fbpixel

Search icon
Search
Αναστασία Τσιλιμπίου: Η ηθοποιός της Generation Z μάς μιλάει για τη νέα πολυαναμενόμενη σειρά που πρωταγωνιστεί
MAGAZINE

Αναστασία Τσιλιμπίου: Η ηθοποιός της Generation Z μάς μιλάει για τη νέα πολυαναμενόμενη σειρά που πρωταγωνιστεί

Το «Κομάντα και δράκοι» στο Mega αναμένεται να αποτελέσει την επιτυχία της φετινής τηλεοπτικής σεζόν


Κορίτσι δροσερό, ταλέντο σαν από ατόφιο χρυσάφι, πνεύμα δημιουργικό, αλλά παράλληλα ανήσυχο. Η ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου είναι όλα αυτά που αγαπάμε να βλέπουμε στη νέα γενιά που σύντομα θα συστήσει το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης. Ένα υγιές πρότυπο για τους συνομηλίκους της, που, καθώς ετοιμάζει τα επόμενα σπουδαία της βήματα, έχει πολλά να μας πει!

Τη γνωρίσαμε το 2006, όταν -παιδάκι ακόμη- πρωταγωνίστησε στο πλάι της Ναταλίας Δραγούμη στη σειρά «Για την καρδιά ενός αγγέλου», η οποία εκείνη την εποχή κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης. Ακολούθησε ο ρόλος της ως μικρής Μαρίας στο «Νησί» -βασισμένο στο ομώνυμο bestseller της συγγραφέα Victoria Hislop-, όπου, σε ηλικία 12 ετών, ξεδίπλωσε την υποκριτική της δεινότητα, προκαλώντας σε πολλούς ρίγη συγκίνησης. Όμως, ο πυρήνας της ύπαρξης της Αναστασίας Τσιλιμπίου «χτυπά» τόσο δυνατά για την τέχνη του ηθοποιού, που δεν επαναπαύεται ποτέ σε όσα έχει ήδη πετύχει.

Μιλώντας για νέα ξεκινήματα…

Δέκα χρόνια μετά «Το Νησί», επιστρέφει στην Κρήτη για μια δεύτερη συνεργασία με τον αγαπημένο σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, σε μια συνάντηση που φαντάζει στα μάτια και των δύο περισσότερο μ’ ένα δυνατό déjà vu. «Αυτόν τον σκηνοθέτη τον θαυμάζω τόσο πολύ και είναι πρότυπο για εμένα. Τώρα που τον συναντώ και πάλι, σε μεγαλύτερη ηλικία, η δουλειά έχει ακόμη περισσότερο νόημα μαζί του. Μαθαίνω καθημερινά από αυτόν και συνειδητοποιώ πόσο αγαπώ αυτό που κάνω», λέει και το πρόσωπό της γεμίζει χαρά.

207668587-801348210571215-6095718757340421892-n.jpg
Image source: @anastasia_tsilimpiou

Η Αναστασία βρίσκεται στο νησί για τα γυρίσματα του πολλά υποσχόμενου νέου σίριαλ του MEGA «Κομάντα και δράκοι», μια μεταφυσική περιπέτεια μυστηρίου, η οποία περιβάλλεται από ένα σενάριο και μια σκηνοθετική σύλληψη που θα καθηλώσει. Η υπόθεση αφορά σε μία κατάρα που «ξυπνάει» κάθε 100 χρόνια σ’ ένα χωριό και σε δύο συμμορίες παιδιών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη, η οποία σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ των κατοίκων. «Από τον τρόπο που είναι γυρισμένη η σειρά, μέχρι την πλοκή της, θα μας ταξιδέψει όλους και θα φέρει το σινεμά στη μικρή οθόνη. Δεν επιθυμώ να αποκαλύψω τα ιδιαίτερα σημεία της, γιατί θέλω πραγματικά να την απολαύσει ο κόσμος!» Τη συνέχεια δε μένει παρά να την ανακαλύψουμε παρέα, καθώς ακόμη και εκείνη που το «ζει καθημερινά εδώ και κάποιους μήνες», περιμένει με αγωνία να δει την ιστορία να «ξετυλίγεται και να ζωντανεύει».

