fbpixel

Search icon
Search
Αλεξάνδρα Σιετή: Η γνωριμία με τον Chris Martin και η κυκλοφορία του πρώτου της single με τίτλο "She's A Lover"
#GREEKSDOITBETTER

Αλεξάνδρα Σιετή: Η γνωριμία με τον Chris Martin και η κυκλοφορία του πρώτου της single με τίτλο "She's A Lover"

H Θεσσαλονικιά καλλιτέχνιδα διανύει την καλύτερη φάση της ζωής της, παρουσιάζοντας την πρώτη της δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την Cobalt Music


Είχα έρθει σε επαφή με τον κόσμο και τις μουσικές της Αλεξάνδρα Σιετή όταν την είχαμε πρωτοφιλοξενήσει στο GLOW.GR στη στήλη μας SKG Stories, όπου παρουσιάζουμε Θεσσαλονικείς που διαπρέπουν όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή σκηνή - καλλιτεχνική και μη. Η Αλεξάνδρα ήταν και παραμένει μία από αυτούς. Μια ήρεμη δύναμη με ένα σπάνιο υπόγειο πάθος για όλα όσα δημιουργεί, καλή μουσική και ιδιαίτερη ενέργεια on stage. Το πλήρωμα του χρόνου μετέτρεψε την ίδια σε μία μεστή καλλιτέχνιδα που ξεχωρίζει για την πραγματικά μοναδική φωνή της με χαρακτηριστική χροιά.  Συστήνοντας για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την πολλά υποσχόμενη κυκλοφορία του πρώτου δικού της τραγουδιού, του σαγηνευτικού "She’s A Lover" που κυκλοφορεί από την Cobalt Music, αλλά και μαγεύοντας τους επισκέπτες του Super Paradise στη Μύκονο κάθε Παρασκευή με την μπάντα της Souled Out, η Αλεξάνδρα διαθέτει σπάνιο ταλέντο και μοναδική ταυτότητα - στοιχεία που την αναγάγουν σε πραγματική αποκάλυψη. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό, ενώ οι προτάσεις ήδη διαδέχονται η μία την άλλη με την ίδια να συνεργάζεται με την διεθνούς φήμης μουσική παραγωγό, Hill Kourkoutis αλλά και να πετυχαίνει την πρώτη της συνάντηση με τον Chris Martin των Coldplay κατά τη διάρκεια του tour του στην Αθήνα. 

Μιλώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαζί της, δεν θα μπορούσα παρά να σας παρουσιάσω σχεδόν αυτούσια όσα η ίδια μου εκμυστηρεύτηκε και πραγματικά με συνεπήραν στον μαγικό της καλλιτεχνικό κόσμο...

“She’s a lover”. Πώς αισθάνεσαι μετά την παρουσίαση της πρώτης σου δισκογραφικής δουλειάς; Τι άλλο θ' ακολουθήσει; 

Έχουμε ήδη έτοιμα αρκετά κομμάτια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα και με ωραία music video. Είμαι πολύ χαρούμενη και πιστεύω ότι πηγαίνει πάρα πολύ καλά το τραγούδι αυτό, δεδομένου ότι είναι αγγλόφωνο και το πρώτο μου solo, αλλά το αγαπώ πολύ. Οι στίχοι και η μουσική είναι του Γιάννη Ράλλη και την παραγωγή την κάναμε μαζί με τον Ermis. Με την ίδια σύνθεση έχουμε κάνει κι άλλο ένα κομμάτι που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την εταιρία μου, την Cobalt Music. Επίσης θα κυκλοφορήσουν και κάποια ακόμα κομμάτια, τα οποία δημιούργησα στον Καναδά, στο Τορόντο, όπου βίωσα μία καταπληκτική συνεργασία με μία εκπληκτική songwriter και παραγωγό, την βραβευμένη Hill Kourkoutis, η οποία είναι συνεργάτης του The Weeknd. Ένας φοβερός άνθρωπος και πολύ ταλαντούχος. Μαζί, μάλιστα θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας γιατί ταιριάξαμε πολύ, οπότε σύντομα θα ταξιδέψω και πάλι στο Τορόντο. 

