fbpixel

Search icon
Search
An Italian Essence: Η ολοκαίνουρια διαχρονική συλλογή από αειφόρα υλικά που έχει ήδη ξετρελάνει τις fashion lovers & θα φοράτε ξανά και ξανά
FASHION NEWS

An Italian Essence: Η ολοκαίνουρια διαχρονική συλλογή από αειφόρα υλικά που έχει ήδη ξετρελάνει τις fashion lovers & θα φοράτε ξανά και ξανά

Η H&M συνεργάζεται με το ιταλικό brand Giuliva Heritage


Η Η&Μ με υπερηφάνεια ανακοινώνει τη συνεργασία της με την ιταλική μάρκα πολυτελείας Giuliva Heritage. 

The story

H Giuliva Heritage, μια οικογενειακή εταιρία, γνωστή για τα αψεγάδιαστα tailored κομμάτια της, παίρνει στοιχεία από τις κλασικές ανδρικές σιλουέτες και τα μεταφέρει στον κόσμο του γυναικείου ρούχου. Πιο συγκεκριμένα, η Margherita Cardelli και ο σύζυγός της Gerardo Cavaliere, αποτελούν τους ιδρυτές της Giuliva Heritage. Άνθρωποι παθιασμένοι με τα διαχρονικά ρούχα ειδικά όταν αυτά έχουν δημιουργηθεί από υπέροχα υφάσματα. Λόγω της ανάγκης τους για το sustainable fashion και της αγάπης τους προς το περιβάλλον, σε συνεργασία με την H&M, το ζευγάρι αποφάσισε να δώσει μια σύγχρονη ερμηνεία στην κληρονομιά της ιταλικής μόδας, δημιουργώντας μια συλλογή από υλικά που προέρχονται από πιο αειφόρες πηγές, σε πλήρη συμφωνία με την πορεία και των δύο εταιριών προς την κυκλικότητα. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα κομμάτια χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένα υλικά και υφάσματα. 

cq5damweb980645-2.jpeg


The collection

Τα πρώτα χρόνια που ίδρυσαν τη Giuliva Heritage, η Margherita δανειζόταν συχνά κομμάτια από την γκαρνταρόμπα του Gerardo καθώς συχνά επέλεγε να ντύνεται με τα ρούχα του. Διατηρώντας αυτήν την κουλτούρα, η συλλογή Giuliva Heritage x H&M περιλαμβάνει κλασικά πουκάμισα, εντυπωσιακά tailored σακάκια και μοντέρνες καμπαρντίνες από ανακυκλωμένο μαλλί, ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι. Η κολεξιόν συμπληρώνεται με αέρινες μπλούζες, φορέματα και σετ τα οποία μπορούν να φορεθούν είτε μαζί είτε ξεχωριστά, προσφέροντας στους θαυμαστές της μια πλήρη και ταυτόχρονα κλασική γκαρνταρόμπα. 

cq5damweb980645-3.jpeg


Plus, η σειρά αυτή είναι βασισμένη στα trend colours της σεζόν που επρόκειτο να ακολουθήσει τόσο σε neutrals tones όσο και σε πιο κλασικά σκούρα χρώματα αλλά και αγαπημένα μοτίβα. Διαχρονικές αποχρώσεις του μπεζ, του σκούρου μπλε και του μπορντό αναδεικνύονται μαζί με τα ριγέ και καρό σχέδια. Τέλος, στη συγκεκριμένη collection θα συναντήσετε και μία σειρά από τις πιο γνωστές τάσεις που έχουν ξεχωρίσει τις τελευταίες σεζόν και θα συνεχίσουν να κυριαρχούν. Λεπτομέρειες της συλλογής αποτελούν οι γιακάδες, τα μακριά μανίκια με έντονα τελειώματα και τα ψηλόμεσα παντελόνια.

cq5damweb980645-4.jpeg

«Ήταν υπέροχο που συνεργαστήκαμε με την Η&Μ. Μαζί δημιουργήσαμε άνετα κομμάτια τα οποία είναι ιδανικά για τη μεταβατική εποχή του Φθινοπώρου σε σχέδια που αντέχουν στον χρόνο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που χρησιμοποιήσαμε ανακυκλωμένα υλικά σε κάθε look. Μας παθιάζει η αυθεντική μόδα που έχει νόημα και διάρκεια και η συγκεκριμένη συλλογή σίγουρα αποτυπώνει τα παραπάνω στοιχεία.» λέει ο Gerardo Cavaliere και η Margherita Cardelli Cavaliere.

hm.jpg

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Giuliva Heritage, μια μάρκα η οποία ειδικεύεται στα εκλεπτυσμένα tailored κομμάτια. Εμπνευσμένες από τα κλασικά σχέδια της ανδρικής γκαρνταρόμπας και οι δύο ομάδες ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να δημιουργήσουν προσιτά και διαχρονικά σχέδια για τη σύγχρονη γυναίκα. Με τα αειφόρα υλικά της H&M και τη διαχρονικότητα της Giuliva Heritage, δημιουργήσαμε κομμάτια τα οποία αντέχουν στον χρόνο κι ελπίζουμε ότι οι πελάτες μας θα τα μεταβιβάσουν από γενιά σε γενιά.» λέει η Maria Östblom Υπεύθυνη Σχεδιασμού της γυναικείας συλλογής της H&M.

Sustainability & H&M

Η H&M στηρίζει εδώ και πού καιρό το κίνημα υπέρ της βιωσιμότητας της μόδας και αυτή είναι ακόμα μία εξαιρετική ενέργεια για τη φροντίδα προς το περιβάλλον. Είναι υπέροχο το γεγονός ότι πλέον όλο και περισσότερα brands έχουν αποφασίσει να πάνε κόντρα στο fast fashion και να δημιουργούν ιδιαίτερες και πρωτότυπες συλλογές με γνώμονα το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, προσπαθώντας να δημιουργήσουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους!

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα και στο hm.com από τις 3 Σεπτεμβρίου.