Έχοντας πάρει μια γεύση μόνο από τα τρέιλερ, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως, ίσως για πρώτη φορά, θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση ένα σίριαλ που αναμειγνύει στοιχεία γουέστερν με κωμικά, τον υπαρκτό κόσμο με το παράλληλο Σύμπαν, το λογικό με το ανεξήγητο, ενώ παράλληλα κατορθώνει να αποτυπώσει κομμάτια της βαθιά ριζωμένης κρητικής παράδοσης. Είναι, όμως, το κοινό πραγματικά έτοιμο να δεχτεί την επανάσταση που ετοιμάζεται αυτό να φέρει στις οθόνες; Σύμφωνα με την Αναστασία, «το κοινό είναι έτοιμο για τα πάντα. Αρκεί να του προσφέρεις κάτι που θα το κάνει να ξεχαστεί από τα προβλήματα που το ταλαιπωρούν καθημερινά και να ταξιδέψει».

Συζητώντας περί ζωής...

Στη σειρά, η νεαρή ηθοποιός θα υποδύεται τη Ναυσικά, μια gamer, η οποία έχει αναλάβει τον ρόλο της «μητέρας» στην οικογένειά της. Είναι κλεισμένη στον δικό της ψηφιακό κόσμο, αλλά όλη η κοσμοθεωρία της αλλάζει όταν μπαίνει στη ζωή της ο Νεκτάριος και την κάνει να καταλάβει πως όλα γύρω της είναι πιο ενδιαφέροντα απ’ ό,τι φανταζόταν. Αναλύοντας την ουσία του ρόλου, η αλήθεια είναι ότι, στη σημερινή εποχή, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι εξαρτώνται από κάτι - είτε αυτό είναι σχέση, δουλειά ή ακόμη και καταχρήσεις. Η Αναστασία απαντά ειλικρινά για όσα την πηγαίνουν πίσω: «Είναι η αναβλητικότητα, ο φόβος, οι δεύτερες σκέψεις. Η περίοδος του εγκλεισμού με έκανε να τα αντιμετωπίσω και να βαδίσω στον δρόμο τού να τα εξελίξω σε κάτι καλύτερο».

Παρότι νεαρή σε ηλικία, υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό την αξία της οικογένειας. Στη σειρά, θα συμμετέχουν κατά κύριο λόγο παιδιά και, έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική από μικρή, μπορεί, μέσα από την προσωπική της εμπειρία, να πει εάν τελικά η τηλεοπτική έκθεση επηρεάζει τη ζωή των μικρών πρωταγωνιστών. «Όλα έχουν να κάνουν με την ανατροφή και την παιδεία που έχει λάβει κάποιος από μικρός. Αν οι γονείς δε στηρίξουν και δε βάλουν σωστά θεμέλια, σίγουρα και η συμπεριφορά και ο τρόπος που βλέπει ένα παιδί τον χώρο θα είναι λάθος». Τα παιδιά του δικού τους cast, όπως επισημαίνει, απέχουν από αυτό, καθώς είναι όλα πολύ προσγειωμένα και ευγενικά και έχουν φτιάξει όλα μαζί μια πολύ όμορφη παρέα: «Έχουμε και τον χρόνο να παίξουμε και να περάσουμε καλά εκτός γυρίσματος». Η ίδια, μάλιστα, όπως εξομολογείται, όταν βρισκόταν στη θέση τους, υπήρξε αρκετά τυχερή, διότι οι γονείς της τής έδωσαν το μεγαλύτερο μάθημα ζωής: «Μου είπαν να παραμένω παιδί και να μη θεωρώ ότι είμαι κάτι διαφορετικό από τους άλλους, επειδή ασχολούμαι με τον συγκεκριμένο χώρο».