raw-alex-19560.jpg

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία αυτή. Είχα βρεθεί στον Καναδά για προσωπικούς λόγους κι εντελώς τυχαία μία κοινή φίλη, που άκουσε τον προηγούμενο δίσκο που έχω κυκλοφορήσει με την μπάντα μου και της άρεσε πολύ, μού είπε ότι γνωρίζει κάποιον ο οποίος είναι κολοσσός στο music industry και ότι θα ήθελε πολύ να μας φέρει σε επαφή. Αυτός ο άνθρωπος ήταν για πάρα πολλά χρόνια, περίπου 20, ο A&R, δηλαδή αυτός που ασχολείται με τους καλλιτέχνες και το ρεπερτόριο στην Columbia Canada. Του μίλησε για εμένα, άκουσε τη μουσική μου, του άρεσε και ζήτησε αμέσως να κλείσουμε ένα ραντεβού για να με γνωρίσει. Συνάντησα αυτόν τον άνθρωπο και μου είπε ότι θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να δουλέψω με μία καταπληκτική μουσική παραγωγό, η οποία μάλιστα είναι Ελληνίδα. Δεύτερης γενιάς μετανάστρια, η οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον Καναδά και είναι η πρώτη γυναίκα που έχει κερδίσει το Juno Award -τα Grammys του Καναδά ουσιαστικά. Είναι και μέλος της Recording Academy των Grammys και μία πάρα πολύ δυναμική προσωπικότητα, μία πολύ πετυχημένη γυναίκα. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν το πίστεψα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και την ίδια μέρα, που τύχαινε να ήταν και τα γενέθλια μου, μου έστειλε η ίδια η Hill Kourkoutis στο Instagram και μου είπε ότι θα ήθελε να βρεθούμε. Λίγες μέρες μετά πράγματι, συναντηθήκαμε και μου είπε ότι θέλει να έρθω και πάλι στον Καναδά, να δοκιμάσουμε διάφορους song writers για να γράψουμε κάποια κομμάτια και να δούμε ποιο μου ταιριάζει καλύτερα. Όλο αυτό το έκανε για εμένα, με πολύ μεγάλη μεγαλοκαρδία, επειδή ταιριάξαμε και της άρεσε η δουλειά μου. Τον προηγούμενο Ιανουάριο ταξίδεψα εκεί και κάπως έτσι δημιουργήσαμε αυτό. Μου έφερε μάλιστα και τη Serena Ryder, η οποία είναι πασίγνωστη στον Καναδά, μία από τους top Pop Soul Artists και συνθέσαμε και δύο κομμάτια μαζί. Συνολικά, ήταν μία τρομερή εμπειρία για εμένα, δεν είχα ξανακάνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Αυτή η δουλειά πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει;

Δεν έχουμε ορίσει ακριβώς πότε, προς το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. 

Τώρα, άλλωστε, βρίσκεσαι σε πιο καλοκαιρινό mood, στη Μύκονο για τα live σου στο Super Paradise...

Ναι, κάθε Παρασκευή πηγαίνω στη Μύκονο μαζί με την μπάντα μου, τους Souled Out και κάνουμε «τρελό πάρτι». Θα είμαστε κάθε Παρασκευή στο Super Paradise, μέχρι και τον Σεπτέμβρη, ένα residency πάρα πολύ ωραίο και είναι και η πρώτη φορά που βάζουν κάποια μπάντα in house, γιατί γενικά στη Μύκονο αυτό δεν συνηθίζεται. Ήταν ένα στοίχημα για εκείνους και για εμάς, αλλά εν τέλει πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Εμείς παίζουμε soul, funk, disco, pop και εκεί οι επισκέπτες είναι αρκετοί τουρίστες, που ακούν τέτοιου είδους μουσική, οπότε τους αρέσει και το κοινό έχει ανταποκριθεί. Και εμείς από την άλλη προσαρμόσαμε κάπως το πρόγραμμά μας, εντάξαμε κάποια πιο dance και '90s κομμάτια που ταιριάζουν στο περιβάλλον και μας αρέσουν πολύ για summer vibes. Οπότε μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στη Μύκονο και την Αθήνα, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη.

