fbpixel

Search icon
Search
Ανακαλύψτε το πιο hot hair trend της επερχόμενης σεζόν
HAIR & NAILS

Ανακαλύψτε το πιο hot hair trend της επερχόμενης σεζόν

Το «λινό ξανθό» εξελίσσεται στην πιο όμορφη, εξαιρετικά φυσική τάση απόχρωσης μαλλιών του φθινοπώρου


Οι ουδέτερες λινές αποχρώσεις δεν είναι μόνο αβίαστα κομψές, αλλά ταιριάζουν με τα πάντα. Γιατί λοιπόν να μην ακολουθήσετε την ίδια προσέγγιση και με τα μαλλιά σας; Εισάγετε το «λινό ξανθό», την τελευταία τάση στο χρώμα των μαλλιών, αν θέλετε να φωτιστείτε στα μέσα της σεζόν, αλλά με απαλές, σιωπηλές αποχρώσεις.

Αν και τα λινά παντελόνια και πουκάμισα θεωρούνται συχνά βασικά καλοκαιρινά κομμάτια επειδή είναι αέρινα στις πιο ζεστές θερμοκρασίες, τελικά είναι ένα ευέλικτο ύφασμα που λειτουργεί καλά και στις αρχές του φθινοπώρου. Ομοίως, το λινό ξανθό με τον εξαιρετικά φυσικό τρόπο χρωματισμού του, που κυμαίνεται από μπεζ έως ανοιχτό καστανό, είναι η τέλεια after summer μεταβατική απόχρωση για τα μαλλιά σας.

Δείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτή την τάση!

089e0ef94674b6b0ad10d90e5f96b4f5.jpg

Τι είναι το «λινό ξανθό»;

Το λινό ξανθό είναι ένα ουδέτερο ξανθό που, σε αντίθεση με το πλατινέ ή το παγωμένο ξανθό, είναι πολύ πιο εύκολο στη φροντίδα. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, η ξανθιά απόχρωση έχει σκοπό να μοιάζει με το υλικό του λινού, γι' αυτό και η βάση είναι ένας μπεζ υποτόνος που μπορεί να συμπληρωθεί με πουδρένιες, κρεμώδεις ή taupe αποχρώσεις. Όπως και οι ίνες του υφάσματος, αυτό σας επιτρέπει να δουλέψετε με άλλοτε πιο ανοιχτές και άλλοτε πιο σκούρες πινελιές για μεγαλύτερο βάθος.

Πώς θα επιτύχετε την απόχρωση στα μαλλιά σας;

Ζητήστε από τον κομμωτή σας να δουλέψει πρώτα μπεζ τόνους στα μαλλιά, συμβουλεύουν οι ειδικοί, προσθέτοντας ότι αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με ελεύθερο χέρι. Μια τεχνική ζωγραφικής ταιριάζει καλύτερα στο λινό ξανθό, καθώς φαίνεται πιο φυσικό από τις ανταύγειες με αλουμινόχαρτο. Αφού τοποθετηθούν οι μπεζ τόνοι, προστίθενται οι επιθυμητές λινές πινελιές και προσαρμόζονται στον τόνο του δέρματός σας.

Τι κάνει το «λινό ξανθό» να είναι τόσο ξεχωριστό;

Η ιδιοφυΐα του λινού ξανθού είναι ότι, σε αντίθεση με τα επιθετικά λευκασμένα μαλλιά, είναι πιο ήπιο για τη δομή της τρίχας. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορείτε επίσης εύκολα να παρατείνετε τα ραντεβού σας με το χρώμα! Οι λιγότερο κατεστραμμένες τούφες διατηρούν την απόχρωση πολύ περισσότερο, επειδή οι χρωστικές ουσίες κρατούν καλύτερα στα υγιή μαλλιά.

Επιπλέον, το επίπεδο εξατομίκευσης είναι το πραγματικό πλεονέκτημα των λινών ξανθών μαλλιών. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα ανάλογα με το πόσο ανοιχτό το επιθυμείτε, καθώς και την ποσότητα των ανταυγειών και των χαμηλών φωτεινών σημείων που προσθέτετε. Για τους ψυχρούς τόνους δέρματος, συνιστάται ένα βαθύ μπεζ σε μορφή πούδρας που συμπληρώνεται με ανοιχτές taupe ανταύγειες. Για τους ζεστούς τόνους δέρματος, οι ειδικοί συμβουλεύουν να απαλύνετε το δροσερό μπεζ με λίγες θερμές χρυσές αποχρώσεις -όχι πάρα πολλές, όμως, καθώς δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από την αισθητική του λινόξανθου.

6c1563e0dd79baeebb902508255b6a5f.jpg

Πώς να φροντίσετε το «λινό ξανθό» μαλλί σας;

Το επίπεδο συντήρησης των λινών ξανθών μαλλιών μπορεί να ποικίλλει, αλλά η συντήρηση είναι γενικά ευκολότερη από ό,τι αν επιλέγατε μια φωτεινή ή παγωμένη απόχρωση. Θεωρείται χαμηλής συντήρησης απόχρωση. Ωστόσο, μπορείτε να πάτε στο κομμωτήριο για ένα τονωτικό μεταξύ των ραντεβού, αν αισθάνεστε ότι ο τόνος έχει ξεθωριάσει.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, τα λινά ξανθά μαλλιά είναι περιζήτητα για τη φύση τους που δεν απαιτεί μεγάλη συντήρηση. Μολαταύτα, η σωστή φροντίδα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε την ομορφιά της τάσης και τη συνολική υγεία των μαλλιών σας.

Ανακαλύψτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε!

  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα ασφαλή για το χρώμα: Θα πρέπει να επιλέγετε προϊόντα που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας, της ζωντάνιας και της ακεραιότητας των μαλλιών.
  • Τακτικές θεραπείες βαθιάς περιποίησης: Γι' αυτό θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση της θρέψης των μαλλιών σας. Η προσθήκη ενός βαθύ conditioner στη ρουτίνα σας για εβδομαδιαία χρήση (ή όσο συχνά σας υποδεικνύεται) μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.
  • Προσοχή στη θερμότητα: Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα καλό προστατευτικό θερμότητας πριν από το styling. Συνιστάται η χρήση χαμηλών ρυθμίσεων θερμότητας σε όλα τα θερμά εργαλεία για να διατηρούνται τα μαλλιά θρεμμένα και υγιή.
  • Κάντε τακτικά ραντεβού για συντήρηση: Η συχνότητα των ραντεβού στο κομμωτήριο μπορεί να ποικίλλει, αλλά γενικά συνιστάται μια επίσκεψη στο κομμωτήριο κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες για να διατηρηθεί η επιθυμητή απόχρωση.