίζει πολύ καλά πως πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη κολυμβήτρια στην Ελλάδα και η επίδοσή της αυτή, θα μνημονεύεται για χρόνια. Η ίδια, συνεχίζει τη δουλειά, εξακολουθεί να παλεύει για πολύ περισσότερα και δεν εφησυχάζει ποτέ και για κανέναν απολύτως λόγο. Στη δική της περίπτωση, είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη επιτυχίες. Είναι σίγουρο πως το κορίτσι αυτό, θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά ακόμη χρόνια. Πιστεύει στον εαυτό της, έχει αυτοπεποίθηση και δεν αναγνωρίζει κανένα όριο, ενώ εμείς δε χορταίνουμε να τη βλέπουμε και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της...