Προετοιμάζεις κάποιο tour;

Θα εμφανιστούμε σε ένα Φεστιβάλ στη Φιλιππούπολη στη Βουλγαρία, στην Κρήτη προς το τέλος του καλοκαιριού και γενικά θα γυρίσουμε διάφορα μέρη.

Τι ρόλο έχει η μουσική στη ζωή σου; Πότε σου μπήκε το «μικρόβιο»;

Η μουσική μπήκε στη ζωή μου σε πολύ μικρή ηλικία, πολύ οργανικά και φυσικά, χωρίς οι γονείς μου να έχουν κάποια σχέση με αυτό, απλά το κατάλαβαν και το ενθάρρυναν. Άκουγα πολλή μουσική, ζητούσα συχνά να μου αγοράζουν cd για να ακούω όσο περισσότερη μουσική μπορώ. Σε μικρότερη ηλικία άκουγα πάρα πολύ pop, rock και r&b μουσική, που ακόμα δηλαδή είναι από τις βασικές επιρροές μου. Είχα πολύ καλή σχέση και με τον χορό αλλά και με το θέατρο. Όταν έφτασα στην εφηβεία ξεκίνησα τις μουσικές μου σπουδές στο ωδείο και μετά ασχολήθηκα με τη jazz, όπου έκανα ένα jazz τραγούδι όταν τελείωσα το σχολείο και μπήκα στο πανεπιστήμιο.

Πώς δημιουργήθηκαν οι προσλαμβάνουσες και οι επιρροές σου για τη jazz;

Mε τη jazz ήρθα πρώτη φορά σε επαφή στην 3η Λυκείου, όταν είχα λάβει μέρος σε ένα musical, το “Anything Goes” του Cole Porter. Δεν είχα ακούσει ξανά ποτέ αυτή τη μουσική. Μέχρι τότε έκανα τη θεωρία της μουσικής και πιάνο στο ωδείο, αλλά δεν είχα κάνει φωνητική και θυμάμαι πως δεν με ενέπνεε το κλασικό τραγούδι. Με ενδιέφερε πάντα η pop και η rock μουσική. Αλλά έτσι βρήκα τη jazz, η οποία ουσιαστικά είναι η βάση της pop μουσικής, δηλαδή είναι μια πολύ καλή αρχή και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε οποιοδήποτε είδος τραγουδάω. Αυτό το mindset που σου δίνει η jazz, που σου μαθαίνει να αυτοσχεδιάζεις και να κάνεις τα κομμάτια δικά σου. 

Είσαι αποκλειστικά ταγμένη σε αυτήν;

Μου αρέσει να ελίσσομαι στα διάφορα είδη της μουσικής, σε ένα συγκεκριμένο όμως φάσμα που είναι στα δικά μου ακούσματα. Δεν θα κάνω κάτι το οποίο δεν με ικανοποιεί ή είναι μακριά από εμένα, και αυτό σίγουρα μου στοίχισε σε δουλειές. Ποτέ δεν έβλεπα τον εαυτό μου ως artist, ώστε να μπω στη διαδικασία να τον προωθήσω, ποτέ δηλαδή δεν ασχολήθηκα με τα social media, ανεβάζοντας για να με μάθει ο κόσμος. Ζώντας στη Θεσσαλονίκη όλα τα προηγούμενα χρόνια, είχα υιοθετήσει αυτή τη λογική. Απλά έπαιζα, δεν σκεφτόμουν πως θα το κάνω αυτό για να πετύχει, πήγαινε με έναν δικό του ρυθμό και μετά ήρθαν οι συνεργασίες που με έκαναν να ακουστώ σε ένα μεγαλύτερο κοινό.

