fbpixel

Search icon
Search
Ετοιμάζετε τραπέζι για την Ημέρα των Ευχαριστιών; Σας προτείνουμε το πιο elegant setting
INTERIORS

Ετοιμάζετε τραπέζι για την Ημέρα των Ευχαριστιών; Σας προτείνουμε το πιο elegant setting

Προτάσεις και ιδέες για να «ευχαριστήσετε» τους αγαπημένους σας


Σήμερα, είναι η γνωστή σε όλους Ημέρα των Ευχαριστιών (αλλιώς Thanksgiving) που μπορεί συνήθως να γιορτάζεται στην Αμερική ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ανάμεσά τους και η Ελλάδα έχουν εξοικειωθεί με αυτήν παράδοση, διοργανώνοντας dinners και στολίζοντας το σπίτι. Αυτή η ημέρα συνηθίζεται να επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο τραπέζι και, ως εκ τούτου, απαιτεί ένα εντυπωσιακό art de la table. Και ενώ παραδεχόμαστε ότι το μενού και η παρέα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι η διακόσμηση της τραπεζαρίας θα μπει σε δεύτερη μοίρα. Είτε φιλοξενείτε ένα μεγάλο πάρτι είτε ένα μικρότερο gathering με την οικογένειά σας, ένα κομψό art de la table θα αποτελέσει το τέλειο σκηνικό για το δείπνο των Ευχαριστιών. 

Ανακαλύψτε παρακάτω τις ιδέες μας, τις οποίες μπορείτε να κρατήσετε και για τα προσεχή εορταστικά σας meet-ups! 

Παίξτε με διαφορετικά ύψη

2-TSGJE.jpg

Από τα επιδόρπια μέχρι τη διακόσμηση, η ποικιλία είναι πάντα καλό πράγμα. Η καλύτερη συμβουλή σε ό,τι αφορά το στήσιμο ενός art de la table είναι να ποικίλλουν τα ύψη των κεριών και των στηριγμάτων, καθώς και τα σχήματα των διάφορων αντικειμένων. Έτσι δημιουργούνται τόνοι οπτικού ενδιαφέροντος και αυτό εμπλουτίζει τη συνολική σύνθεση του τραπεζιού.

Καθορίστε μια σαφή χρωματική παλέτα

titlo-qSLlH.jpg

Συνιστάται να ξεκινήσετε το setting του τραπεζιού σας, αφού έχετε πρώτα καθορίσει μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα. Την ίδια θα επιλέξετε για το τραπεζομάντηλό σας, τα ποτήρια, τα επιτραπέζια σκεύη ακόμα και τα λουλούδια. Αυτό είναι το απόλυτο «κλειδί» για να στήσετε ένα οπτικά όμορφο τραπέζι με την απαραίτητη συνοχή.

Προσθέστε στοιχεία της φύσης 

titlo-VFZ05.jpg

Ανεξάρτητα από το θέμα ή την παλέτα των χρωμάτων, φροντίστε στο τραπέζι σας να ενσωματώσετε κάποιο είδος φυτών ή λουλουδιών που θα φέρουν αυτόν τον mix&match αέρα. Χρησιμοποιείστε μερικά κομμένα κλαδιά μαζί με φρέσκα άνθη για να δημιουργήσετε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από τη φύση, που είναι ιδανικό για το φθινοπωρινό πλαίσιο της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Τολμήστε ένα mix&match στιλ 

1-USjnS.jpg

Υπάρχουν τόσες πολλές πλούσιες φθινοπωρινές χρωματικές παλέτες για να διαλέξετε για τις εορταστικές ημέρες και είναι πολύ δημιουργικό να δοκιμάσετε κάτι νέο κάθε χρόνο. Εμείς δείχνουμε εμπιστοσύνη στο σμαραγδένιο πράσινο σε συνδυασμό με χρυσές και κεχριμπαρένιες αποχρώσεις. Το γκρι και το πράσινο, ή ένα βαθύ δαμασκηνί με λίγες μεταλλικές λεπτομέρειες, θα μπορούσαν να είναι ένας ωραίος συνδυασμός!

Κάντε τους καλεσμένους σας να αισθανθούν μοναδικοί 

halloween-place-settings.jpg

Είναι βέβαιο ότι θα έχετε μια ξεχωριστή λίστα καλεσμένων για αυτήν την ημέρα, οπότε αφιερώστε επιπλέον χρόνο για να κάνετε κάθε προσκεκλημένο σας να αισθανθεί μοναδικά. Ολοκληρώστε το art de la table σας προσθέτοντας ειδικές κάρτες με το όνομα και τη θέση του καθενός. Αυτή είναι μια προσεγμένη πινελιά που κάνει τους φίλους και την οικογένεια να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, και επιπλέον είναι και στο Instagrammable, για να το εκμεταλλευτείτε και στα social media!