fbpixel

Search icon
Search
Ανάγνωση προσώπου: Γνωρίζατε ότι μπορείτε να «διαβάσετε» τα χαρακτηριστικά σας;
FACE & BODY

Ανάγνωση προσώπου: Γνωρίζατε ότι μπορείτε να «διαβάσετε» τα χαρακτηριστικά σας;

Κι όμως μπορούν να σας αποκαλύπτουν μια δημιουργική τάση ή ένα επιχειρηματικό ταλέντο...


Είναι γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας μας μπορεί να αντικατοπτρίζεται στο δέρμα μας. Αλλά αν εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο, τα πάντα - από την καμάρα ενός φρυδιού μέχρι το πηγούνι - αντανακλούν λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα, τα συναισθήματα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. «Όταν κοιτάζω ένα πρόσωπο, μπορώ να διαβάσω τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος, καθώς αυτό είναι μια εξωτερική εκδήλωση αυτού που συμβαίνει εσωτερικά», εξηγεί η Κινέζα θεραπεύτρια Katie Brindle, ειδικός στο Mien Shiang - την αρχαία κινεζική τέχνη της ανάγνωσης προσώπου. Μην ξεχνάτε ότι το πρόσωπο χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική ως διαγνωστικό «εργαλείο»,και μπορεί επίσης να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τον εαυτό σας, αλλά και τους γύρω σας. 

shutterstock-2269408201.jpg
Γι' αυτόν τον λόγο, παρακάτω, σας δείχνουμε πώς μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς τα χαρακτηριστικά σας...

Οι δυο πλευρές του προσώπου

Η αριστερή πλευρά του προσώπου δείχνει τον πραγματικό μας εαυτό, ενώ η δεξιά είναι το πρόσωπο που θέλουμε να παρουσιάζουμε στον κόσμο. Αν έχετε ένα συμμετρικό πρόσωπο, τότε αυτό αποκαλύπτει μια ισορροπημένη προσωπικότητα. «Η αριστερή μας πλευρά είναι συχνά πιο ανεβασμένη και σε εγρήγορση από τη δεξιά», εξηγεί η Brindle. «Αυτό δείχνει ότι ο "πραγματικός" εαυτός μας είναι πιο ανοιχτός και εξωστρεφής από τον άλλον, τον συγκρατημένο και ενδεχομένως κυνικό "εξωτερικό"». Ωστόσο, αν μελετήσετε μια σειρά από διάσημα πρόσωπα, θα δείτε ότι η δεξιά πλευρά τους φαίνεται υπέροχη, αλλά η αριστερή αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική οπτική τους», καταλήγει.

Κρυφά ταλέντα

Το πρόσωπο μπορεί να χωριστεί οριζόντια σε τρία τμήματα, καθένα από τα οποία προσφέρει μια εικόνα των φυσικών ταλέντων και χαρακτηριστικών. Απλά κοιτάξτε το πρόσωπό σας για να δείτε ποιο από τα τρία είναι πιο εμφανές. 

Ένα κυρίαρχο μέτωπο: «Αν αυτή η περιοχή είναι πιο ισχυρή, τότε είναι πιθανό να έχετε κίνητρα και να αγαπάτε την πνευματικότητα, τη μάθηση, την ανάλυση και την έρευνα», λέει η Brindle, με τον Albert Einstein να αποτελεί καλό παράδειγμα αυτού του είδους. 

Ισχυρότερα χαρακτηριστικά - από φρύδια μέχρι μύτη: Αυτό δείχνει πρακτικότητα και ικανότητα προσαρμογής στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του περιβάλλοντός σας. Ωστόσο, οι πιο δημιουργικοί σεφ και καλλιτέχνες μπορούν επίσης να έχουν αυτή την κυρίαρχη ζώνη. 