Η Θεσσαλονίκη δίνει ευκαιρίες και διαθέτει το κοινό για να υποστηρίξει αυτό το είδος μουσικής;

Το θέμα με τη Θεσσαλονίκη είναι ότι έχει βγάλει φανταστικούς μουσικούς και δημιουργούς, αλλά δεν έχει τρόπο να τους απορροφήσει, γι' αυτό και πλέον σχεδόν όλοι μεταφέρονται στην Αθήνα, κάτι που παλαιότερα δεν γινόταν. 

raw-alex-19227.jpg

Πώς διαχειρίζεσαι τη σκηνή και τι είναι αυτό που αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι σε αυτή;

Νιώθω πολύ άνετα, και επειδή σαν άνθρωπος ποτέ δεν σκέφτηκα να δημιουργήσω μία persona ή ένα ψευδώνυμο, μου βγαίνει κάτι τελείως φυσικό. Είμαι ο εαυτός μου όταν βρίσκομαι στη σκηνή και αισθάνομαι ότι συνδέομαι με το κοινό με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, όπως και με τους ανθρώπους που είμαι πάνω στη σκηνή, τους μουσικούς. Πιστεύω ότι σαν performer ο στόχος μου είναι να ψυχαγωγήσω τον κόσμο, όχι απαραίτητα να τους διασκεδάσω και να περνάνε όλοι καλά, αλλά ανάλογα με το τι ερμηνεύω θέλω να μεταδίδεται το συναίσθημα στον ακροατή, να αισθάνεται αυτό για το οποίο μιλάω. Αυτό στην Ελλάδα είναι κάτι πιο συνηθισμένο για τους καλλιτέχνες που ερμηνεύουν στα ελληνικά, αλλά εγώ θέλω να το μεταδίδω αυτό και με τα αγγλόφωνα κομμάτια, να κάνω τους ανθρώπους να νιώσουν. Χαίρομαι λοιπόν, που πολλοί μου λένε ότι το νιώθουν αυτό. Και αυτή είναι και η μεγαλύτερη ευχαρίστηση, να αισθάνομαι ότι έχω μία σύνδεση με τους ανθρώπους κάτω από τη σκηνή. Μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις οτιδήποτε άλλο και εκείνη τη στιγμή συνδέεσαι απόλυτα με τον κόσμο που έχει έρθει να σε δει και να σε ακούσει με αγάπη. Αυτό το παρατηρώ και στους μαθητές μου που διδάσκω στο ωδείο Φίλιππος Νάκκας, στην αρχή νιώθουν φοβισμένοι, αλλά η σκηνή τους ξεκλειδώνει και τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. 

Οι άνθρωποι μέσα από τη μουσική και τις τέχνες θεραπεύουν το μέσα τους, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύουν στον εαυτό τους.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ερμηνευτής/ερμηνεύτρια και κάποια συνεργασία-όνειρο;

Έχω πολλές επιρροές που σίγουρα δεν μπορώ να τις αναφέρω όλες, γιατί είναι και από διάφορα είδη. Η αγαπημένη μου μπάντα και ερμηνευτής είναι οι Queen και ο Fredy Mercury, οι Beatles σαν songwriters, Stevie Wonder, Aretha Franklin και οι Joss Stone, που είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες επιρροές μου. Σαν συνεργασία, η συνεργασία μου με τη Beth Heart, που άνοιξα τη συναυλία της, ήτανε για εμένα κάτι που δεν περίμενα ποτέ να γίνει και ελπίζω να γίνουν και πολλά ακόμη. Ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα για εμένα, καθώς είναι ένα μουσικό μου είδωλο και πάρα πολύ συγκινητικό.

