fbpixel

Search icon
Search
Αναζητάτε ήσυχες διακοπές; Ανακαλύψτε τα 7 πιο peaceful ελληνικά νησιά
TRAVEL

Αναζητάτε ήσυχες διακοπές; Ανακαλύψτε τα 7 πιο peaceful ελληνικά νησιά

Εκεί όπου η γαλήνη και η ηρεμία κυριαρχούν σε καθημερινούς ρυθμούς


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είναι λίγες οι φορές επιθυμούμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας μακριά από πάρτι, ξενύχτια και έντονη κινητικότητα. Επομένως, όσοι θέλετε φέτος να βρεθείτε σε πιο «απομονωμένα» μέρη, εκεί όπου ακούγεται ο ήχος της θάλασσας και μπορείτε να χαλαρώσετε είτε μπροστά από την παραλία είτε στα στενά του νησιού με την παρέα σας, τον σύντροφό σας ή ακόμη και μόνοι σας σάς έχουμε λύση!  Υπάρχουν πανέμορφα νησιά στη χώρα μας, ιδανικά για αυτού του είδους την απόδραση. Επίγειοι παράδεισοι με καταγάλανα νερά και απίστευτες προτάσεις για μοναδικές ημέρες και νύχτες μας συστήνονται ξανά κι εμείς σας τους παρουσιάζουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως πέρα από την ομορφιά τους, η οποία πρόκειται να «χαραχτεί» στη μνήμη σας, σε αυτά, θα ανακαλύψετε και την απόλυτη ηρεμία...

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα 7 εν λόγω νησιά!

Σπέτσες

shutterstock-632540414.jpg

Από τα πιο μικρά νησιά της Ελλάδας, με γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια και ιστορικά αρχοντικά, φημίζεται για την απαγόρευση αυτοκινήτων εντός της πόλης, γεγονός που θα το αντιληφθείτε άμεσα με το που το επισκεφθείτε, καθώς θα δείτε πληθώρα αμαξών με άλογα και δίκυκλα. Ένα από τα πιο όμορφα σημεία που αξίζει να δείτε είναι το σπήλαιο Μπεκίρη, το οποίο έχει σημεία όπου μπορείς να κολυμπήσεις, αλλά βεβαίως και η παραλία Αγία Παρασκευή είναι μια ήσυχη παραλία για χαλάρωση ή κολύμπι.

Ιθάκη

shutterstock-721538158.jpg

Τα εντυπωσιακά νερά σε όλη την έκταση του νησιού ελκύουν επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν αυτό ακριβώς, μια μαγευτική παραλία και απέραντη χαλάρωση! Το Γιδάκι, το Σαρακήνικο, το Φιλιατρό είναι κάποιες από αυτές που θα σας προσφέρουν αυτό που επιθυμείτε. Επίσης, το θετικό είναι πως η χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι απαραίτητη όταν θα είστε στη Χώρα, το Βαθύ, αφού το λιμάνι περπατιέται εύκολα από τη μία άκρη στην άλλη και μάλιστα θα συναντήσετε και εξαιρετική ποιότητα φαγητού όπου κι αν πάτε.

Αλόνησσος

shutterstock-1587628492.jpg

Το ίσως και αδικημένο νησί των Σποράδων, ξεχωρίζει για τις φυσικές ομορφιές και αναμφισβήτητα αποτελεί ιδανικό τοπίο αναψυχής για περιπατητές και λάτρης των θαλάσσιων εκδρομών. Η παράδοση που κυριαρχεί στο νησί, οι ακρογιαλιές, αλλά και το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο, το διατηρούν σε πολύ υψηλά επίπεδα και συνιστάται για μια μαγική και peaceful απόδραση από την καθημερινότητα.

Κίμωλος

shutterstock-1780438202.jpg

Κάπου στον χάρτη αν παρατηρήσετε καλά θα δείτε μια κουκίδα, η οποία είναι το μικρό νησάκι των Κυκλάδων, το οποίο μπορεί να σας κάνει να περάσετε αξέχαστα, ενώ παράλληλα θα σας ξεκουράσει με την φυσική ομορφιά του. Η έκταση του δεν θεωρείται μεγάλη, επομένως αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο. Φυσικά, διατίθενται λεωφορεία που μπορούν να σας μεταφέρουν και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες για να απολαύσετε τα μπάνια σας και να κολυμπήσετε σε φανταστικά νερά. Μπορείτε να πάτε στα Πράσα, μια πανέμορφη παραλία, στο Ρέμα, όπου θα θαυμάσετε και τον ελέφαντα των βράχων, στην Αλυκή και την Μπονάτσα. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείτε το Σκιάδι, το γιγάντιο πέτρινο μανιτάρι του νησιού.

Αμμουλιανή

shutterstock-333810599.jpg

Το νησί της Χαλκιδικής θεωρείται περισσότερο οικογενειακό και επιλέγεται για χαλαρές διακοπές. Ήσυχες παραλίες, ταβερνάκια μπροστά από την θάλασσα, σοκάκια με πληθώρα gift shops και μαγαζιών για παγωτό και γλυκό. Μάλιστα, πραγματοποιούνται και κρουαζιέρες κατά τις οποίες θα συναντήσετε σίγουρα τα λατρεμένα σε όλους δελφίνια!

Κέα

shutterstock-1878693871.jpg

Με τη συμπερίληψή της στα καλύτερα παραθαλάσσια θέρετρα στην Ευρώπη από την Telegraph, αντιλαμβάνεστε το πόσο αξίζει. Τα ολόχτιστα από πέτρα σπίτια που την κατακλύζουν, το μνημείο του νησιού- το λιοντάρι της Κέας, ένα αρχαίο γλυπτό, η Μονή Παναγίας Καστριανής, και η Αρχαία Καρθαία, όπως και οι πολλές απίστευτες παραλίες της, ανάμεσά τους ο Κούνδουρος, του Οτζιά και πολλών άλλων. Η γαλήνη είναι το βασικό συστατικό του νησιού, γι αυτό μην το σκέφτεστε και επιλέξτε την ως τον επόμενο προορισμό.

Άνδρος

shutterstock-1487332769.jpg

Ένα πανέμορφο ορεινό νησί στο βόρειο άκρο του αρχιπελάγους των Κυκλάδων, το οποίο διατηρεί την παράδοση του μπλε-άσπρου χρώματος. Από τις πιο αγαπημένες παραλίες του νησιού είναι: η Παραλία του Αγίου Πέτρου και η Άχλα. Ένα συναρπαστικό ορόσημο του νησιού είναι η Ιερά Μονή της Παναγίας της Παναχράντου, ένα Βυζαντινό μοναστήρι σε μια βουνοκορφή που προσφέρει πανοραμική θέα του νησιού και της θάλασσας. Η Άνδρος είναι ένα καλό μέρος για πεζοπορία, καθώς και θαλάσσια σπορ, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.