fbpixel

Search icon
Search
Στέφανος Τσιτσιπάς: Γράφει τη δική του ιστορία στη Μελβούρνη κι ετοιμάζεται για το big step!
PEOPLE & MOMENTS

Στέφανος Τσιτσιπάς: Γράφει τη δική του ιστορία στη Μελβούρνη κι ετοιμάζεται για το big step!

Μυθική πρόκριση για τον Έλληνα τενίστα που "αγγίζει" το Νο1


Είναι πιο ώριμος από ποτέ, είναι πιο ήρεμος, είναι διψασμένος, είναι έτοιμος να κατακτήσει την κορυφή! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ξανά το... θαύμα του και ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο του Karen Khachanov, για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Australian Open. Το ήθελε πολύ από το ξεκίνημα αυτού του Grand Slam και τα κατάφερε. Τα φώτα στρέφονται πάνω στον Έλληνα τενίστα κι αυτός, ετοιμάζεται τώρα για έναν τεράστιο τελικό, έχοντας έναν πολύ μεγάλο στόχο.

Ο Στέφανος είναι εδώ!

Ώρα για τελικό

Από το ξεκίνημα αυτού του Australian Open, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε ένα πολύ καλό μομέντουμ. Ήταν σοβαρός, ήταν αποφασισμένος να πετύχει κάτι καλό στη Μελβούρνη. Όσες φορές βρέθηκε σε δύσκολη θέση έβγαλε αντίδραση. Στα δύσκολα, έβρισκε απαντήσεις και τα ξημερώματα της Παρασκευής, μπήκε στο court, έχοντας μόνο μία σκέψη στο μυαλό του. Ήθελε να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα το εμπόδιο του Karen Khachanov και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του πρώτου Grand Slam της σεζόν. Ο Έλληνας τενίστας τα κατάφερε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς πανηγύρισε την πρόκριση στα τέσσερα sets και το πρωί της Κυριακής -10:30 ώρα Ελλάδας- θα διεκδικήσει στη Μελβούρνη τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.


Ο Τσιτσιπάς (Νο.4) ήταν ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές του ημιτελικού και παρά το γεγονός ότι και ο Khachanov από τη δική του μεριά έδωσε μεγάλη μάχη, επικράτησε με 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 και περιμένει τώρα στον δεύτερο major τελικό του τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Novak Djokovic και τον Tommy Paul. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, δε χρειάστηκε να φορτσάρει στα δύο πρώτα sets και πήρε πολύ γρήγορα ένα σημαντικό προβάδισμα, κάνοντας το 2-0. Στο τρίτο, είδε τον αντίπαλό του να σώζει δύο match point και να μειώνει σε 2-1, ωστόσο και πάλι κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Ήξερε ότι είναι ανώτερος, ήξερε ότι έπρεπε απλά να μείνει πιστός στο δικό του παιχνίδι και συγκεντρωμένος, για να χαμογελάσει στο φινάλε κι αυτό έκανε. Στο τελευταίο set έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, ανέβασε στροφές και στο τέλος πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση, παρά το γεγονός ότι ο 26χρονος Khachanov προσπάθησε με κάθε τρόπο να του βάλει stop. Ο Στέφανος είχε στο μυαλό του μόνο τον τελικό και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο, μετρώντας πλέον έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στον Ρώσο αντίπαλό του.

Ωριμότητα κι αποφασιστικότητα!

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη! Ο Έλληνας τενίστας θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Australian Open κι αν δεν υπάρξει κάποια τεράστια έκπληξη στον άλλο ημιτελικό, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, με φόντο το τρόπαιο. Δε θα είναι το φαβορί, αλλά θα παλέψει. Δε θα έχει εύκολο έργο, αλλά θα τα δώσει όλα μέσα στο court. Είναι η δική του στιγμή! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι μία νίκη μακριά από το Νο1 του κόσμου, καθώς σε περίπτωση που καταφέρει να πανηγυρίσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο του, θα ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, θα βρεθεί στο Νο3, πίσω από τους Djokovic και Alcaraz. Ό,τι κι αν συμβεί σε δύο ημέρες από τώρα, είναι σίγουρο πως αυτό το παιδί, που αμφισβητήθηκε πολύ -ορισμένες φορές δικαίως- και δέχθηκε τεράστια κριτική, είναι πιο ώριμο από ποτέ κι έτοιμο να αγγίξει την κορυφή. 

csm-tsitsipas-erwartungsdruck-3bb9930607.jpg


«Νιώθω ευλογημένος για το γεγονός ότι μπορώ να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο. Ήθελα για χρόνια να βρεθώ εδώ, να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Ξέρω ότι για τους Αυστραλούς δεν είναι κάτι, επειδή βγάζουν συνεχώς σπουδαίους παίκτες, αλλά για την Ελλάδα, μία μικρή χώρα, είναι πολύ σημαντικό. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόση υποστήριξη εδώ, θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Στέφανος. Δεν ξεχνάει την Ελλάδα. Γράφει τη δική του ιστορία κι αισθάνεται περήφανος που το όνομα της χώρας του κάνει ξανά το γύρο όλου του κόσμου. Όσο για το τι σκέφτηκε όταν είδε τον αντίπαλό του να μειώνει σε 2-1; Ο Έλληνας τενίστας πρόσθεσε πως: «Σκέφτηκα πόσο σκληρά δούλεψα για να φτάσω εδώ. Δεν κατάφερα να το... κλείσω στο τρίτο set. Ήταν μία από αυτές τις στιγμές στις οποίες πρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο, να έχεις τον ήχο των φιλάθλων στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου».

Την Κυριακή θα έχει στο πλευρό του όλους τους Έλληνες. Θα μπει στο court, με έναν ξεκάθαρο στόχο. Θα παλέψει για να βρεθεί στο Νο1, για να κατακτήσει την κορυφή. Στα 24 του χρόνια, ο Στέφανος μοιάζει έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία κι όπως λέει, ο αριθμός "1" του ταιριάζει και του αρέσει πολύ! «Μου αρέσει ο αριθμός 1! Είναι ένα όνειρο να βρεθώ εκεί, ένα μεγάλο όνειρο. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτόν τον δρόμο», σημειώνει και τώρα, ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό. Είτε βρει απέναντί του τον Novak Djokovic, είτε όχι, θα είναι εκεί. Θα παλέψει, θα διεκδικήσει ό,τι του αξίζει κι είναι σίγουρο, πως στο τέλος θα είναι όλοι περήφανοι γι' αυτόν...