Είχα επίσης τη χαρά να γνωρίσω τους Coldplay και συγκεκριμένα τον Chris Martin, ο οποίος κάλεσε 15 Έλληνες καλλιτέχνες πριν τις συναυλίες του στο ΟΑΚΑ, γιατί ήθελε να μας γνωρίσει και να μιλήσει για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί στη χώρα. Αυτό είναι κάτι που κάνει σε κάθε προορισμό που επισκέπτεται για να έρχεται σε επαφή με την εγχώρια μουσική σκηνή. Μας κάλεσε λοιπόν στο Four Seasons Astir Palace και είχε οργανώσει για εμάς μία «συγκέντρωση» για να συζητήσουμε, στην οποία παρευρέθηκε και η Kylie Minogue, και πολλοί ακόμα Έλληνες καλλιτέχνες. Το σκηνικό όμως, που με συγκλόνισε ήταν στο after party των συναυλιών, στο οποίο ο ίδιος πήρε τον χρόνο για να μιλήσει μαζί μου και να μου εκμυστηρευτεί πως άκουσε τη μουσική μου, έμεινε έκπληκτος και ότι θα είμαστε σε επαφή. Σοκαρίστηκα με την όρεξη αυτού του ανθρώπου να μιλήσει με εμάς τους καλλιτέχνες, να ακούσει τη μουσική μας. Συγκινήθηκα πραγματικά! 

Κάνοντας λόγο για μουσική εκτός συνόρων, και παρατηρώντας ότι η Μαρίνα Σάττι με τη συμμετοχή της στην Eurovision άνοιξε τον δρόμο για νεότερους καλλιτέχνες. Θα σε ενδιέφερε να συμμετέχεις σε έναν τέτοιο παγκόσμιο μουσικό θεσμό;

Εννοείται. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε τέτοια πλατφόρμα μπορείς να την εκμεταλλευτείς αν θέλεις με το δικό σου τρόπο. Είναι ένα μέσο με το οποίο μπορείς να ακουστείς σε όλη την Ευρώπη και να σε δει εκατομμύρια κόσμος σε ένα βράδυ, αλλά και να παρακολουθήσει όλη σου τη μουσική πορεία μέχρι τότε. Το στοίχημα είναι να προσπαθήσεις να το πετύχεις αυτό με τον σωστό τρόπο, να μη μπεις σε φόρμες και συνταγές που έχουν πετύχει παλιότερα στον διαγωνισμό. Το θέμα/πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι είμαστε αρκετά συντηρητική χώρα, ακόμα και μπορεί να εξυμνούμε ξένους καλλιτέχνες που έχουν πιο έντονες εμφανίσεις ή σκηνικές παρουσίες, αλλά όταν κάποιος δικός μας κάνει κάτι πιο εκκεντρικό δεν το αποδεχόμαστε. Ο μόνος λόγος που θα σκεφτόμουν να μη συμμετέχω στη Eurovision, θα ήταν αυτά τα επικριτικά σχόλια. Ωστόσο, αν είχα την ευκαιρία θα ήθελα απλά να έχω ένα καλό τραγούδι, που να με αντιπροσωπεύει, που θα δείχνει στην Ευρώπη τι μπορώ να κάνω και τι πρεσβεύω.

Παρακολουθήστε το music video του κομματιού "She's A Lover" που κυκλοφορεί από την Cobalt Music

Alexandra Sieti "She's A Lover"

Music, Lyrics: Yiannis Rallis

Production: Ermis, Alexandra Sieti

Vocals: Alexandra Sieti

Guitar, Backing vocals: Yiannis Rallis

Keys: Tasos Korkovelos

Bass: Tassos Venetikidis

Η Αλεξάνδρα στις φωτογραφίες φοράει SUN.SET.GO.