fbpixel

Search icon
Search
Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τις κρίσεις πανικού: «Νόμιζα ότι θα λιποθυμούσα - Σκέφτηκα ακόμα και να σταματήσω»
PEOPLE & MOMENTS

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τις κρίσεις πανικού: «Νόμιζα ότι θα λιποθυμούσα - Σκέφτηκα ακόμα και να σταματήσω»

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αποκάλυψε την πιο σκοτεινή πλευρά του αθλητισμού


Μέσα από τη σειρά του Netflix, "Break Point", η Μαρία Σάκκαρη μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στα τόσα χρόνια που ασχολείται με τον αθλητισμό. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πίεση που πολλές φορές ένιωσε πως την καταβάλει, για τις περιόδους με έντονο άγχος, αλλά και για τις κρίσεις πανικούς που ήρθαν σαν επόμενο γεγονός. Μπορεί να έφτασε στο peak της καριέρας της, αλλά μόνο η ίδια ξέρει πώς κατάφερε να αγγίξει την κορυφή, γιατί τελικά δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα αυτό που μετράει.

Ακόμα, δε δίστασε να αποκαλύψει πόσο πολύ την επηρέασαν τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε στα social media. Μια μικρή μερίδα ανθρώπων που δε στάθηκαν στο πλευρό της στη σπουδαία της προσπάθεια και που στόχο είχαν να τη ρίξουν ψυχολογικά. Πολλά από αυτά σε συνδυασμό με το ολοένα και αυξημένο άγχος από τους αγώνες και γενικότερα τον χώρο του αθλητισμού, την έκαναν να σκεφτεί ακόμα και να σταματήσει το τένις και να έχει αμφιβολίες για τις δυνατότητές της.

shutterstock-2120247647-1.jpg


Η περσινή χρονιά ήταν με δεύτερη σκέψη δική της, καθώς μας απασχόλησε πολλές φορές με τις διακρίσεις της. Φτάνοντας στο σήμερα, όμως, η ίδια μιλάει δημόσια για το πώς βίωσε όλη αυτήν την επιτυχία, για τις σκέψεις της και το στρες που έκανε τα πάντα για να μην την κυριεύσει. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Πέρυσι όλα πήγαιναν καταπληκτικά. Ανέβηκα στο Νο3 του κόσμου, αλλά μετά υπήρξε μια πτώση. Έχασα λίγο το μυαλό μου, ήρθαν όλα πολύ γρήγορα, βρέθηκα κοντά ακόμα και στο Νο1. Δεν ήμουν έτοιμη γι’ αυτό. Τότε άρχισα να έχω κρίσεις πανικού και υπήρχαν αγώνες που δεν μπορούσα ούτε να πάρω ανάσα. Νόμιζα ότι θα λιποθυμούσα και δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Βρέθηκα σε ένα σκοτεινό μέρος για έξι μήνες περίπου. Είχα αδειάσει νοητικά και συναισθηματικά. Φοβόμουν μέχρι και να βγω έξω στο γήπεδο».

Με ποιον τρόπο ένιωθε ότι δεν μπορεί να δείξει το μαχητικό της πνεύμα; Τι ήταν αυτό που τη σκότωνε μέσα της;

Είπε χαρακτηριστικά: «Είχα όλον αυτόν τον κόσμο να λέει πως όταν θα φτάσω στα τελικά στάδια ενός τουρνουά, η ήττα ήταν δεδομένη. Αυτό μπαίνει στο κεφάλι σου. Είχα πολλές δύσκολες στιγμές εξαιτίας του. Έβλεπα τον εαυτό μου και δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Κάποιες φορές ήθελα και να τερματίσω την καριέρα μου, αλλά δεν έχω πετύχει ακόμα όλα όσα ήθελα. Δεν είμαι έτοιμη να το κάνω, γιατί αν επέλεγα να κάνω κάτι άλλο δεν θα ένιωθα το ίδιο. Αν συνεχίσω όμως να χάνω, ίσως απλά να μην έχει νόημα. Ήταν απογοητευτικό για μένα. Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα να δείξω το μαχητικό μου πνεύμα. Με σκότωνε αυτό μέσα μου. Δεν θέλω να παίζω τένις για πάντα, ίσως θα έπρεπε απλά να τα παρατήσω, σκεφτόμουν».

194759556-116912500586412-6459174080791573574-n.jpg


Σήμερα, η ίδια δουλεύει με τον εαυτό και δεν το βάζει κάτω. Παραμένει δυνατή παρά τις δυσκολίες. «Άρχισα να δουλεύω με ψυχολόγο. Πραγματικά, με βοήθησε πολύ στο να μην επικεντρώνομαι στα αρνητικά πράγματα. Ξέρω ότι δε μου αξίζει να παίρνω μηνύματα μίσους στα social media, οπότε δεν πρόκειται να σπαταλήσω ενέργεια και χρόνο για να τα σκέφτομαι», όπως λέει.

Έχει επιλέξει να περνάει περισσότερο χρόνο τόσο με τον εαυτό της όσο και με την οικογένειά της. Πλέον, δεν τη φοβίζει η αποτυχία, θέλει να εξελίσσεται διαρκώς και να κοιτάει προς το φως. Θεωρεί πως έχουμε ευκαιρίες για να γινόμαστε καλύτεροι και αυτή είναι η αλήθεια.