Ένα δυνατό στόμα και σαγόνι: Αυτό αφορά το ένστικτο, δείχνοντας ότι καθοδηγείστε από τα συναισθήματά σας και είναι πιο πιθανό να αντιδράσετε διαισθητικά, παρορμητικά ή αυθόρμητα. Μπορεί επίσης να αντιλαμβάνεστε την ενέργεια και τις διαθέσεις των άλλων ανθρώπων - είναι ένα χαρακτηριστικό που παρατηρείται σε πολλούς θεραπευτές.

shutterstock-2351570797.jpg

Και τι γίνεται με την μύτη σας;

Η μύτη είναι γνωστή ως «ο κουμπαράς» του προσώπου, και αν είναι ελαφρώς στραμμένη προς τα κάτω, δείχνει ένα καλό επιχειρηματικό focus και επίγνωση των άλλων ατόμων και των κινήτρων τους», λέει η Brindle. Μια πιο εκλεπτυσμένη, κλασική μύτη δείχνει καλές αξίες, ανεξαρτησία και προσγειωμένη προσωπικότητα, σε σύγκριση με μια πιο παιχνιδιάρικη σηκωμένη μύτη.

Ένα δυνατό φρύδι

Θα μπορούσε να υπάρχει λόγος για τον οποίο ξοδεύουμε τόσο πολύ από τον χρόνο μας για να δημιουργήσουμε το τέλεια περιποιημένο φρύδι, επειδή, σύμφωνα με την κινεζική ανάγνωση προσώπου, ένα όμορφα καμπυλωτό φρύδι δείχνει την ικανότητα να χειριστείς έναν δύσκολο σύντροφο. «Μπορεί υποσυνείδητα να δείξει σε κάποιον που είναι δυνατός και επιτυχημένος, ότι μπορείτε να είστε ο τέλειος σύντροφός του, καθώς θα ξέρετε πώς να τον αντιμετωπίσετε!» 

shutterstock-2473924291.jpg

Ένα... τυχερό πηγούνι

«Ένα λακκάκι στο πηγούνι μπορεί να δείχνει δημιουργικότητα και καλή τύχη», λέει η Brindle. «Πολλές γυναίκες με ρωτούν για το διπλό τους πηγούνι, το οποίο μπορεί να δείχνει ότι εξαντλείτε τα αποθέματα ενέργειάς σας και εξαντλείτε τον οργανισμό σας. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτή τη μικρή οριζόντια πτυχή που μπορείτε μερικές φορές να δείτε ανάμεσα στο κάτω χείλος και το πηγούνι - όσο πιο βαθιά είναι, τόσο περισσότερο αποτελεί προειδοποίηση ότι πρέπει να επιβραδύνετε, να κάνετε λιγότερα και να ξεκουράζεστε περισσότερο...»

Το αιλουροειδές βλέμμα

«Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε την εσωτερική γωνία των ματιών του», συμβουλεύει η Brindle. «Αν αυτό το σημείο, η εσωτερική κόγχη διαγράφεται μέχρι ένα πιο καθαρό σημείο, κάτι που τους δίνει περισσότερο το βλέμμα της γάτας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να έχουν την τάση να βγάζουν τα νύχια τους από καιρό σε καιρό...»

Διάβασε τα χείλη μου...

«Οι άνθρωποι έλκονται από πιο μεγάλο στόμα, καθώς δείχνει γενναιοδωρία, η οποία αρέσει σε όλους», υποστηρίζει η Brindle. «Ωστόσο, πολλές γυναίκες με ρωτούν γιατί έχουν γραμμές γύρω από τα χείλη τους, παρόλο που δεν μπορεί να μην έχουν καπνίσει ποτέ. Αυτό μπορεί να είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι κάνετε πάρα πολλά για τους άλλους και πρέπει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας - και ίσως να σκεφτείτε λίγο περισσότερο τον εαυτό σας, αντί να βοηθάτε απλώς τους γύρω σας.»

Πηγή: net-a-porter.com