fbpixel

Search icon
Search
Αισθανθείτε νεότεροι σε μόλις 2 εβδομάδες, σύμφωνα με τη διατροφολόγο των royals της Βρετανίας
WELLNESS

Αισθανθείτε νεότεροι σε μόλις 2 εβδομάδες, σύμφωνα με τη διατροφολόγο των royals της Βρετανίας

Η Gabriela Peacock θεωρείται το μυστικό όπλο των νεαρών μελών της βασιλικής οικογένειας



Όταν ο πρίγκιπας Harry ήθελε να αποκτήσει φόρμα για το γάμο του με τη Meghan Markle το 2018, ζήτησε τη βοήθεια της διατροφολόγου Gabriela Peacock. Η Gabriela, συγγραφέας best seller των Sunday Times, λέγεται επίσης ότι βοήθησε τις αδελφές της πριγκίπισσας Eugenie και της πριγκίπισσας Beatrice, καθώς και τον τραγουδιστή James Blunt. Ο λόγος πίσω από τη δημοτικότητα της Gabriela; Έχει επινοήσει μια μέθοδο που σας βοηθά να νιώσετε νεότεροι μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες! Επιτρέψτε μας, λοιπόν, να σας συστήσουμε τις συμβουλές από το νέο βιβλίο της Gabriela, "2 Weeks to a Younger You", όπου περιγράφει πώς η θεραπεία με ζεστό και κρύο, καθώς και ο ύπνος, μπορούν να επηρεάσουν ριζικά τη διαδικασία της γήρανσης.

Απελευθερώστε τις "shock" πρωτεΐνες: τα θαυματουργά οφέλη της θερμής και ψυχρής θεραπείας

Ώρα να ενεργοποιήσετε τις πρωτεΐνες θερμικού σοκ, τις πρωτεΐνες ψυχρού σοκ, το προστατευτικό καφέ λίπος και τα γονίδια μακροζωίας! Βέβαια, το να στέκεστε σε ένα παγωμένο ντους για δύο λεπτά, μπορεί αρχικά να ακούγεται αντιαισθητικό, αλλά δεν πρόκειται να σου καταστρέψει τη μέρα. Ούτε και το να ζεσταίνεστε σε ένα χαμάμ. Μην ξεχνάτε, αυτές οι θεραπείες έχουν σχεδιαστεί για να θέτουν το σώμα σας σε μια προσωρινή κατάσταση στρες. Διαρκεί όσο θέλετε να διαρκέσει - απλά να ξέρετε ότι το σώμα και το μυαλό σας μπορούν και θα προσαρμοστούν.

f2531ccb8b0bef2d6d719914ad5c25f1.jpg


Μπορεί να διαπιστώσετε ότι προτιμάτε το ένα από το άλλο. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι το σώμα σας αρχίζει να ανταποκρίνεται σε αυτό, ακόμη και αν το μυαλό σας στην αρχή δεν ανταποκρίνεται. Η θεραπεία με θερμικό ή ψυχρό σοκ μπορεί να είναι μια εξαιρετική εμπειρία και υπάρχει μια πραγματική αίσθηση επιτυχίας που έρχεται αφού πραγματοποιήσετε οποιοδήποτε από τα δύο - συν το γεγονός ότι τα οφέλη για την υγεία είναι εκτός κλίμακας. Αυξημένη ενέργεια, λαμπερό δέρμα, λεμφική αποσυμφόρηση, αναζωογονημένο μυαλό, όλα τυλιγμένα με ένα τόξο βελτιωμένης μακροζωίας. Όλα αυτά αξίζουν να βουτήξετε στην παγωμένη θάλασσα για πέντε λεπτά, σωστά; Αυτά είναι τα βήματα για να τα πετύχετε!

Μη φοβάστε να κρυώνετε. Οτιδήποτε, από την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα μέχρι τον ύπνο με λιγότερα σκεπάσματα, βοηθά στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας.

Ξεκινήστε από τα μικρά, αλλάζοντας τη θερμοκρασία στο ντους σας. Δοκιμάστε 1-2 λεπτά με κρύο νερό και στη συνέχεια αλλάξτε σε ζεστό νερό για τον ίδιο χρόνο. Κάντε το αυτό για μερικούς γύρους για να αυξήσετε τη ροή του αίματος και να ενεργοποιήσετε το λεμφικό σύστημα.