Απαντώντας σε όσα την αφορούν…

Έναν ολόκληρο χρόνο μακριά από τα στούντιο παραγωγής τι σου έλειψε περισσότερο; 

Τα πάντα! Το να ετοιμαστώ, να μάθω τα λόγια μου, να γνωρίσω τον ρόλο μου, να δουλέψω με αγάπη για τον ίδιο σκοπό με άλλο τόσο κόσμο. Ακόμη και η κούραση της δουλειάς μού έλειψε. Και αυτή προσφέρει μαγεία στην καθημερινότητά σου.

165155393-4151407881584586-3496270450577127268-n.jpg
Image source: @anastasia_tsilimpiou

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες και τι θα κρατούσες από την παρουσία σου στα τηλεοπτικά blockbuster στα οποία σε γνωρίσαμε;

Δε θα άλλαζα τίποτα. Είμαι της άποψης ότι, ακόμη κι αν κάποτε υπήρξαν δουλειές που δε μας πρόσφεραν αυτό που περιμέναμε, μας έμαθαν επαγγελματισμό, μας γέμισαν εμπειρία, μας βοήθησαν ν’ ανακαλύψουμε στο εξής τι θέλουμε. Το θέμα είναι να μη μετανιώνεις για δουλειές που δεν έκανες.

Ένιωσες ποτέ το πόσο πολύ αγαπήθηκες από τον κόσμο ως παιδί; 

Ίσως να το έβλεπα σαν παιχνίδι και να μην αντιλαμβανόμουν πόση επιρροή μπορεί να είχε σε άλλους αυτό που έκανα. Όμως, σίγουρα καταλάβαινα ότι προσέφερε κάτι στον κόσμο και αυτό με έκανε να συνεχίσω να θέλω να δημιουργώ.

Με τι πρότυπα γυναικών μεγαλώνεις και σε τι είδους γυναίκα ονειρεύεσαι να εξελιχθείς; 

Με πρότυπα σαν τη μητέρα μου, την αγαπημένη μου ηθοποιό και τις απλές γυναίκες που δεν κολλάνε να δείξουν τις ατέλειές τους. Όσο μεγαλώνω, θέλω να κρατήσω αυτήν την ελευθερία, αλλά και τη δύναμη της καλοσύνης, να μη φοβάμαι να φανώ ευάλωτη. Θέλω να συνεχίσω να είμαι οπλισμένη με σεβασμό όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Το 2021 αποκαλύφθηκαν σκοτεινές πτυχές του κόσμου της ηθοποιίας. Τι θα πρότεινες στη νέα γενιά που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο, αλλά τον βρίσκει αποτρεπτικό; 

Να μη σταματήσουν το όνειρό τους. Να μην αφήσουν τίποτα να τους επηρεάσει.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; 

Πιστεύεις, όπως λένε οι νέοι, ότι η πανδημία οδήγησε στο να χάσουμε πολύτιμο χρόνο; Εμείς αφήνουμε τον χρόνο να περνάει. Η καραντίνα για πολλούς, και σίγουρα και για εμένα, ήταν πολλές φορές εμπόδιο, όμως ο τρόπος που κοιτάμε τι συμβαίνει γύρω μας επηρεάζει το πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Τα σχέδιά μου δεν αλλάζουν, απλά προσαρμόζομαι στις καταστάσεις.

Είναι, άραγε, η ζωή πάντα καλύτερη από ένα καλοστημένο τηλεοπτικό σενάριο; 

Η ζωή μας μπορεί να γίνει ιδανική αν εμείς το θελήσουμε. Αν σταματήσουμε τα παράπονα και τις σκέψεις, σίγουρα θα βρούμε τρόπο να δημιουργήσουμε μια ζωή που ονειρευόμαστε. Όλα είναι θέμα απόφασης!

Κεντρική φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOWΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021