fbpixel

Search icon
Search
An insider guide to: Πάργα, με την Hotelier Σοφία Βλάσση
TRAVEL

An insider guide to: Πάργα, με την Hotelier Σοφία Βλάσση

Η δυναμική εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια του Racconto Boutique Design Hotel, Σοφία Βλάσση, μάς προσκαλεί να εξερευνήσουμε έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς


Με το που βγαίνεις στο λιμάνι της, εντοπίζεις αμέσως την κομψή αρχιτεκτονική που διακρίνει αυτό τον μικρό παράδεισο, που υπομονετικά περίμενε την ώρα του να «λάμψει» δίπλα στους δημοφιλείς Παξούς και την ακαταμάχητη Κέρκυρα. Νεοκλασικά σπίτια σε παστέλ χρώματα και μια αύρα που δεν περνά απαρατήρητη. Η Πάργα ξεγελά με το αριστοκρατικό νησιώτικο παρουσιαστικό της - και ας είναι στην πραγματικότητα μια γραφική, παραθαλάσσια κωμόπολη στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας - της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου.

Με χρυσαφένιες αμμουδιές και σχεδόν αριστουργηματικά σμιλευμένες παραλίες, οι καλοκαιρινοί περιηγητές, αλλά και οι Έλληνες νομάδες συχνά την επιλέγουν για τις αποδράσεις τους. Και όχι άδικα, αφού όπως μας εκμυστηρεύεται η founder του Racconto Boutique Design Hotel Σοφία Βλάσση, ένα βασικό συναίσθημα που της δημιουργεί είναι αυτό της γαλήνης. «Επιστρέφοντας κάθε φορά, νιώθω ότι όλα μοιάζουν καλύτερα σε αυτόν τον τόπο, πιο εύκολα...» 

Μαζί της, ανακαλύπτουμε τον απόλυτο local guide σε όλα τα need-to-know αυτού του μαγευτικού προορισμού! 
parga.jpg
Founder του Racconto Boutique Design Hotel, Σοφία Βλάσση.

Περιγράψτε μας τα vibes της Πάργας

Κάθε φορά που την αντικρίζω -ειδικά μετά από καιρό- νιώθω ότι είναι τόσο όμορφη, σαν να τη συναντώ πρώτη φορά. Συγκεκριμένα σημεία της, όπως το Κάστρο στο νησάκι και το κεντρικό της Λιμάνι... Εικόνες που άξια της προσδίδουν τον τίτλο της «Πριγκίπισσας της Ηπείρου».

Η κατάλληλη εποχή/περίοδος για την επισκεφτεί κανείς

Όλες οι εποχές είναι ξεχωριστές κι έχουν την ομορφιά τους. Κάθε μία από αυτές εξάλλου έχει διαφορετικά χρώματα και αρώματα, ενώ δημιουργεί και άλλες αισθήσεις. Ωστόσο, ιδανικοί μήνες είναι ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης, καθώς οι high-season μήνες σε όλα σχεδόν τα δημοφιλή τουριστικά μέρη δυσκολεύουν τον επισκέπτη λόγω της μεγάλης προσέλευσης και χαλούν την αυθεντική μαγεία ενός τόπου. Βέβαια τολμώ να πω ότι η Πάργα είναι εκπαιδευμένη να διαχειρίζεται πολύ κόσμο...

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κάποιος αυτόν τον τόπο

Μία βόλτα στο λιμάνι και στη συνέχεια στο Κάστρο μας. Εκεί που οι Παργινοί μετέφεραν την έδρα τους, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της ρήσης «Μέγα το κατά θάλατταν κράτος» και συνεργάστηκαν επιδέξια με ναυτικές δυνάμεις του Ιονίου, πετυχαίνοντας έτσι να ζουν ελεύθερα και δημοκρατικά... Φυσικά, κι ένας περίπατος στην εκκλησία της Αγιάς Λένης και στη Φύση των Μύλων είναι στα must-dos.

parga-1.jpg
Racconto Boutique Design Hotel

Μιλήστε μας για το Racconto Boutique Design Hotel. Τι εμπειρία φιλοξενίας προσφέρει, και γιατί θα πρέπει να αποτελέσει τη «βάση» μας στην Πάργα.

Το Racconto Boutique Design Hotel μπορεί να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Αποτελεί το πρώτο adults only hotel στην περιοχή. Υψηλές υπηρεσίες, ιδιαίτερη αισθητική στον χώρο κι εξειδικευμένη ομάδα. Αυτό είναι το Racconto Ηotel που φέτος μετρά 8 βραβεία σε 8 χρόνια λειτουργίας του.

Το ιδανικό μέρος για late lunch 

Η ψαροταβέρνα το Σούλι στην Παραλία της Πάργας. Τα λευκά του τραπεζάκια με θέα το γαλάζιο της θάλασσας με κάνουν να ταξιδεύω σε ονειρικά τοπία μέσα από αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και φρέσκα ψάρια. 

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πιει κανείς το ποτό του και πού

Η ώρα του ηλιοβασιλέματος – αγαπημένα μου μέρη το Allure και το Med

Η must-visit παραλία και μια «όαση δροσιάς» στην Πάργα

Η πιο αγαπημένη μου ο Άη Σώστης. Κάθε παραλία όμως, απομονωμένη στα παράλιά μας είναι μοναδική. Σε διαδρομές με καραβάκι συναντά κανείς βράχια κι επάνω σε αυτά επάνω χτισμένα εκκλησάκια. Εικόνες ανεκτίμητες... Έχω την τύχη κάθε πρωί να διασχίζω τα μοναδικά σημεία αυτά των παράλιων ακτών του Ιονίου κάνοντας sup, αλλά και πολλές φορές τη διαδρομή περιμετρικά του επιβλητικού μας Κάστρου - στιγμιότυπα που κάθε φορά μου κόβουν την ανάσα! 

parga-aehLy.jpg

Ένα βιβλίο που μας συστήνετε να διαβάσουμε ενώ είμαστε εκεί

Οτιδήποτε έχει να κάνει με ταξίδι του μυαλού, έρωτα, ενθουσιασμό. Σίγουρα κάτι χαλαρωτικό!

Τα souvenir που πρέπει να φέρουμε πίσω μαζί μας

Τοπικά προϊόντα που θα ανακαλύψετε σε πολλά μέρη, καθώς και είδη από το Μουσείο Λαδιού.