Προχωρήστε σε 10-15 λεπτά στη σάουνα ή στο χαμάμ και στη συνέχεια πηδήξτε σε μια κρύα πισίνα ή κάντε ένα κρύο ντους για 1-2 λεπτά. Είναι σημαντικό να το επαναλαμβάνετε αυτό τρεις ή τέσσερις φορές στη σειρά, ώστε το σώμα να μην προσαρμόζεται πολύ γρήγορα.

Δοκιμάστε την κρυοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την έκθεση του σώματος σε εξαιρετικά κρύο αέρα σε κλειστό θάλαμο για λίγα λεπτά. Έχει απίστευτα οφέλη που σχετίζονται με τη μακροζωία και περιλαμβάνουν τη μείωση της φλεγμονής και του στρες - συν το ότι αφήνει το σώμα διεγερμένο και αναζωογονημένο.

Η κολύμβηση σε κρύο νερό και τα παγωμένα λουτρά είναι πιο ακραία αλλά ακόμη πιο αποδοτικά, και εν μέρει γι' αυτό έχουν γίνει τόσο δημοφιλή. Δείτε πόση ώρα μπορείτε να αντέξετε, αλλά θυμηθείτε ότι το σώμα σας πρέπει να προσαρμοστεί και τα οφέλη έρχονται ακόμη και από σύντομη έκθεση.

93e583be414ef537bb89fb4d6f8acd78.jpg



Τα tips της Gabriela για θερμή και ψυχρή θεραπεία

1. Για μια πιο ήπια εμπειρία, η υπέρυθρη σάουνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε τις πρωτεΐνες θερμικού σοκ. Επειδή η θερμότητα είναι σημαντικά χαμηλότερη, μπορείτε να μείνετε σε αυτήν για περισσότερο χρόνο (ίσως να πάρετε και ένα βιβλίο μαζί σας - είναι εξωφρενικά χαλαρωτική)

2. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το συνδυασμό σάουνα-κρύο ντους, προσπαθήστε να το κάνετε όχι περισσότερο από τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Οποιαδήποτε μεγαλύτερη συχνότητα θα μειώσει την επίδραση του ορμονικού στρες, καθώς το σώμα σας μπορεί να το συνηθίσει.

3. Διατηρήστε τα επίπεδα ενυδάτωσης υψηλά πίνοντας άφθονο νερό - για μια υγιή ενίσχυση των ηλεκτρολυτών, δοκιμάστε αραιωμένο νερό καρύδας ή μια πρέζα φρέσκου χυμού με μερικούς κρυστάλλους αλατιού Ιμαλαΐων στο μπουκάλι με το νερό σας.

4. Το στεγνό βούρτσισμα του σώματός σας ενώ βρίσκεστε στη σάουνα θα κινητοποιήσει το λεμφικό σας σύστημα, βοηθώντας στην υποστήριξη της υγιούς ανοσίας με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό.

Ώρα για ύπνο: κοιμηθείτε και αναζωογονηθείτε

Η δύναμη ενός καλού βραδινού ύπνου ξεπερνά το να αισθάνεστε απλώς ευδιάθετοι το πρωί - είναι στην πραγματικότητα απαραίτητος για τη γενική μας υγεία. Ο ύπνος επηρεάζει κάθε τομέα της φυσιολογικής λειτουργίας του σώματος, από την κυτταρική ανανέωση στον εγκέφαλο, τους μύες και τα όργανα, μέχρι τη διατήρηση του υγιούς βάρους, τη ρύθμιση των ορμονών και τη μεταβολική εξισορρόπηση. Ο συνεχής κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει βαθιά όχι μόνο τη γενική υγεία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το σώμα γερνάει. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο κακός ύπνος μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει το προσδόκιμο ζωής.

2b706f03a391cab356a4eaf6fb32aa46.jpg



Ένας από τους πιο κρίσιμους τρόπους για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας του εγκεφάλου και του σώματος καθώς περνούν τα χρόνια είναι να διατηρήσετε τα μιτοχόνδρια - την μπαταρία κάθε κυττάρου - υγιή και σπινθηροβόλα. Δεν είναι ασυνήθιστο τα μιτοχόνδρια να αρχίζουν να φθίνουν και αυτή η μείωση συνδέεται συνήθως με την κυτταρική γήρανση, τη φλεγμονή και τα μεταβολικά προβλήματα. Αναπόφευκτα, αυτό θα επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τα επίπεδα ενέργειας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την παραγωγικότητα, τον ενθουσιασμό για τα καθήκοντα, τη συγκέντρωση, την εργασία, την ευτυχία, την ψυχική υγεία και πολλά ακόμη.

nurtritionist-feel-younger-230523-2wtayy-cover-l.webp