fbpixel

Search icon
Search
All eyes on them: Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινούν το ταξίδι τους στο Roland Garros
PEOPLE & MOMENTS

All eyes on them: Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινούν το ταξίδι τους στο Roland Garros

Ετοιμάζονται για iconic μάχες και όλα τα βλέμματα στρέφονται επάνω τους!


Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα! Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Παρίσι, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν. Εκεί, στη γαλλική πρωτεύουσα ετοιμάζονται να δώσουν τις δικές τους μάχες η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με φόντο έναν σπουδαίο, major τίτλο στο Roland Garros που έχει και φέτος απίστευτη λάμψη. 

Το ταξίδι ξεκινά, οι δύο κορυφαίοι Έλληνες τενίστες καλούνται να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Τι ακριβώς περιμένουμε;

Δύο σπουδαίοι μαχητές!

Το ταξίδι ξεκινάει

Η δεύτερη ημέρα του Roland Garros θα έχει και γαλανόλευκο χρώμα, καθώς σήμερα τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και η Μαρία Σάκκαρη θα κάνουν τη δική τους πρεμιέρα στο iconic τουρνουά, ψάχνοντας τη διάκριση. Και οι δύο βάζουν με το... καλημέρα τον πήχη ψηλά και οι δύο πατούν πλέον σταθερά στα πόδια τους και ξέρουν τι μπορούν να καταφέρουν, αν παίξουν με απόλυτη συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και πίστη. Μπορούν, το έχουν δείξει και αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να το πιστέψουν και να δείξουν στο court το πραγματικό τους πρόσωπο. Οφείλουν να διαχειριστούν τα έντονα συναισθήματά τους, να δώσουν απαντήσεις και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, κοιτάζοντας στα μάτια κάθε αντίπαλο.


Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες τενίστες, θα κάνουν πρεμιέρα στα δύο από τα τρία κεντρικά court, στο πλαίσιο του 1ου γύρου στο Roland Garros, με τον Στέφανο να ξεκινάει πρώτος τις υποχρεώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας, περίπου στις 15.00 ώρα Ελλάδας, κόντρα στον Ούγγρο, Marton Fucsovics στο "Suzanne Lenglen", ενώ από την άλλη, η Μαρία θα βρει απέναντί της την Varvara Gracheva, λίγη ώρα μετά την έναρξη στο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά, στο "Simone Mathieu". Την ίδια στιγμή -φυσικά- όλα τα φώτα αναμένεται να πέσουν στον Rafael Nadal, που θα αντιμετωπίσει περίπου στις 17.00 με τον Alexander Zverev, ενώ πρεμιέρα κάνουν και οι Daniil Medvedev, Iga Świątek και Coco Gauff. Όλοι μοιάζουν έτοιμοι να παλέψουν με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Όλοι μοιάζουν έτοιμοι να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, με φόντο τις μεγάλες μάχες που θα ακολουθήσουν από σήμερα στο Παρίσι, που μαγνητίζει τα βλέμματα και αποτελεί πόλο έλξης για τους A-listers, που στρέφουν την προσοχή τους στους κορυφαίους τενίστες...

Πίστη και αποφασιστικότητα

Και οι δύο έχουν το ταλέντο. Και οι δύο έχουν την ποιότητα. Και οι δύο έχουν δείξει πως μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά κι αυτό που τους έχει λείψει σε κρίσιμες στιγμές, ήταν το κατάλληλο mentality. Το winning-mindset που θα τους οδηγήσει εκεί που θέλουν, που θα τους δώσει τρόπαια. Τώρα, μετά από πολλά εμπόδια, αναποδιές και σημαντικές αλλαγές ακόμη και σε επίπεδο προπονητή και προσώπων στο team της, η Mαρία Σάκκαρη δείχνει έτοιμη να παλέψει σκληρά, πιστεύοντας περισσότερο από ποτέ στον εαυτό της. «Νομίζω ότι είμαι από τις παίκτριες που θα μπορούσαν να πάρουν το τουρνουά. Δεν το σκέφτομαι, αλλά έχω δείξει ότι ειδικά τους τελευταίους μήνες ότι υπάρχει μια σταθερότητα στο παιχνίδι μου. Επίσης, μια εβδομάδα μπορεί να κάνει τρελή διαφορά στο πώς θα αισθανθείς και ποτέ δεν ξέρεις. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμένα, από το πώς θα παίξω, πώς θα αντιμετωπίσω το πρώτο ματς με την Gracheva. 

Ζήτησα να μην παίξω στο Suzanne Lenglen, έχω εφιάλτες από τον 1ο και τον 2ο γύρο εκεί! Ελπίζω να μου κάνουν το χατίρι. Δε θέλω να σκέφτομαι πολλά πράγματα, πού μπορώ να τερματίσω ή τι μπορώ να κάνω. Είμαστε μόλις στο δεύτερο Grand Slam, έχουμε τόσα μεγάλα τουρνουά μπροστά μας. Έχει πολύ δρόμο ακόμα!», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και είναι φανερό πως βάζει η ίδια -πρώτη από όλους- τον πήχη ψηλά, έχοντας πίστη και αποφασιστικότητα.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Κι αυτός δείχνει έτοιμος να παλέψει. Κι αυτός δείχνει έτοιμος να δώσει τις δικές του απαντήσεις και να κοιτάξει στα μάτια τους μεγάλους του αντιπάλους, που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με φόντο τον απόλυτο, major τίτλο. Λατρεύει τις χωμάτινες επιφάνειες, αισθάνεται άνετα παίζοντας σε αυτές και το Παρίσι, μοιάζει να του ταιριάζει. «Είμαι καλά, προετοιμάζομαι εδώ και πολλές μέρες για να βρω ρυθμό. Οι συνθήκες στο Roland Garros μου αρέσουν και οι όμορφες στιγμές που έχω ζήσει τα τελευταία χρόνια εδώ με βοηθούν να μπω φρέσκος και να νιώσω ότι μπορώ να ξαναδημιουργήσω τέτοιες στιγμές», σημείωσε ο Στέφανος και συνέχισε:

«Μου αρέσει η ατμόσφαιρα του Παρισιού κατά τη διάρκεια του τουρνουά και κάθε χρονιά μου δίνει μια νέα ευκαιρία να εξελίξω το παιχνίδι μου, να μάθω μέσα από αυτό και να βρω καινούργιες λύσεις μέσα από αγώνες. Είναι συναρπαστικό το να βρίσκω στο χώμα διάφορους τρόπους για να κερδίσω. Υπάρχει και το παιχνίδι με την άμυνα, που είναι διαφορετικό σε σχέση με τις γρήγορες επιφάνειες, είναι πολυδιάστατο και αυτό το κάνει και συναρπαστικό. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα στα φαβορί, ξέροντας ότι υπάρχουν πολλά φαβορί φέτος. Αυτό κάνει το τουρνουά πιο ενδιαφέρον, διότι δεν έχουμε την μονοτονία που είχαμε εδώ και πολλά χρόνια, όταν ξέραμε ότι τα φαβορί ήταν δύο ή τρία. Τώρα έχω την αίσθηση ότι αυτό μεγαλώνει και υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στους παίκτες που μπορούν να κυριαρχήσουν σε αυτά τα γήπεδα. Δημιουργείται έτσι ένα ενδιαφέρον τόσο για τους φιλάθλους, όσο και για εμάς τους αθλητές».

Δύο σπουδαίοι αθλητές και μία χώρα, που ετοιμάζεται για μοναδικές στιγμές!